'Pandemia e të pavaksinuarve' shqetëson objektet e vrullshme të kujdesit shëndetësor të Shteteve të Bashkuara


Disa institucione të kujdesit shëndetësor po raportojnë sasi të dokumenteve ose gati rekord të klientëve

Associated Press

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Mbyll Titujt kryesorë të Fox News Flash për 16 korrik Video

Titujt kryesorë të Fox News Flash për 16 korrik

Titujt kryesorë të Fox News Flash janë këtu. Shikoni se çfarë klikon në.com.

Kthimi COVID-19 në të gjithë SH.B.A. po takson objektet e kujdesit shëndetësor çdo herë kur disa prej tyre janë plot tension duke u përpjekur thjesht të kapin procedurat kirurgjikale dhe gjithashtu trajtime të ndryshme të tjera që u shtynë gjatë gjithë pandemisë.

Me alternativën ekstreme infektive të deltës që shpërndahet shpejt, raste në SH.B.A. janë rritur rreth 70% gjatë kohëve të fundit, pranimet në qendrat shëndetësore janë rritur në të vërtetë në lidhje me 36% dhe gjithashtu fatalitetet u rritën me 26%, pretenduan të premten Qendrat për Kontrollin e Sëmundjeve dhe gjithashtu Parandalimin. .

Disa institucione të kujdesit shëndetësor po raportojnë sasi të dokumenteve ose gati rekord të klientëve. Por edhe për ata që nuk janë, kjo raund i pandemisë po konfirmohet disi më vështirë, pretenduan autoritetet e qendrës shëndetësore dhe gjithashtu. Pjesëmarrësit e stafit janë të prishur, dhe gjithashtu zbulimi i marrjes së një infermiere të regjistruar në një udhëtim për të rritur renditjen e tyre mund të jetë e vështirë.

"Unë me të vërtetë e mendoj atë si një luftë dhe sa kohë mund të qëndrosh në vijën e parë të frontit," pohoi Dr. Mark Rosenberg, kreu i shtetit të Kolegjit Amerikan të Mjekëve të Emergjencave "Dhe sa herë dëshironi të ktheheni për një tjetër turn të detyrës . Përfundimisht ju thjesht nuk doni ta bëni atë. ”

Gjithashtu, institucione të shumta të kujdesit shëndetësor ishin të nxituar edhe para fillimit të ngritjes, duke menaxhuar një rezervë testimesh të qelizave kancerogjene, procedura dhe gjithashtu trajtime të ndryshme të tjera që u vonuan gjatë ngritjes së sezonit të dimrit për të çliruar zonën dhe gjithashtu anëtarin e ekipit, sipas drejtuesve të kujdesit shëndetësor.

"Përfundimisht ju duhet të paguani tubacionin dhe ato gjëra tani janë ndërtuar", pohoi Dr. James Lawler i Qendrës Globale për Sigurinë Shëndetësore në Qendrën Mjekësore të Universitetit të Nebraska në Omaha.

Dr Laura Makaroff, nënkryetare e moshuar e shtetit për shmangien dhe gjithashtu zbulim shumë i hershëm për Shoqatën Amerikane të Kancerit, pretendoi se testimet e qelizave kancerogjene ranë gjatë gjithë periudhës së shpërthimit dhe gjithashtu ende nuk u kthyen në shkallë tipike në zona të shumta. Ajo këshilloi që mbajtja në testime mund të çojë në zbulimin e qelizave kancerogjene në faza të përparuara të gjendjes.

Viktimat e COVID-19 dhe infeksionet e sapo vlefshme në të gjithë SH.B.A. janë akoma më pak sesa ato më shumë se sezoni i dimrit. Por për herë të parë që nga ajo kohë, instancat po ngjiten në të 50 shtetet. Dhe inokulimi i vendit në të vërtetë është ngadalësuar në një zvarritje, me vetëm rreth 48% të popullsisë të siguruar plotësisht.

"Për t'i thënë dikujt," Na vjen keq, ne duhet të vonojmë operacionin tuaj të hipit ose procedurën tuaj sepse kemi shumë pacientë me COVID që janë kryesisht të pavaksinuar, "nuk është thjesht ajo që jemi regjistruar për të bërë në kujdesin shëndetësor," pretendoi ai.

Në Gjeorgji, Qendra Mjekësore e Universitetit Augusta po "godet në tegela" ndërsa kujdeset për trajtimet klinike të mbajtura për shkak të pandemisë dhe gjithashtu kujdeset për një rritje të sëmundjeve të frymëmarrjes që zakonisht godasin në sezonin e dimrit, pohoi Dr. Phillip Coule, fillor oficer i policisë klinike.

Qëndrimet në spital COVID-19 në të njëjtën mënyrë kanë filluar të fshijnë rreth 8 ose 10 persona, nga nivelet më të ulëta të 1 ose 2 në ditë. Ndërsa numrat vazhdojnë të jenë shumë të shënuar nën lartësinë e 145 në Janar, Coule pretendoi se ai po e shikon skenarin nga afër.

"Në disa mënyra ndjehem sikur jemi shumë më mirë sesa ishim më parë", pohoi ai, duke mbajtur në mendje se personeli është shumë më i sigurt për shkak të inokulimeve. "Në mënyra të tjera, ajo na shqetëson [ne] nëse duhet të shtyjmë përsëri kujdesin rutinë se cili do të jetë rezultati."

Në Kaliforni, Qarku i Los Anxhelosit sigurisht që edhe një herë do të ketë nevojë për maska ​​brenda, gjithashtu edhe tek individët që janë imunizuar në të vërtetë. Gjatë 3 javëve të mëparshme, rastet e COVID-19 në fakt janë rritur në 36 institucionet e kujdesit shëndetësor të Kaiser Permanente në Kaliforni, në më shumë se 400.

Dr Stephen Parodi, që ndihmoi në krijimin e rritjes së përgatitjeve për objektet e kujdesit shëndetësor të Kaiser Permanente, pretendoi se ai është i sigurt se ata mund të merren me rritjen, duke mbajtur parasysh se e përgjithshmja është akoma shumë më pak se 20% e lartësisë së janarit.

Por ai pretendoi që objektet e kujdesit shëndetësor aktualisht ishin të stërmbushura me individë që paraqiteshin në klinikën e urgjencës me sëmundje tepër serioze sesa do të kishin patjetër nëse problemet do të ishin zbuluar më herët.

"Në një moment, sëmundja nuk na pret", pohoi ai. "Aftësia për të shtyrë kujdesin shtesë kur keni shtyrë tashmë për një vit, vit e gjysmë, thjesht nuk është një opsion i pranueshëm."

.