Llak mente për ngarje të kujdesshme

karamele mente

Drejtuesit e kamionëve të automatizuar me kusht përfundojnë duke u lodhur më shpejt sesa shoferët e kamionëve plotësisht praktikë, sipas shkencëtarëve që krijojnë në Revistën Ndërkombëtare të Performancës së Automjetit. Ata po eksplorojnë mjete për të luftuar këtë rezultat, kështu që minimizojnë rrezikun që shoferët e rraskapitur të shoqërohen me një rrugë trafik i trafikut të faqes në internet Një teknikë tërheqëse është përdorimi i eksitimit të nuhatjes, veçanërisht nënshtrimi i shoferit aromës së mentes së piperit rregullisht.

Qiuyang Tang, Gang Guo, dhe gjithashtu Mengjin Zeng nga Universiteti Chongqing në Chongqing, Kinë, në fakt kanë hedhur një vështrim se si ngazëllimi i nuhatjes me erën e mentes ndikon në lodhjen dhe gjithashtu vigjilencën edhe më seriozisht në shoferët. Ata konsideruan variabla subjektivë dhe gjithashtu të paanshëm me një ekip prej 34 vullnetarësh, disa prej të cilëve u kontrolluan me ekspozim të drejtpërdrejtë të mentes dhe gjithashtu të tjerët me ajër. Ata zbuluan se ata shoferë ofronin një tym me erë mente piperi raportuan një ndjesi të zvogëluar të lodhjes në kontrast me shoferët që ofronin një tym ajri pa erë. Treguesit e kohës së reagimit dhe gjithashtu variablat e syve vazhduan gjithashtu që vigjilenca e shoferëve u rrit gjatë eksitimit të mentes, por jo me ekspozimin e drejtpërdrejtë të ajrit.

Duke pasur parasysh mbërritjen e kamionëve vetë-drejtues dhe gjithashtu automjeteve me kusht, është e rëndësishme që "shoferi" të eliminohet nga detyrat kryesore të drejtimit të timonit udhëzues, gazit, dhe gjithashtu frenave, nën problemet tipike ende ekzistojnë në një aftësi menaxheriale dhe gjithashtu i përgatitur të rimarrë kontrollin nga sistemi kompjuterik i makinës kur sistemi i automatizuar i vozitjes përmbush kufizimet e tij të sistemit ose kur problemet ndryshojnë për të qëndruar larg një aksidenti ose fatkeqësie të ndryshme.

Grupi përmend se nenexhiku i piperit mund të jetë paksa prekës për disa shoferë, prandaj një erë shumë më pak toksike mund të kombinohet me energjinë e nuhatjes, udhërrëfyesi i shqyrtimit i grupit përbëhet nga një rregullim i tillë. Ata gjithashtu përmendin se eksitimi me erën e nenexhikut të piperit ka pak rezultat në shoferët nëse nuk janë lodhur. Shkencëtarët në të vërtetë janë përqendruar gjithashtu në mënyrën se si mund të përcaktohet nëse një menaxher ngarjeje në një makinë të automatizuar me kusht është i lodhshëm ose po shkon për të fjetur. Si e tillë, përfundimisht njësitë e ndjeshmërisë së makinës mund të vendosen për të zbuluar lodhjen e shoferit dhe gjithashtu të lëshojnë një energji të duhur në një kohë të përshtatshme për t'u siguruar që siguria dhe siguria janë përqendruar.