Pandemia pa një rritje të madhe në shtrimet në spital lidhur me çrregullimet e të ngrënit, zbulon studimi

Disa studime kanë lidhur përkeqësimin e shëndetit mendor në adoleshencë me pandeminë

By Aleksandria Hein |

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Mbyll Navigimi i çështjeve të shëndetit mendor tek fëmijët mes pandemisë Video

Navigimi i çështjeve të shëndetit mendor tek fëmijët mes pandemisë

Psikoterapisti Dr. Robi Ludwig ndan këshillat për adoleshentët që luftojnë me depresionin në 'The Story'

Mjekët që raportuan gati dyfishin e numrit të pranimeve në spital për adoleshentët me çrregullime të të ngrënit paralajmërojnë se mund të jetë maja e ajsbergut pasi të dhënat pasqyrojnë vetëm ata me raste të rënda. Studimi, i cili shfaqet në një botim paraprak të Pediatrisë, pa 125 shtrime në spital midis pacientëve të moshës 10-23 vjeç në Michigan Medicine gjatë 12 muajve të parë të pandemisë. 

Mesatarisht, spitali sheh rreth 56 në vit. Gjatë pandemisë, pranimet u rritën çdo muaj me më të regjistruarat ndërmjet nëntë dhe 12 muajsh në pandemi. 

"Këto zbulime theksojnë se sa thellësisht pandemia ka prekur të rinjtë, të cilët përjetuan mbylljen e shkollave, anuluan aktivitetet jashtëshkollore dhe izolimin shoqëror," Alana Otto, MD, MPH, një mjek i mjekësisë adoleshente në Spitalin e Fëmijëve të Shëndetit CS Mott të Universitetit të Miçiganit dhe drejtues autori, tha. "Për adoleshentët me çrregullime të të ngrënit dhe ata me rrezik për çrregullime të ngrënies, këto ndërprerje të rëndësishme mund të jenë përkeqësuar ose shkaktuar simptoma." 

Otto, i cili gjithashtu paralajmëroi të dhënat "nuk kap të gjithë fotografinë" dhe "mund të jenë vlerësime vërtet konservatore", shtoi se humbja e ndjenjës së kontrollit mund të kishte luajtur gjithashtu një rol. 

"Për shumë adoleshentë, kur gjithçka ndihet jashtë kontrollit, e vetmja gjë që ata mund të kontrollojnë është ngrënia e tyre," tha ajo. 

"Megjithëse gjetjet tona pasqyrojnë përvojën e një institucioni të vetëm, ato janë në përputhje me raportet e shfaqura të potencialit të pandemisë për të pasur efekte të thella negative në shëndetin mendor dhe fizik të adoleshentëve në të gjithë globin," tha Otto. 

Otto tha se gjetjet sugjerojnë që mjekët duhet të jenë të vetëdijshëm për rreziqet e mundshme për çrregullimet e të ngrënit dhe të monitorojnë pacientët për shenja dhe simptoma.