Zyrtarët rekomandojnë përdorimin e maskave në Vegas ndërsa ngjiten rastet e COVID

Zyrtarët këshillojnë të mbajnë maska ​​në Vegas ndërsa rastet e COVID rriten

Maskat janë përsëri në Las Vegas, pasi autoritetet lokale të shëndetit dhe shëndetit të Premten përmendën një larmi në rritje të rasteve të koronavirusit dhe gjithashtu rekomanduan të gjithë - të imunizuar ose ndryshe - të përdorin trajtime fytyre në zona të brendshme të mbingarkuara.

Referenca nga Distrikti Shëndetësor Jugor i Nevadës nuk është kërkesë. Por kjo ndikon në institucionet e lojërave të fatit, shfaqjet dhe gjithashtu klubet ku shërbimi është zgjeruar në të vërtetë sepse u rritën kufizimet dhe gjithashtu shteti ktheu plotësisht procedurat e kontrollit të pandemisë në rajone lidhur me 7 javë më parë.

"Të dy individët e vaksinuar dhe të pavaksinuar duhet të mbajnë maska ​​kur janë në ambiente të mbushura me njerëz… siç janë dyqanet ushqimore, qendrat tregtare, ngjarjet e mëdha dhe kazinotë", informoi gazetarët e shtypit Dr. Fermin Leguen, polici kryesor i shëndetit dhe mirëqenies në zonë.

Ai pretendoi se zona nuk ka autoritetin për të bërë maska ​​të detyrueshme, duke ia lënë këtë hetim shtetit, zonës dhe gjithashtu qyteteve.

Qendrat e vaksinave dhe gjithashtu shqyrtimi po vazhdojnë në faqet e internetit përreth zonës, përfshirë Leguen.

Çmimet e vaksinimit në fakt janë vonuar në javët e tanishme në Nevada, një shtet me prirje liberale ku autoritetet e shëndetit dhe shëndetit raportuan të Premten se në lidhje me 55% të pronarëve të shtëpive 12 vjeç dhe gjithashtu më të vjetër kanë marrë në të vërtetë një minimum prej një dozë të injeksionit COVID-19. Në të gjithë vendin, rreth 46.3% janë imunizuar plotësisht.

Në shkallë kombëtare, 68% e të rriturve kanë marrë në të vërtetë një minimum prej një dozë injeksioni, sipas Qendrave për Kontrollin e Sëmundjeve dhe gjithashtu Parandalimin.

Një autoritet me sindikatën që përfaqëson 60,000 punëtorë të ndërmarrjeve të lojërave të fatit Nevada lëshuan një deklaratë duke mbajtur parasysh kërcënimet e bëra ndaj punonjësve nga individë që nuk janë imunizuar.

Autoritetet e Unionit Kulinar Geoconda Argüello-Kline treguan informacionin e CDC se më shumë se 97% e individëve që janë shtruar në të vërtetë në spital me COVID-19 në të vërtetë nuk kanë marrë një injeksion.

Referenca e maskës në Las Vegas ndoqi autoritetet e shëndetit dhe shëndetit të Nevada të enjten raportuan 938 raste krejt të reja të COVID-19 në të gjithë vendin - zhytja më e madhe një-ditore e rastit të koronavirusit për shkak të shkurtit - dhe gjithashtu 15 fatalitet të reja.

Në të njëjtën mënyrë iu përmbajt një thirrje telefonike nga drejtori i përgjithshëm i shëndetit publik dhe mirëqenies në Los Anxhelos për kalifornianët që të rivlerësonin strategjitë për të bërë një udhëtim në Nevada deri në numrat e shembullit COVID-19 në rënien e Argjendit.

Vizitorët e faqes së fundjavës nga Kalifornia e Jugut në muajt e tanishëm kanë penguar në të vërtetë Ndërshtetërore 15, rruga kryesore për udhëtimin 270 milje (435 kilometra) midis Los Anxhelos dhe Las Vegas.

Zyrtarët këshillojnë të mbajnë maska ​​në Vegas ndërsa rastet e COVID rriten

"Unë dua të rekomandoj, veçanërisht nëse nuk jeni të vaksinuar, rishikoni të udhëtoni në vendet ku nivelet e çështjeve COVID-19 shtatë-ditore janë në rritje ose të larta si Nevada, fqinji ynë", informoi Dr. Muntu Davis komisionerët e qarkut të Los Anxhelosit të Martën .

Davis gjithashtu sugjeroi që të përdoren maskat në dhomat e brendshme, pavarësisht inokulimit në këmbë.

Drejtori i ekipit të guvernatorit të Nevada Steve Sisolak, Michelle White, reagoi të enjten gjatë një telekonference me videoklip me gazetarët e shtypit me një rekomandim që individët të bënin një udhëtim në Nevada dhe gjithashtu të imunizoheshin.

“Kjo është arsyeja pse ne jemi duke punuar për të siguruar që ka vende vaksinimi dhe testimi të vendosura në vende si Las Vegas Strip. Kjo është e hapur për çdo individ, vizitorë të punëtorëve, ”pohoi White. “Ne kemi të tre vaksinat e ofruara, përfshirë edhe një të vaksinuar. Nëse dikush vjen nga një shtet, kjo mund të jetë më e përshtatshme dhe sigurisht që i inkurajojmë të gjithë të bëjnë një gjë të tillë. "

Departamenti i Shëndetësisë dhe gjithashtu Shërbimet Njerëzore pretenduan pozitivitetin e ekzaminimit, një stilolaps thelbësor i pjesës së individëve që ndodhen të kontaminuar midis atyre që kontrollohen për infeksion, në të vërtetë ishte trefishuar nga 3.4% 5 javë më parë në 10.9% të enjten.

Numri i pozitivitetit i raportuar nga Departamenti Shtetëror i Shëndetësisë dhe gjithashtu Shërbimet Njerëzore ishte 12.3% në vendndodhjen në Las Vegas.

Shumëllojshmëria e rasteve krejt të reja të raportuara të Premten në Nevada ishte 866, dhe gjithashtu 6 fatkeqësi të reja. Kjo i dha 5,758 larmi jetësh të derdhura në shtet për COVID-19 sepse Mars 2020.

Shumica e rasteve dhe gjithashtu fatalitetet në Nevada gjatë gjithë epidemisë kanë mbetur në të vërtetë në vendndodhjen në Las Vegas, vendbanimi i 2.3 milion individëve dhe gjithashtu të presë në 10 të vizitorëve të shumtë të faqeve në vit.

Të premten, autoritetet e shëndetit dhe shëndetit në County County Washoe pohuan se nuk kishin strategji për të aplikuar nevoja ose sugjerime maske pasi infeksioni nuk është rritur në vendin Reno-Sparks në shkallën që ka në Las Vegas.

Diku tjetër, autoritetet e lagjes nga Lander County dhe gjithashtu Elko janë përqendruar së fundmi në kalimin e rezolutave paraprake kundrejt biletave të injeksionit.