Pandemia pa përkeqësimin e shëndetit mendor mes adoleshentëve, të rriturve të rinj, zbulon studimi


Shumë studime rekomanduan mbyllje të lidhura me pandeminë, si dhe veçim mund të kishin pasur efekt të shëndetit mendor tek adoleshentët

By Aleksandria Hein |

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Mbyll CDC sugjeron që fëmijët mund dhe duhet të kthehen në shkollë këtë vjeshtë Video

CDC rekomandon që fëmijët gjithashtu mund të kenë nevojë të kthehen në institucion këtë vjeshtë

Dr Nicole Saphier përshkruan standardet krejt të reja CDC që sugjerojnë që fëmijët të kthehen në institucion këtë vjeshtë.

Një studim tjetër që vlerëson efektin që koronavirusi ka kryer në të vërtetë adoleshentë zbuloi se sa një e treta e individëve raportuan përkeqësim të shëndetit mendor si rezultat i pandemisë. Studimi, i cili është i vazhdueshëm, i përqendruar në fëmijë adoleshentë, si dhe djem të rinj në Ohio, si dhe nxori informacion nga një studim që analizonte rregullimet në gjendjen e mendjes, stresin dhe ankthin, lidhjet si dhe mjete të ndryshme të tjera që pandemia mund të ketë ndikuar tek ata jeton 

Rezultatet, të cilat u botuan në Gazetën e Shëndetit të Adoleshentëve, zbuluan se pothuajse një e treta e 3 individëve raportuan se gjendja e tyre e mendjes ishte përkeqësuar ose stresi dhe ankthi i tyre ishin rritur në të vërtetë midis marsit 571 dhe qershorit të vitit 2020, i cili vuri në dukje fazat e fillimit të pandemisë, si dhe kur u zbatuan shumë kufizime shoqërore, si dhe institucionet e mbyllura. 

"Studimi zbuloi se përkeqësimi i humorit dhe rritja e ankthit gjatë pandemisë ishin më të mundshme tek ata me status më të lartë socio-ekonomik, ata që ndienin afërsi të zvogëluar të miqve dhe familjes dhe atyre që ishin më të vjetër", të përbërë nga Universiteti Shtetëror i Ohio dhe shkencëtarët e Kolegjit Kenyon . "Rritjet e vetë-raportuara të ankthit ishin më të zakonshme në mesin e atyre me një histori depresioni dhe / ose ankthi." 

Studimi është në mesin e shumë prej atyre që në të vërtetë kanë rekomanduar që mbylljet e lidhura me pandeminë, si dhe veçimi mund të kishin pasur rezultate përkeqësuese për adoleshentët si dhe adoleshentët. Një studim i tanishëm pa një rritje në konsumimin e qëndrimit në spital në lidhje me çrregullimet midis adoleshentëve, ndërsa një tjetër pa që pranimet psikologjike rriteshin. 

"Megjithëse rastet serioze të COVID-19 kanë qenë të rralla në mesin e të rinjve, pandemia duket se ka sjellë një dëm tjetër mbi ta," Amy Ferketich, një mësuese e shëndetit publik në Shtetin e Ohrit  

Nga ana tjetër, studimi zbuloi një sërë veprimesh të favorshme, të tilla si një mundësi për vetë-eksplorim, si dhe kontakte me anëtarët e familjes. Një tjetër shkrimtar studimi pohoi kërkimet për stresin, rëndësinë që adoleshentët ndihmojnë të zbulojnë mjete për të ruajtur lidhjet shoqërore.