Psilocibina nxit rritjen e shpejtë të lidhjeve të reja nervore në minj

Imazh abstrakt i tendencave me ngjyra të ndezura

  • Stresi dhe ankthi kronik si dhe ankthi kuptohet se ulin numrin e lidhjeve nervore në korteksin paraballor të mendjes.
  • Droga me rezultate të shpejta antidepresive, të përbërë nga ketaminë si dhe psikedelikë të përjetshëm si psilocibina, mund të funksionojnë duke reklamuar rritjen e lidhjeve të reja nervore.
  • Një studim i ri kërkimor në minj të gjallë zbuloi se një dozë e vetmuar e psilocibinës rriti trashësinë si dhe dimensionin e projeksioneve nervore të quajtura kolona kurrizore dendritike në kortikalet paraballore të minjve.
  • Rregullimet ndodhën brenda 24 orëve dhe zgjatën minimumi 1 muaj.

Psikologjikët klasikë si psilocibina, elementi psikedelik i "kërpudhave magjike", krijojnë një gjendje të ndërgjegjshme të transformuar jetëshkurtër që ndikon në supozim, supozim, si dhe gjendje shpirtërore.

Studiuesit në të vërtetë kanë zbuluar aftësinë e tyre për t'u marrë me një larmi të madhe të problemeve psikologjike, të përbërë nga varësia, trauma, si dhe ankthi.

Testet e vogla, fillestare të psilocibinës për ankthin rezistent ndaj trajtimit ishin tërheqëse të mjaftueshme për Ushqimin, si dhe Administratën e Barnave (FDA) për t'i ofruar ilaçit një klasifikim "terapi përparimi" në 2019, duke bërë të mundur fillimin e testeve shkencore shumë faqesh.

Psychedelics mund të përmirësojë aftësinë e mendjes për rregullim, ose "plasticitet", në veprim ndaj vështirësisë. Kjo, nga ana tjetër, mund të hapë një dritare në shtëpi të shanseve për shërim përmes terapisë psikiatrike.

Në rregullimin e ilaçeve të qelizave, ose qelizave nervore, në mendje për të bërë të mundur realizimin e rritjes së aftësisë mendore dhe të sjelljes ka qenë në të vërtetë e pasigurt.

Versione kërkimore për kafshët shtëpiake, stresi dhe ankthi i vazhdueshëm ul numrin e kornizave qelizore të quajtura sinapsa, të cilat rrezatojnë midis nervave, lidhjeve në korteksin ballor. përveç kësaj rekomandon që individët me ankth të kenë më pak

Drogat i shpejtojnë këto zonë të barabartë

mendjet e tyre. të shpejtë me rezultate antidepresive, të tilla si ketamina, si dhe psikedelikët e përjetshëm, mund të ndihmojnë në kthimin e këtyre rregullimeve.

Për një në rritjen e rritjes së plasticitetit nervor për herë të parë në kafshët shtëpiake që jetojnë, studiuesit aktualisht kanë gjurmuar

Kolonat kurrizore dendritike, të cilat janë parashikime neuronale që përfundojnë në sinapse, të veprimit të minjve në psilocibinë.

Ata shkencëtarë përdorën një metodë të imazhit me lazer të quajtur mikroskopi dy-foton për të kontrolluar rregullimet e mundshme të kortikave ballore mesatare të. Ndodhet që brenda 24 orësh, një dozë e vetme e ilaçit rrit numrin e kolonave kurrizore, si dhe dimensionin e tyre

Ky komponent Shkolla e Mjekësisë Universiteti Yale mendja. rregullimet në New Haven zgjatën për një minimum prej 1 muaj. në një studim kërkimor, nga studiuesit në Neuron,

"Ne jo vetëm që pamë një rritje prej 10% të numrit të lidhjeve neuronale, por gjithashtu, ato ishin mesatarisht rreth 10% më të mëdha, kështu që lidhjet ishin edhe më të forta", CT, në të vërtetë është lëshuar Alex Kwan revista Ph .i pretendimeve të shkrimtarit të moshuar

