Përdorimi i antibiotikëve ambulatorë bie në të gjithë SHBA

antibiotik

Rekomandimi i jashtëm i antibiotikëve ra me gati 4% në vit midis 2011 dhe 2018, sipas një studimi të modeleve rekomanduese në sistemin më të madh të kujdesit shëndetësor të inkorporuar në SHBA, ekzistuese në Kongresin Evropian të Mikrobiologjisë Klinike dhe Sëmundjeve Infektive (ECCMID) të mbajtur në internet këtë vit.

Qendrat e Punëve të Veteranëve (VA) luajnë një detyrë të madhe në përcaktimin e trajtimit ambulator në të gjithë SHBA, duke furnizuar si mbi 9 milion Veteranë në më shumë se 1,200 ambiente të jashtme.

Shkencëtarët supozojnë se modeli zbritës mund të shoqërohet me programet e administrimit të antibiotikëve që ekzekutohen zakonisht në sistemin shëndetësor të Veteranëve (VHA), duke pasur parasysh që 2014.

"Ne kemi parë hapa pozitivë të ndërmarrë për të zvogëluar përdorimin e antibiotikëve në klinikat ambulatore VA, klinikat e pacientëve me bazë në komunitet, departamentet e urgjencës dhe ambiente të tjera ambulatore, dhe ekipet e kujdesit shëndetësor duhet të përgëzohen për punën e tyre të vazhdueshme për të zvogëluar përdorimin e panevojshëm të antibiotikëve", thekson shkrimtari kryesor Dr. Haley Appaneal nga Qendra Mjekësore Providence VA, Rhode Island, SHBA.

“Por mbi 8 vjet, recetat për tre nga antibiotikët ambulatorë më të përshkruar - kanë ndryshuar pak. Dhe edhe me atë rënie të recetave të përgjithshme, kërcënimi i rezistencës ndaj antibiotikëve po rritet, kështu që ka shumë më tepër për të bërë. "

Në SHBA, ndodhin më shumë se 2.8 milion infeksione me imunitet antibiotik çdo vit, duke shkaktuar të paktën 35,000 viktima, si dhe 20 miliard dollarë në shpenzimet e kujdesit shëndetësor. Sipas OBSH-së, infeksione të tilla si pneumonia, konsumimi, helmimi i gjakut, gonorrea, si dhe kushtet e transmetuara nga ushqimi, po përfundojnë të jenë më të vështira, si dhe herë pas here të vështira, për tu trajtuar pasi antibiotikët me recetë vijnë shumë më pak efikasë.

Bakteret në të vërtetë besohet prej kohësh që krijojnë rezistencë ndaj antibiotikëve kryesisht për shkak të ekspozimit të përsëritur të drejtpërdrejtë përmes mbi-përshkrimit. Çdo vit, 266 milion programe të antibiotikëve me recetë u jepen pacientëve të jashtëm në SH.B.A.

Në 2011, VHA zhvilloi Task Forcën Kombëtare të Mbikëqyrjes Antimikrobike (ASTF) për të ndihmuar ekzekutimin e përgjithshëm, si dhe avancimin e programeve të administrimit të antibiotikëve në VA, si dhe në 2014, VHA bëri thirrje që të gjitha qendrat e saj shëndetësore të paraqisnin administrimin e antibiotikëve programeve. Mes 2008 dhe 2015, përdorimi i antibiotikëve në spital u ul ndjeshëm me 12%.

Sidoqoftë, 80-90% e përdorimit të antibiotikëve zhvillohet në vendosjen ambulatore, si dhe Qendrat e Shteteve të Bashkuara për Kontrollin e Sëmundjeve si dhe Parandalimin (CDC) përafrojnë që të paktën 30% e antibiotikëve të përshkruar ambulatorë nuk janë të nevojshëm (nuk ka antibiotik ishte e nevojshme), si dhe afërsisht 50% përshkrim i papërshtatshëm (përdorim i panevojshëm, si dhe mundësi e papërshtatshme, aplikim si dhe periudha).

Për të ofruar edhe më shumë prova mbi modelet e rekomanduara, shkencëtarët vlerësuan informacionin nga grupet e të dhënave të dyqaneve të ilaçeve VA për të hedhur një vështrim në modat në recetat e antibiotikëve të dhëna në ambientet ambulatore të VA në të gjithë SHBA midis 2011-2018.

