Pfizer të diskutojë të hënën me zyrtarët e SH.B.A.

Pfizer të diskutojë të hënën me zyrtarët e SH.B.A.

Pfizer deklaron se synon të kënaqë me zyrtarët kryesorë të Shëndetit Sh.B.A të hënën për të diskutuar kërkesën e prodhuesit të ilaçeve për miratimin e qeverisë për një dozë të tretë të vaksinës së saj COVID-3 ndërsa këshilltari kryesor klinik i Presidentit Joe Biden pranoi që "është plotësisht e mundshme, ndoshta e mundshme" që nxitësi sigurisht që do të kërkohen të shtëna.

Biznesi deklaroi se u krijua për të mbajtur konferencën me Ushqimin, si dhe Administratën e Barnave, si dhe zyrtarë të ndryshëm të tjerë të hënën, ditë pasi Pfizer këmbënguli se gjuajtjet përforcuese me siguri do të kërkoheshin brenda 12 muajve.

Dr. Mikael Dolsten i Pfizer informoi Associated Press së fundmi se informacioni i hershëm nga studimi i hulumtimit përforcues të biznesit rekomandon që shkallët e antitrupave të individëve të hidhen 5-10 herë pas dozës së 3-të, në kontrast me muajin e tyre të dozës së 2-të më parë - prova që mendon se mbështet kërkesën për një përforcues

Të Dielën, Dr Anthony Fauci me të vërtetë nuk e eleminoi mundësinë ende deklaroi se ishte para kohe për qeverinë federale të këshillonte një goditje shtesë. Ai deklaroi se Qendrat për Kontrollin e Sëmundjeve, si dhe Parandalimin, si dhe FDA bënë pikën më të mirë kohët e fundit duke shtypur kundër pohimit të Pfizer me deklaratën e tyre se ata nuk i shihnin goditjet përforcuese siç duheshin "në këtë kohë".

Fauci deklaroi se studimet profesionale të kërkimit, si dhe informacioni laboratorik i hulumtimit ende nuk e kanë vërtetuar plotësisht kërkesën për një përforcues të tanishëm me dy fotografi Pfizer, si dhe vaksinat Moderna ose rutinën me një fotografi Johnson & Johnson.

"Tani për tani, duke pasur parasysh të dhënat dhe informacionin që kemi, ne nuk kemi nevojë t'u japim njerëzve një goditje të tretë," deklaroi ai. “Kjo nuk do të thotë që ne të ndalemi këtu. … Ka studime që janë duke u bërë tani në vazhdim e sipër kur flasim për shikimin e fizibilitetit nëse dhe kur duhet të rrisim njerëzit. "

Ai deklaroi se ishte mjaft e realizueshme në muajt e ardhshëm "ndërsa evoluojnë të dhënat" që qeveria federale mund të këshillojë një përforcues bazuar në aspekte të tilla si mosha, si dhe problemet themelore klinike. "Sigurisht që është plotësisht e mundshme, ndoshta ka të ngjarë që në një farë kohe, të na duhet një nxitje", tha Fauci.

Pfizer të diskutojë të hënën me zyrtarët e SH.B.A.

Takimi i planifikuar i së hënës midis Pfizer dhe zyrtarëve shëndetësorë të SH.B.A. u raportua së pari nga The Washington Post.

Aktualisht vetëm rreth 48% e popullsisë amerikane është plotësisht e vaksinuar. Disa pjesë të vendit kanë norma shumë më të ulta të imunizimit, dhe në ato vende varianti delta po rritet. Javën e kaluar, Dr. Rochelle Walensky, drejtori i CDC, tha se kjo çon në "2 realitete" - pjesët e imunizuara shumë të Amerikës po kthehen në normalitet ndërsa shtrimet në spital po rriten në vende të tjera.

Fauci tha se ishte e pashpjegueshme që disa amerikanë janë kaq rezistentë për të bërë një vaksinë kur të dhënat shkencore tregojnë se sa efektiv është në parandalimin e infeksioneve COVID-19 dhe shtrimet në spital dhe ai ishte i tronditur nga përpjekjet për të bllokuar vaksinat më të arritshme, të tilla si sugjerimi i Biden. të shtrirjes derë më derë.

Guvernatori Asa Hutchinson, R-Ark., Ra dakord të Dielën se ekziston një rezistencë ndaj vaksinës në shtetet Jugore dhe rurale si e tij sepse "ju keni atë metodë edhe më tradicionale, hezitim në lidhje me qeverinë federale".

Duke përshkruar përpjekjet e tij për të rritur vaksinimet në shtetin e tij, i cili po sheh rritje të infeksioneve, Hutchinson tha "askush nuk dëshiron që një përfaqësues të trokasë në një derë", por "ne dëshirojmë që ata që nuk kanë mundësi të përdorimit ose përndryshe të shohin që ata të kuptojnë për këtë "

Komponenti bazë i fushatës federale të vaksinimit ka qenë në veprim që nga Prilli, kur furnizimet me të shtëna filluan të tejkalojnë kërkesën. Ajo u përshkrua dhe u financua nga Kongresi në faturën e ndihmës COVID-1.9 të miratuar në mars 19 trilion dollarë dhe me shumicë kryhet nga zyrtarë lokalë dhe punonjës të sektorit privat dhe vullnetarë.

Rep. Adam Kinzinger, R-Ill., Shpërtheu kundërshtimin ndaj përpjekjeve të vaksinimit nga disa ligjvënës të GOP si "çmenduri të plotë". Ai tha se udhëheqësi republikan i Dhomës së Përfaqësuesve Kevin McCarthy i Kalifornisë dhe të tjerët në parti duhet të flasin kundër "këtyre liderëve politik të maskarencit të hapur duke përdorur ankthet tuaja të vaksinave për përfitimet e tyre vetë-indulgjente".

Fauci u shfaq në "State of the Union" të CNN, "This Week" të ABC dhe "Face the Nation" të CBS; Hutchinson bisedoi në ABC, si dhe Kinzinger në CNN.