Shtëpia e Queer dhe mençuria e mesnatës: Si ndihmon kultura e Topit në shërimin e stresit toksik

Dr Kia Darling-Hammond– një shkrimtar, trajner dhe pronari dhe CEO i Wise Chipmunk, një kompani studimi për arsimin dhe mësimin dhe hulumtimin– diskuton rezultatin e rimëkëmbjes së kulturës së Ballit në zonat LGBTQIA + në këtë funksion të operuar për të.

f0dc377745e103b84e96ea8b52d09c3b - September 24, 2021

Në vitet e tanishme, shkencëtarët në të vërtetë kanë bërë përparime në kuptimin e stresit dhe rezultateve të tij në trup. Ndërsa qeniet njerëzore kanë një numër veprimesh fleksibile të stresit të pjekura drejt në fiziologjinë e tyre, një ndjesi e referuar si allostasis - shumë ekspozim ndaj stresit - prodhon atë që referohet si pjesë alostatike.

Stresi toksik, ose pjesët alostatike, mund të quhen konsumimi i avancuar i stresit në trup dhe rezultatet përfundimtare të tij të dëmshme për shëndetin. Kur individët marrin parasysh stresin ose një rrezik, trupat e tyre reagojnë duke lëshuar një pije të përzier të agjentëve hormonalë, të tilla si kortizoli dhe adrenalina.

Ky reagim fizik mbështet aftësinë e një individi për të eleminuar ose larguar. Sapo rreziku të ketë kaluar në të vërtetë, zierja biokimike e trupit duhet të kthehet në gjendjen në të cilën ka qëndruar përpara se të ndodhte ndodhja.

Për krahasim, kur trupi ka përfunduar në të vërtetë i mbingarkuar nga stresi, shpesh si rezultat i ekspozimit të drejtpërdrejtë afatgjatë dhe të vazhdueshëm, ai ka problem të kthehet në homeostazë, e cila ka mundësi të shkatërrojë çdo sistem fizik.

Merrni, për shembull, se si shfaqen përvojat negative të rinisë gjatë viteve të të rriturve. Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) 's Përvoja e Fëmijërisë së Kundërshtuar të Përvojave Lista e faqeve të Burimeve rezultate të tilla si gjendje autoimune, qeliza kanceroze, gjendje mushkërish, gjendje mëlçie, ndërprerje të kujtesës, depresion klinik dhe shumë më tepër.

Sa më shumë përvoja negative të një fëmije të përjetojë, aq më e madhe është mundësia e krijimit të një problemi të vazhdueshëm më vonë në jetë.

Stresi midis zonave tradicionalisht të margjinalizuara

Teoria e Stresit të Minoritetit supozon se stresi i përjetuar nga individë të margjinalizuar, posaçërisht, ka 3 cilësi. Eshte:

  • i veçantë - intensifikimi i stresit bazë dhe thirrja për iniciativë të tepërt fleksibël
  • këmbëngulës - që kanë të bëjnë me sigurimin e kornizave themelore sociale dhe sociale, të tilla si fanatizmi dhe cis-heteroseksizmi
  • me bazë shoqërore - me origjinë nga procedurat shoqërore, institucionet dhe sistemet që kalojnë personin.

Kthehu në 2010, Dr Arline Geronimus dhe bashkëpunëtorët përparuan "hipoteza e motit, "Duke kërkuar që mirëqenia e individëve zezakë në Shtetet e Bashkuara të kalojë herët si rezultat i përparimit të faktorëve të stresit social, financiar dhe politik, së bashku me përballimin e përpjekjeve të mëdha të kryera si pasojë.

Ata zbuluan çmimet më të hershme dhe më të larta të mundshme të pjesëve allostatike midis zonjave Zezake. Sigurisht që do të tregonte se sa më shumë të intensifikohen padrejtësitë, aq më i madh është kërcënimi.

Në fazën e tyre Ndikimi i stresit dhe tendosjes në pabarazitë aktuale të shëndetit LGBT në udhëzuesin e traumës, qëndrueshmërisë dhe promovimit të shëndetit në pacientët LGBT, Dr. Robert-Paul Juster dhe bashkëpunëtorët krijojnë që "shkaqet më të qëndrueshme të ngarkesës alostatike janë rritja e moshës, statusi i ulët socio-ekonomik , raca / përkatësia etnike jo e bardhë, stresi në vendin e punës dhe përfshirja në aktivitete tatimore emocionale, siç është kujdesi për fëmijët ”.

Po në lidhje me zonat LGBTQIA +?