Ata llogaritën shumëllojshmëri vjetore të ditëve të trajtimit (DOT) për 100 kontrolle ambulatore për të gjithë antibiotikët me recetë dhe më pas në mënyrë të pavarur për 5 antibiotikët më tipikë të recetave (doksiklin, azitromicinë, amoksicilinë / klavulanat, ciprofloxacinë, si dhe sulfametoksazol / trimetoprim). Për më shumë se 8 vjet, recetat e plota të antibiotikëve të dhëna në lagje ranë me afërsisht 3.9% në vit, duke rënë nga 39.6 Pika / DOT / 100 dalje në vitin 2011 në 29.4 DOT / 100 Pika / Pika në 2018.

Ulja më e madhe mbeti në përdorimin e spektrit të gjerë ciprofloxacin, i cili u ul me rreth 12.6% zakonisht në vit. Shkrimtarët përmendin se pikërisht këtu ka qenë në të vërtetë një aktivitet mbarëkombëtar larg përdorimit të flurokinoloneve, siç është ciprofloxacina, nëse ofrohen përfaqësues alternative për shkak të dëmeve që lidhen me përdorimin e tyre, të përbërë nga infeksioni i Clostridium mundës, raste të pafavorshme të ilaçeve, si dhe opsioni i rezistencës. VA, si dhe Administrata e Ushqimit dhe Barnave, të dy kanë lëshuar në të vërtetë paralajmërime për sigurinë dhe sigurinë që lidhen me flurokinolonët, si dhe këshillojnë kufizimin e përdorimit të tyre për infeksione të drejtpërdrejta, të cilat zakonisht kanë zgjedhje të ndryshme të terapisë shumë më të sigurta, të tilla si probleme të rënda të sinusit, sëmundje të frymëmarrjes, si dhe infeksione të drejtpërdrejta të sistemit urinar (UTI).

Përdorimi i sulfamethoxazole / trimetoprim (zakonisht përdoret për UTI) gjithashtu u ul në mënyrë të konsiderueshme (me rreth 7% në vit).

Sidoqoftë, recetat ambulatore qëndruan të njëjtat, si dhe ishin të larta për doksiciklinën (zakonisht përdoret për t'u marrë me infeksionet e lëkurës, si dhe infeksionet e dërguara seksualisht), azitromicina (zakonisht përdoret për infeksionet e gjirit, hundës, si dhe të fytit), si dhe amoksicilinën / klavulanat (përdoret për infeksione të ndryshme, veçanërisht sistemin e frymëmarrjes) në mes të 2011 dhe 2018.

"Përdorimi i këtyre tre antibiotikëve të përshkruar zakonisht mbetet i lartë dhe mund të jetë një shënjestër e përshtatshme për programet e administrimit të antibiotikëve në VA për të zvogëluar më tej përshkrimin e papërshtatshëm ambulator", thekson Dr. Appaneal. "Mund të ndihmojë gjithashtu në luftimin e rezistencës nëse udhëzimet kombëtare marrin parasysh parimet e kujdestarisë kur bëjnë rekomandime specifike të sëmundjes për përdorimin e antibiotikëve."

Ajo vazhdon, "Antibiotikët janë thelbësorë për trajtimin e infeksioneve serioze bakteriale, të tilla si sepsa, pneumonia dhe meningjiti. Por ato nuk duhet të përdoren për të trajtuar gjendje akute të frymëmarrjes si astma, kollitja, dhimbja e veshit dhe dhimbja e fytit, të cilat nuk i përgjigjen këtyre barnave. Rezistenca ndaj antibiotikëve nuk është vetëm çështje e klinicistëve - publiku gjithashtu ka një rol vendimtar për të luajtur në ndihmën për të ruajtur këto ilaçe jetësore. "

Shkrimtarët përmendin kufizime të shumta të studimit të tyre kërkimor që konsiston në atë që nuk merr në konsideratë recetat e ngarkuara jashtë sistemit VA (të tilla si dyqanet e barnave në lagje), si dhe mund të mos jenë të plota në të gjitha strukturat e pacientëve të jashtëm siç është ndarja e situatës emergjente ose ambulatore konfigurimet e procedurave kirurgjikale. Ata gjithashtu mbajnë në mend se studimi kërkimor u bazua në një popull shumë të moshuar, kështu që përgjithësia e kërkimeve për popullsinë themelore të Shteteve të Bashkuara është e kufizuar.