'Njerëzit kanë aq frikë ta diskutojnë atë': A ka ndikuar COVID-19 në ciklet menstruale të grave?

periudhë

Hannah Kahn mori COVID-19 në mes të nëntorit, si dhe pritej të merrte kohëzgjatjen e saj menjëherë më pas.

"Unë thjesht isha e shqetësuar për të pasur COVID-19 dhe e pikëlluar nga ajo," nuk erdhi kurrë, ajo me të vërtetë nuk e mori përsipër shumë prej saj. Për më tepër ajo deklaroi. Kahn, si një person që ka marrë kontracepsion për 5 vjet,

Por, Dhjetori ka përvojë me humbjen e një kohëzgjatjeje ose që ajo të vijë vërtet vonë. Janar, Shkurt, si dhe Që kaloi, si dhe ajo ende nuk e fitoi vërtet kohëzgjatjen e saj. Mars ajo përfundimisht e fitoi atë në

Kahn, cikli i saj ka qenë kryesisht i pabarabartë. COVID-19 gjithashtu ka pasur disa shenja afatgjata të Kur, si një shije e modifikuar, si dhe aroma. tek ajo foli me COVID-19 mjekun e saj të kujdesit shëndetësor, si dhe gjinekologët në lidhje me kohëzgjatjen e saj të pabarabartë, ata ranë dakord se ishte gjithashtu shumë e mundshme për shkak të "askush nuk dukej aq i shqetësuar për këtë".

"Por unë padyshim që isha i shqetësuar për këtë," Kahn, megjithatë "sepse është trupi im. Dhe nuk dua që diçka të ndryshohet përgjithmonë në mua, mbi të cilën nuk kam kontroll ".

Për të thënë, "ndjehuni i çmendur" Ajo një kohë, duke mos dëgjuar askënd tjetër duke folur për kohëzgjatjen e tyre ose duke pasur shenja të krahasueshme që e bëri atë të përpiqej të bënte studimin e saj shumë vetë, si dhe zbuloi se kjo po ndodhte

Ajo të tjerët.

Të tjerët zbuluan se kur nuk jeni mirë, rritja e gradave të kortizolit - një agjent hormonal i ankthit - mund të ndikojë në marrjen e kohëzgjatjes suaj, siç mund të merrni planin e dietës, stërvitjen, si dhe modifikimet në regjimet e përditshme, të cilat shumë individë i përjetuan gjatë gjithë pandemisë. Kahn kishte përvoja të krahasueshme

Leah Abrams, ku ata me të vërtetë ndiheshin të ndarë ose të vetmuar derisa njohën të tjerët u qëndronin shenjave të krahasueshme. Chapel Hill, 23 vjeç, është nga Karolina e Veriut, Duka, si dhe përfundoi nga Ajo në vitin 2020. Kahn i kënaqur New York, 23 vjeç, përmes

Abrams. Pra, ka marrë kontracepsion sepse ishte 16 vjeç, si dhe kishte një kohëzgjatje rutinë për aq kohë sa mund të mbante mend.

Pasi kur filloi të identifikohej në qendër të një pakete tabletash një javë pasi mbaroi kohëzgjatja e saj, ajo zbuloi me të vërtetë shpejt. Ajo 3 javë, ajo e gjente vazhdimisht, megjithëse ishte javë me kohëzgjatjen e saj vijuese. "Mendova se ndoshta hëngra diçka" nuk kishte asnjë teori se çfarë po ndodhte -

Ishte supozimi i saj ideal. COVID-19 nuk kishte qenë derisa një shoqe e ngushtë i dha mesazh në ekipin e tyre të bisedës, duke pyetur nëse dikush tjetër kishte gjithashtu një kohëzgjatje të çuditshme pas vaksinimit të tyre fillestar, por ajo e njohu atë që mund të ndodhte. kur ajo shkoi në prill te mjeku në Ata sigurojnë çfarëdo që të jetë në rregull, ata me të vërtetë nuk morën pjesë në konceptin e saj. për të përdorur Abrams të bëjë një ultratinguj, megjithatë "mjaft përbuzëse" deklaroi se furnizuesit e saj ishin

"Unë mendoj se ky është një funksion i grave që gjerësisht nuk besohen ose studiohen", - sugjeroi lidhja e saj midis vaksinimit dhe identifikimit të saj. "Ne nuk e dimë se cilat do të jenë ndikimet afatgjata, sepse askush nuk mendoi ta vendosë këtë në procesin e miratimit ose provave, të paktën që unë di ”.

