Spitali në Ohio i jep pacientit të gabuar një veshkë, punonjësit vendosen me leje

Pacienti synonte të merrte veshkën, operacioni i tyre vonohej

By Brie Stimson |

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Mbyll Titujt kryesorë të Fox News Flash për 13 korrik Video

Titujt kryesorë të Fox News Flash për 13 korrik

Titujt kryesorë të Fox News Flash janë këtu. Shikoni se çfarë klikon në.com.

Një spital i Ohajos vendosi dy punonjës në pushim administrativ këtë javë pasi pranuan se pacienti i gabuar mori transplantin e veshkës në fillim të këtij muaji. 

"Ne kemi ofruar falje më të sinqerta për këta pacientë dhe familjet e tyre," tha në një deklaratë zëdhënësi i Spitaleve të Universitetit në Cleveland, George Stamatis. “Ne e pranojmë që ata na besuan me kujdesin e tyre. Situata është plotësisht në kundërshtim me angazhimin tonë për të ndihmuar pacientët të kthehen në shëndet dhe të jetojnë jetën në maksimum. "

Veshka e dhënë një pacienti të gabuar është e përputhshme dhe marrësi pritet të rikuperohet, tha spitali. Operacioni për marrësin e synuar është vonuar. Zyrtarët nuk thanë nëse një veshkë tjetër ishte në dispozicion. Asnjë detaj shtesë nuk u dha në lidhje me pacientët. 

Ndërsa luhatet, koha mesatare e kaluar në listën e pritjes së veshkave mund të jetë pesë deri në 10 vjet, sipas UCLA Health, dhe ka më shumë se 100,000 pacientë në listë në SH.B.A. 

Pacientët mund të shkurtojnë pritjen e tyre përmes një dhurimi të gjallë nga një i afërm ose mik i pajtueshëm. 

Stamatis vazhdoi, "Programi i Transplantit të Spitaleve Universitare përbëhet nga një ekip ekspertësh shumë i kualifikuar, multidisiplinar, me dekada të ofrimit të kujdesit për transplant dhe përvojë kërkimore. Ne jemi të tronditur që një gabim ka ndodhur së fundmi duke rezultuar në një pacient që merr një veshkë të destinuar për një tjetër ", raportoi WOIO-TV në Cleveland. 

Zyrtarët kanë njoftuar Rrjetin e Bashkuar për Ndarjen e Organeve, organizatën që menaxhon sistemin kombëtar të transplantimit të organeve, për incidentin.

Heather Mekesa, COO e një organizate të prokurimit të organeve në verilindje të Ohio, i tha WKYC se lloji i gabimit është i rrallë. 

"Kjo nuk është normë, unë do të thoja 99.99 përqind të kohës, gjithçka shkon mirë," i tha ajo stacionit. “Në dy dekadat e fundit, kjo nuk ka ndodhur në Ohajo. Ky ishte një incident për të ardhur keq dhe jo i madh për të ndodhur, por nuk duhet të pengojë njerëzit që duan të ndihmojnë të tjerët përmes dhuratës së dhurimit të organeve. "

Associated Press kontribuoi në këtë raport.