Sidoqoftë, në një studim hulumtues të vitit 2013 në Kanada, Dr. Juster dhe partnerët zbuluan se djemtë homoseksualë dhe biseksualë kishin zvogëluar shumë gradë alostatike sesa djemtë heteroseksualë.

Duket fuqia e sigurisë në të qenit shumë më "miq" për miqtë dhe familjet dhe në të paturit e një teknike shumë më pak shmangëse për zhvillimin e identifikimit shumë të hershëm të lidhur me seksin.

Kur Dr Juster riprodhoi studimin kërkimor në Shtetet e Bashkuara në 2019, tonet alostatike vazhduan të ulen në mesin e djemve homoseksualë në kontrast me djemtë heteroseksualë, megjithatë djemtë biseksualë kishin tonet më të larta të mundshme alostatike. Tubanji Walubita dhe tonet alostatike për zonjat biseksuale nuk u moderuan nga pozicionimi i lidhur me seksin. Një studim aktual kërkimor nga Black bashkëpunëtorët e saj që u përqëndrua në

Fatkeqësisht zonjat e pakicave të lidhura me seksin zbuluan të njëjtën gjë. Atje, ka shumë pak studime të shtuara kërkimore që kanë të bëjnë me tonet alostatike në zonat LGBTQIA + - ose të të njëjtit gjini (SGL) - zona.

Në mënyrë të ngjashme duket se nuk ka hulumtime të lëshuara të përqendruara në individë transgjinorë në asnjë mënyrë. Dhe, kërkime që analizojnë pjesët alostatike në LGBTQIA +

Ne zonat SGL në kryqëzime me garë, fazë jete ose handikap praktikisht mungojnë. Dhe u kërkojmë shkencëtarëve të rrisin bursën në ato emra të tjerë të domainit të Wellness ende të ndryshëm. stresi toksik, ne e kuptojmë atë is një problem i rëndësishëm mbarëkombëtar

Studiuesit dhe në psikologji, mjekim, Prof neuroshkenca kanë dhënë në të vërtetë këshillat themelore për uljen e pjesëve allostatike. Bruce "babai" McEwen, një dhe i dizajnit të pjesëve allostatike, këshilloi modifikimet e planit që lejojnë individët të përjetojnë fushat e tyre, linjën e punës, arsimimin dhe mësimin , dhe pasuritë e patundshme në metodat e drejta Dr jo-dobësuese. Geronimus dhe pasqyron këtë këshillë

Tjetër nuk është i vetmi duke bërë kështu. Studimi i hulumtimit të stresit këshillon trajtime të tjera të nivelit individual, të tilla si rritja e sasisë së cilësisë së lartë të pushimit, e cila është veçanërisht thelbësore, parandalimin mendor dhe, për të qenë pozitiv, rritjen e vetëbesimit , konsumimi i një regjimi diete të dendur në lëndë ushqyese, gjetja e ndihmës sociale,

Duke marrë pjesë në ushtrime rutinë. E vërteta e zezë, një studim i hulumtimit aktual zbuloi se nivelet e larta të ndihmës psikologjike nga nënat dhe baballarët, bashkëmoshatarët ose trajnerët ulën kërcënimin e shumë alostatik midis vendeve

Që të rinjtë nga vendet e reduktuara socio-ekonomike. Aksesi i stresit në një zonë inkurajuese ka fuqinë për të lehtësuar dhe akumulimi është thelbësor, pasi është një matje kryesore e një burimi të veçantë të ndihmës për të rinjtë LGBTQ + Kultura e topit dhe individët SGL: Kiki i afërmi i saj i vogël, skenë

Këto dhe zonat përkujtojnë ekspozimin jo binar të queer, trans, Black dhe Latine.

Zonat që shkojnë / x janë në.

Isshtë një lloj i të gjitha përkatësive natyrore që rrallë shihet diku tjetër. Kultura e topit në top, vendbanimi Hamilton Lodge Asnjë prejardhje e Harlem nuk shtrihet në të paktën aq shumë sa në fund të viteve 1860, kur Balls vjetor të shokëve vjetorë 710 të dhe filluan të mbajnë

Gati, duke përfshirë djemtë zonjat Marcel Christian në zvarritje. E zezë një shekull më vonë, Ai rregulloi topin fillestar të Shtëpisë. dhe gjithashtu lëshoi ​​Black and Latine të LaBeija, ku shumë të zhvendosur dhe të pastrehë

Kjo / x të rinj të vegjël zbuluan shtëpinë dhe vendbanimin. Dizajni u hoq, Zezë dhe Latine u bënë shumë më shumë shtëpi.