Abrams deklaroi ajo. të mos kishte asgjë tjetër problem pas vaksinimit të saj, si dhe e zbuloi atë

"Por unë mendoj se është tregues i këtij lloji pyetjesh më të mëdha rreth kujt vlerësojmë dhe çështjeve të të cilëve u jepet përparësi."

Si të jeni i përgjithshëm pa rreziqe, aq edhe i besueshëm. COVID-19 mund

Hulumtimi ndikon në kohëzgjatjet? Menstruacionet në efektin e koronavirusit ose vaksinat në Ndërsa ciklet nuk është ende e konsiderueshme. COVID-19 ka prova joshkencore se "të dhënat specifike në lidhje me frekuencën e këtij fenomeni janë të pakta", ndikon në kohëzgjatjen e lajmeve mjekësore sot sipas Atje COVID-19 nuk ka asnjë provë aktualisht se SARS-CoV-2, infeksioni që shkakton, ndikon drejtpërdrejt në zgjatjet , megjithatë reagimet Çfarë mund të ketë infeksioni Kahn.

"Nëse keni një ethe të lartë, ky është një stres i rëndësishëm dhe mund të ketë një shans të mirë që të mos keni ovulim, dhe kjo do të çojë në parregullsi të menstruacioneve", zbuluar në internet në lidhje me rritjen e stresit dhe shkallëve të ankthit që ndikojnë në kohëzgjatjen kontrollon me specialistë. Dr. sqaroi Universiteti Thomas Price Duke, një endokrinologji riprodhuese si dhe paaftësia për të konceptuar ekspert në ndikimet e tjera fizike të COVID-19 të, të tilla si të mos qenit në gjendje

Dhe konsumimi, si dhe rënia, gjithashtu mund të krijojë stres të lartë dhe shkallë ankthi. Menstruacioni ka një lidhje të drejtpërdrejtë midis cikleve të Çmimit, si dhe stresit dhe ankthit, ankthit, si dhe depresioni klinik, sipas Ai Kur kihet parasysh se stresi dhe shkallët e ankthit në mesin e njerëzve në të vërtetë janë ngjitur gjatë gjithë pandemisë, shumë prej të cilave lidhen me izolimin e qëndrimit në vendbanim, si dhe me jetët e kufizuara në të vërtetë shoqërore. stresi dhe ankthi menstrual ndikon në prodhimin e agjentit hormonal,

Përgjatë cikleve mund të ndërpriten. Çmimi me tensione mendore - të tilla si zhvendosja, testet, si dhe durimi i një pandemie - në menstruacione, mbani në mend se rastet mund të krijojnë modifikime

Ciklet, të tilla si shtimi ose humbja e peshës, të cilat gjithashtu mund të kenë përjetuar në të gjithë pandeminë. Rreshtimi qelizor i mitrës përfshin qelizat imune që ndihmojnë në sigurimin e barkut, si dhe sipas Associated Press COVID-19, disa gjinekologë mendojnë se kur derdhjet e rreshtave gjatë ciklit menstrual, vaksinat ndaj mund të jenë në gjendje Ka ndikim në kohëzgjatje.

nuk ka provë se çdo lloj vaksinimi ndikon në pjellori. Njerëzit kanë aq frikë të diskutojnë '

Stigma përreth kohëzgjatjeve, si dhe shëndetit riprodhues dhe mirëqenies e ofrojnë atë sfiduese për të filluar diskutimet, duke e bërë të vështirë t'u ndihmojnë atyre me trajtim të aksesit për kohëzgjatje, si dhe të kuptojnë shenjat e tyre kur janë atje

Kur problemet. Abramet filluan identifikimin e saj, si dhe mjeku i saj ishte krenar për shqetësimet e saj, Kahn, si "me të vërtetë e çmendur për një sekondë". Kur, ndjesi e përcaktuar

Kahn shoqja e saj u lidh në bisedën e saj të ekipit, si dhe të tjerët përcaktuan probleme të krahasueshme, ajo me të vërtetë u ndje e konfirmuar. "Kur bëhet fjalë për çështje që prekin kryesisht gratë, nuk është e pazakontë që të ketë një lloj vonesë në përgjigjen e komunitetit mjekësor për të pranuar si diçka e vërtetë ”.

Për Kahn gjithashtu mbajti në mendje se "konteksti më i gjerë i stigmës rreth periudhave".

"Kjo është diçka që po kalon pothuajse gjysma e popullsisë së rritur, megjithatë ne ende e kemi kaq të vështirë të flasim",, përvoja theksoi "Në një botë ideale, do të flisnim për COVID-19 duke ndryshuar periudhën tuaj në të njëjtën mënyrë ne flasim për COVID-19 duke ndikuar në shqisën tuaj të shijes dhe nuhatjes. ” deklaroi ajo. (*)