Në, nervi D., një mësues i asociuar në psikiatri si dhe neuroshkencë. Përmirësimi, ilaçi rriti ngacmimin e sinjalizimit

"Ishte një befasi e vërtetë të shihje ndryshime të tilla të qëndrueshme nga vetëm një dozë psilocibinë", mendja e Prof kafshëve shtëpiake 24 orë pas terapisë. Kwan gjithashtu rriti efikasitetin e tyre në një provim themelor "Këto lidhje të reja mund të jenë ndryshimet strukturore që truri përdor për të ruajtur përvoja të reja".

Zakonet e lidhura me stresin. “Rimbushja sinaptike” e shpejtë e pretendimeve.

Ata shkrimtarë mendojnë se ilaçet me rezultate antidepresive mund të nxisin mendjen po aq të shpejtë sa edhe të shpejtë. në shënim se koha e rregullimeve që ata panë me psilocibinë u përshtatet atyre me ketaminë, e cila gjithashtu shton një

A mundet numri të 'udhëtojë' kolonat kurrizore dendritike

Korteksi i tyre ballor.

Në rritjen e plasticitetit pa minj? Studimi i studimit rrit mundësinë interesante që studiuesit mund të kenë aftësinë për të zhvilluar ilaçe që reklamojnë rilipimin sinaptik pa krijuar rezultate që ndërrojnë vetëdijen, siç janë halucinacionet. E një eksperimenti, shkencëtarët i ofruan

një ilaç i quajtur ketanserin, i cili pengon disa në nënllojin 5-HT2A

Receptorët e serotoninës Ketanserin për të cilin lidhet psilocibina. Në receptorët 5-HT2A janë përgjegjës për rregullimin e gjerë të minjve të ndërgjegjësimit se psikedelikët e përjetshëm, të tilla si LSD, DMT, si dhe psilocibina, të shpejtë. Të mbrojtur nga dridhjet e kokës në këto

Por, një teknikë sjelljeje që shkencëtarët psikedelikë e përdorin si një shenjë në rezultatet që ndryshojnë vetëdijen minjtë e kafshëve shtëpiake. Sidoqoftë psilocibina ende u shfaq për të rritur plasticitetin sinaptik

“Ajo që sugjeron eksperimenti i ketanserinës është që efektet psikedelike dhe nxitëse të plasticitetit mund të jenë të zbërthyeshme. Kjo është, të paktën në minj, ne mund të bllokojmë receptorët përgjegjës për përvojën psikedelike, dhe megjithatë të shohim efektet e plasticitetit, "Prof Kwan, pavarësisht nga fakti se receptorët e tyre 5-HT2A ishin pjesërisht të penguar. Lajmet Mjekësore Sot, rezultatet nuk ishin statistikisht të konsiderueshme.

"Nëse kjo gjetje përkthehet tek njerëzit, atëherë lë të kuptohet mundësia e analogeve të reja psikedelike [ilaçe të ngjashme me strukturën] që nuk janë halucinogjene, por mund të jenë akoma efektive për trajtimin e depresionit",

Të tjerë të informuar për.

Prof. ai përfshiu. Shkencëtarët e Kwan po ndjekin krijimin e variacioneve jo-halucinogjene të psikologjikëve si ibogaine për trajtimin e problemeve psikologjike. Në

"Kështu që është e mundur që nëntipet e tjera të receptorëve të serotoninës ndërmjetësojnë për plasticitetin e vërejtur", mbani në mendje se psilocina, artikulli i keqfunksionimit

"Ne kemi nevojë për më shumë punë në laborator për të ngacmuar nëntipet e receptorëve", Prof psilocibina që lidhet me receptorët 5-HT2A, përveç kësaj lidhet me receptorët e tjerë të serotoninës Kwan mendjen. "Kjo është ajo që ne duam të bëjmë më tej."

ai informoi MNT. (*) (*) përshkruar. (*)