Pacientët me sëmundje të veshkave - edhe pa anemi - mund të përfitojnë nga trajtimi me hekur

veshkë

Studimi i ri sugjeron që trajtimi i mungesës së hekurit, gjithashtu në mungesë të anemisë, mund të përfitojë pacientë me gjendje të veshkave. Kërkimet për shfaqen në një problem që i afrohet JASN.

Mungesa e hekurit ndodh në 30% deri në 45% të pacientëve me gjendje të vazhdueshme të veshkave (CKD), dhe gjithashtu pasi që hekuri është shumë i rëndësishëm për prodhimin e qelizave të kuqe (ose eritropoezës), gradat e reduktuara mund të sjellin anemi.

Testet klinike në pacientët me arrest kardiak dhe gjithashtu mungesa e hekurit në të vërtetë kanë zbuluar se rritja e gradave të hekurit të pacientëve rrit shëndetin dhe shëndetin e tyre kardio pa marrë parasysh nëse pacientët kanë anemi. Roberto Pecoits-Filho, MD, Ph D., Murilo Guedes, MD (Arbor Research Colaborative for Health, në Ann Arbor, Michigan), dhe gjithashtu bashkëpunëtorët e tyre synonin të shihnin nëse kjo mund të zbatohej gjithashtu në Rezultatet e Sëmundjeve Kronike të Veshkave dhe gjithashtu Studimi i modeleve të praktikës (CKDopps), një hulumtim empirik i pacientëve me CKD jo-dialize të përparuar.

Midis 5,145 pacientëve me CKD nga Brazili, Franca, Shtetet e Bashkuara dhe gjithashtu Gjermania që respektoheshin për një tipik prej 3 vjetësh, kishte 47 vdekje për 1,000 pacientë në vit, dhe gjithashtu kishte 48 raste kardio të rëndësishme për 1,000 pacientë në vit. Mungesa e hekurit ishte e lidhur me rreziqe më të mëdha të fatalitetit dhe gjithashtu raste kardio, në pacientët me dhe gjithashtu pa anemi.

"Studimet e ndërhyrjes që adresojnë ndikimin e trajtimit të mungesës së hekurit përtej efekteve të saj eritropoietike janë të nevojshme për të sfiduar paradigmën e përqendruar në anemi të menaxhimit të mungesës së hekurit në CKD, duke nxitur potencialisht strategji më optimale për përmirësimin e rezultateve të pacientit", deklaroi Dr. Pecoits-Filho. Ai mbajti në mend se testet profesionale të rregulluara në mënyrë të rastësishme kërkohen për të zhvilluar funksionin e trajtimit të hekurit, gjithashtu në mungesë të anemisë, në pacientët me CKD.