është thelbësore të kihet parasysh se / x Të rinjtë LGBTQIA + / SGL janë tepër të përfaqësuar në mesin e të rinjve të pastrehë të vendit. Instituti Williams Një rekord aktual dhe nga Kjo zbuloi se faktorët kryesorë për të rinjtë LGBTQIA + dhe SGL që ishin të pastrehë ishin ose duke u zhvendosur nga kujdestarët ose duke ikur si rezultat i refuzimit të preferencës së tyre seksuale, identifikimit të seksit ose shprehjes së seksit (SOGIE),

Dr u zhvillua me çmime prej 55% në mesin e të rinjve LGBQ Marlon Bailey 67% në mesin e të rinjve transgjinorë.

“Shtëpitë janë struktura qendrore e farefisnisë në komunitetin [sallat]. Dhe shtëpitë funksionojnë si familje. Shumicën e kohës, ato janë konfigurime shoqërore, që do të thotë se quhet shtëpi, por nuk është domosdoshmërisht një vend me tulla dhe llaç. Por, ndonjëherë është. Sistemi i farefisnisë është njësia e sigurisë, e pohimit, e edukimit. "

Diku tjetër Dr sqaron se: Bailey, “nënat dhe baballarët e shtëpisë [dhe vëllezërit e motrat] […] sigurojnë udhëzime ditore prindërore për fëmijët në Ballroom për çështje të tilla si marrëdhëniet intime / romantike, seksi, gjinia dhe identitetet seksuale, shëndeti, terapia hormonale dhe prezantimi i trupit , vetëm për të përmendur disa. ”

Lindur dhe mban në mend se

Shtëpi me përvojë të jetuar dhe të ofruara pa gjykim, kjo ekspertizë përdor zhvillimin e këshillave që anëtarët e familjes në fillim zakonisht nuk mund të japin. Topat presin "individualisht ose në emër të shtëpisë së tij / saj në kategoritë e performancës bazuar në gjininë dhe identitetet seksuale, prezantimin e trupit dhe modës dhe modës, ”marrin pjesë në Dr, ku anëtarët e shtëpisë pretendojnë se Bailey krijon

Këto dhe. Ato raste janë të shkëlqyera, të ndyra, të guximshme dhe me kuptim seksual. dhe janë mbledhur përmes iniciativës së zonës kumulative,

Ata funksionojnë si faqe në internet për edukimin dhe të mësuarit në lidhje me vetë-njohjen e vetë-shëndetit Bailey.

“Në komunitetin Ballroom, performanca është mjeti përmes të cilit anëtarët krijojnë një kundërdiskurs, sigurojnë mbështetje sociale për anëtarët dhe prodhojnë topa parandalimi në mënyrë që të zvogëlohet prekshmëria e njerëzve të queer Black ndaj HIV dhe AIDS përmes performancës konkurruese. Kështu, praktikat kulturore të Ballroom janë një formë e ndërhyrjes, duke vendosur përpjekje mbrojtëse dhe parandaluese që dalin nga vetë kultura […]. "

Kultura e Ballroom

Prof pretendon: Rezultatet e rimëkëmbjes amerikane dhe grepa zile që është një

“Vendi në shtëpi [është] një sit ku [ne] mund të ballafaqohemi lirisht me çështjen e humanizimit, […] të rezistojmë, [dhe] t'i rikthejmë vetes dinjitetin që na u mohua […] në botën publike. […] Shtëpia [ka të bëjë] me ndërtimin e një vendi të sigurt ku [ne mund] të afirmojmë njëri-tjetrin dhe duke bërë kështu të shërojmë shumë nga plagët e shkaktuara nga dominimi racist. Ne [nuk mund] të mësojmë ta duam ose ta respektojmë veten në kulturën e epërsisë së bardhë, nga jashtë; [është] atje nga brenda, në atë 'shtëpi', […] që [kemi] mundësinë të rritemi dhe të zhvillohemi, për të ushqyer shpirtrat tanë. "

Në shkrimtar, feminist, protestues social i kulturës House dhe Ballroom, krijoi që: dhe shtëpia dhe, ne mund të vëzhgojmë njohuritë e rimëkëmbjes që kanë të bëjnë me rigjenerimin, kënaqësinë kumulative, ndërubjektivitetin - thirrje telefonike dhe reagime, ubuntu - së bashku me

Interesante është farefisnia, refuzimi dhe vallëzimi. Dhe, këto përputhen me shmangien e pjesëve alostatike

Rekomandimet e rikuperimit të shtëpive dhe topave të dhëna nga shkencëtarët: parandaloni shqetësimin mendor, shikoni për pikëpamje pozitive, rrisni vetëbesimin, merrni ushqim, zbuloni ndihmë sociale, Pjesëmarrësit marrin pjesë në ushtrime rutinë.

