Pfizer do të takohet me zyrtarët e SH.B.A. të hënën në COVID


Fauci me të vërtetë nuk e eleminoi mundësinë ende pretendoi se ishte para kohe për qeverinë federale të këshillonte një goditje të 3-të

Associated Press

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Mbyll 'Masa të jashtëzakonshme' të nevojshme për të vaksinuar pjesën tjetër të Amerikës, thotë mjeku Video

'Veprime të jashtëzakonshme' thelbësore për të imunizuar pjesën tjetër të Amerikës, deklaron mjeku

Fred Hutch, mësues i Qendrës së Kërkimit të Kancerit, Dr. Corey Casper i drejtohet shtypit për të mbrojtur edhe më shumë amerikanë kundrejt COVID -19.

Pfizer deklaron se përgatitet të takohet me zyrtarë kryesorë të shëndetit dhe mirëqenies amerikane të hënën për të shqyrtuar kërkesën e prodhuesit të ilaçeve për miratimin e qeverisë për një dozë të tretë të injeksionit të saj COVID -3 ndërsa këshilltari kryesor klinik i Presidentit Joe Biden pranoi se "është plotësisht e mundshme, ndoshta e mundshme" sigurisht që do të kërkohen shkrepje përforcuese.

Firma pretendoi se ishte rregulluar që të hënën të mbahej konferenca me Ushqimin, si dhe Administratën e Barnave, si dhe zyrtarë të ndryshëm të tjerë, ditë pasi Pfizer këmbënguli që të shtënat përforcuese me siguri do të kërkoheshin brenda 12 muajve.

Dr Mikael Dolsten i Pfizer informoi Associated Press së fundmi se informacioni i hershëm nga studimi i hulumtimit përforcues të firmës rekomandon që shkallët e antitrupave të individëve të hidhen 5-10 herë pas një dozë të 3-të, në kontrast me muajin e tyre të dozës së 2-të më parë - prova që mendon se mbështet kërkesën për një përforcues

Të Dielën, Dr Anthony Fauci me të vërtetë nuk e eleminoi mundësinë ende pretendoi se ishte para kohe për qeverinë federale të këshillonte edhe një të shtënë. Ai pretendoi se Qendrat për Kontrollin e Sëmundjeve, si dhe Parandalimin, si dhe FDA bëri pikën më të mirë kohët e fundit duke shtypur kundrejt pohimit të Pfizer me deklaratën e tyre se ata nuk kontrolluan të shtënat përforcuese si thelbësore "në këtë kohë".

Fauci pretendoi se studimet e kërkimit mjekësor, si dhe informacioni laboratorik i hulumtimit ende nuk e kanë vërtetuar kërkesën për një përforcues të Pfizer ekzistues me dy fotografi, si dhe vaksinat Moderna ose rutinën me një fotografi Johnson & & Johnson.

"Tani për tani, duke pasur parasysh të dhënat dhe informacionin që kemi, ne nuk kemi nevojë t'u japim njerëzve një goditje të tretë," pretendoi ai. “Kjo nuk do të thotë që ne të ndalemi këtu. … Ka studime që janë duke u bërë tani në vazhdim e sipër kur flasim për shikimin e fizibilitetit nëse dhe kur duhet të rrisim njerëzit. "

Ai pretendoi se ishte mjaft e realizueshme në muajt e ardhshëm "ndërsa të dhënat evoluojnë" që qeveria federale mund të nxisë një përforcues bazuar në aspekte të tilla si mosha, si dhe problemet themelore klinike. "Sigurisht që është plotësisht e mundshme, ndoshta ka të ngjarë që në një farë kohe, të na duhet një nxitje", tha Fauci.

Aktualisht vetëm rreth 48% e popullsisë amerikane është plotësisht e vaksinuar. Disa pjesë të vendit kanë norma shumë më të ulta të imunizimit, dhe në ato vende varianti delta po rritet. Javën e kaluar, Dr. Rochelle Walensky, drejtori i CDC, tha që kjo çon në "2 fakte" - pjesët shumë të imunizuara të Amerikës po kthehen në normalitet ndërsa shtrimet në spital po rriten në vende të tjera.

Fauci tha se ishte e pashpjegueshme që disa amerikanë janë kaq rezistentë për të bërë një vaksinë kur të dhënat shkencore tregojnë se sa efektiv është në parandalimin e infeksioneve COVID-19 dhe shtrimet në spital dhe ai ishte i tronditur nga përpjekjet për të bllokuar vaksinat më të arritshme, të tilla si sugjerimi i Biden. të shtrirjes derë më derë.

Guvernatori Asa Hutchinson, R-Ark., Ra dakord të Dielën se ekziston një rezistencë ndaj vaksinës në shtetet Jugore dhe rurale si e tij sepse "ju keni atë metodë edhe më konvencionale, pasigurinë në lidhje me qeverinë federale".

Duke përshkruar përpjekjet e tij për të rritur vaksinimet në shtetin e tij, i cili po sheh rritje të infeksioneve, Hutchinson tha "askush nuk dëshiron që një përfaqësues të trokasë në një derë", por "ne dëshirojmë ata që nuk kanë mundësi të përdorimit ose përndryshe për t'u siguruar që ata të mësojnë për këtë. ”

Komponenti bazë i fushatës federale të vaksinimit ka qenë në veprim që nga Prilli, kur furnizimet me të shtëna filluan të tejkalojnë kërkesën. Ajo u përshkrua dhe u financua nga Kongresi në faturën e ndihmës COVID-1.9 të miratuar në mars 19 trilion dollarë dhe me shumicë kryhet nga zyrtarë lokalë dhe punonjës të sektorit privat dhe vullnetarë.

Rep. Adam Kinzinger, R-Ill., Shpërtheu kundërshtimin ndaj përpjekjeve të vaksinimit nga disa ligjvënës të GOP si "çmenduri të plotë". Ai tha se udhëheqësi republikan i Dhomës së Përfaqësuesve Kevin McCarthy i Kalifornisë dhe të tjerët në parti duhet të flasin kundër "këtyre liderëve politik të kllounit të drejtpërdrejtë që luajnë me shqetësimet tuaja të injeksionit për përfitimet e tyre vetjake".

Fauci u shfaq në "State of the Union" të CNN, "This Week" të ABC dhe "Face the Nation" të CBS; Hutchinson foli në ABC, si dhe Kinzinger ishte në CNN.