Mbi 90% të rasteve COVID-19 të Misisipit midis njerëzve të pavaksinuar, paralajmëron gov

Guvernatori Tate Reeves inkurajoi të gjithë për të marrë vaksinën COVID-19 por tha se është vendim i një individi

By Aleksandria Hein |

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Mbyll Dr. Siegel: Vaksinat për të shuar linë ishin 'mënyra më e rrezikshme' sesa vaksina COVID Video

Dr. Siegel: Vaksinat për të shuar linë ishin 'mënyra më e rrezikshme' sesa vaksina COVID

Kontribuesi i Fox News, Dr. Marc Siegel diskuton vaksinat dhe mandatet e maskave në 'The Faulkner Focus'.

Rritja e Misisipit në rastet e reja të koronavirusit kryesisht për shkak të variantit Delta po godet më shumë popullatat e pavaksinuara, tha guvernatori i shtetit gjatë një konference shtypi të Mërkurën. Shteti, i cili këtë javë raportoi gjithashtu shtatë fëmijë në njësinë e kujdesit intensiv, duke përfshirë dy në mbështetje të jetës për shkak të COVID-19, po përballet me marrje të ulët të vaksinimit. 

"Më lejoni të jem i qartë, nuk ka dyshim që një shumicë e rasteve të reja që u raportuan sot dhe janë raportuar gjatë javës së fundit ose kanë qenë varianti Delta," tha guvernatori Tate Reeves. “Duket të jetë shumë ngjitëse dhe duket se ka rezultate të këqija. Përsëri, unë do të theksoj se mbi 90% e të shtruarve në spital për shkak të kësaj gjendje të fundit nuk janë vaksinuar. Nga rastet e reja, mbi 90% janë ndër ata që nuk janë vaksinuar. "

Reeves, i cili u shtrua nëse shteti do të lëvizte për të ofruar stimuj ose për të filluar programe të tjera që inkurajojnë banorët të vaksinohen, tha se ai inkurajon njerëzit të marrin goditjen por gjithashtu beson "në të drejtën e një individi për të bërë një zgjedhje". 

"Unë vazhdoj të inkurajoj kolegët e mi Misisipi që të vaksinohen, ne kemi punuar jashtëzakonisht shumë në janar dhe shkurt për ta bërë vaksinën të disponueshme dhe të arritshme lehtësisht për çdo Misisipi që e dëshironte atë," tha ai. "Unë gjithashtu besoj në të drejtën e një individi për të bërë një zgjedhje nga këndvështrimi i tij i kujdesit shëndetësor - nëse ata për çfarëdo arsye besojnë se rreziku që lidhet me marrjen e vaksinës është më i madh se rreziku që lidhet me mosmarrjen e tij, ky është një vendim që çdo individ ka për të bërë. ” 

Reeves, një Republikan, vuri në dukje se ai e mori vaksinën në janar dhe mbetet "shpresëdhënës" se gjithnjë e më shumë njerëz do të kërkojnë një goditje pasi numri i rasteve vazhdon të rritet. Të mërkurën, shteti raportoi 600 sëmundje të reja, që përputhen me numrin e zbuluar gjatë fundjavës.