Hulumtoni lehtësimin e furnizimit. dhe thjesht mund të jetë se atyre u mungon rreziku i refuzimit ose dhuna fizike.

Përkundrazi rekomandon që kur individët vijnë nga një lagje që përkujton identifikimet e tyre të stigmatizuara - ku ata mund të zbulojnë kënaqësi në prejardhjen e zonës së tyre, trashëgimitë, përrallat, fitoret, ata përjetojnë një lloj mbrojtjeje nga rreziku mendor. sesa gabimi i brendshëm për fashizmin, ata e lidhin atë me predispozitat e zbatuara nga kultura e jashtme. dhe identifikimi i favorshëm

Studiuesit janë të lidhur me aspektet e shëndetit mendor, të përbërë nga vetë-pranimi dhe lidhje të favorshme.

Për të vërtetë kanë zbuluar fuqinë e rikuperimit të vallëzimit, me mbivendosje midis efikasitetit dhe zonave restauruese. Dhe shembull i stresit, një meta-analizë e hulumtimeve mbi vallëzimin

Trajtimi i vallëzimit i zbuloi ato trajtime efikase, të bazuara në prova për individët që përjetojnë stres dhe ankth, autizëm, qeliza kanceroze të bustit, fibrozë cistike, depresion klinik, përkeqësim mendor, kushte konsumuese, fibromyalgia, inflamacion të përbashkët reumatoid, skizofreni, gjendje somatoforme dhe.

Dr gjithashtu zbuloi se vallëzimi rriti ndjenjën e shëndetit të individëve, gjendjen e mendjes, pamjen e trupit, stilin e jetës së Judith Hanna. Dhe stresi mban në mend se nisja e endorfinave gjatë gjithë vallëzimit mund të gjenerojë analgjezi dhe ekstazë, duke tërhequr interesin e një individi larg tij, parehati dhe dhimbje zemre.

Mesnata gjithashtu mund të zhvillojë një ndjenjë kontrolli mbi trupin e dikujt

Për jetën, duke lehtësuar ndjesitë e pafuqisë. Dallimi i dhomës dhe me vite, skena e tij ishte private dhe me një faktor të shkëlqyeshëm. dhe pajtimi ishte–

Hapësira është - shumë e policuar, e përplasur, "e tjera" tepër e prirur.dhe e kënaqësisë në mesin e atyre tags kulturës Në të shkojnë në kërcënim të lartë për dëmin

Pavarësisht vjedhjes nga pjesa e jashtme. Ballroom në të njëjtën kohë, ato mbajnë një garanci të jashtëzakonshme për kulturën në përgjithësi. Dhe fashizmin që kultura jonë zbaton, dhe nënat dhe baballarët, hallat, vëllezërit ose motrat dhe të tjerët kanë menduar, rritur,

Sigurisht fusha të vazhdueshme të gëzuara të ndihmës së përbashkët, edukimit dhe mësimit, edukimit, Konsideroni shëndetin.

Studiuesi Michael Roberson, këto dizajne merren për krijimin e zonave me në qendër shërimin. dhe çfarë na ka udhëzuar në të vërtetë kjo pandemi. "pretendimi politik, teologjik i të drejtës hyjnore për të ekzistuar".

Dr na bën presion, megjithatë, për të zgjeruar thjerrëzat tona në të kaluarën në shëndetin publik ose nevojën për t'u marrë me kushtet për të drejtat e qytetarëve Bailey "Kultura Ballroom është një sferë sociale minoritare, ku performanca, gjinitë e çuditshme dhe seksualitetet, dhe bashkësia familjare bashkohen për të krijuar një botë alternative "

Kjo dhe pohon se dhe është globi që ne kërkojmë - ai ku ne jemi qenie njerëzore fillimisht, ku plotësohen kërkesat thelbësore, ku jemi të sinqertë në lidhje me nevojën, ku kuptojmë që fatet dhe të ardhmet tona janë të lidhura, ku familja dhe identifikimi dhe mendimi krijues janë të pakufishme, ku ka këngë

Çfarë lëvizje

kënaqësi, ku mund të jemi pa kosto. (*) një glob mbase nëse poziciononim atë lloj njohjeje në objektin e jetës sonë. (*)