Ushqimi dhe shëndeti i zemrës: Vlerësimi i fundit

Njerëzit në një dyqan ushqimesh

  • Një përmbledhje krejt e re letrare rekomandon përmirësimin e standardeve ushqyese për shmangien e sëmundjes së zemrës (CVD).
  • Punimi thekson kënaqësinë, edukimin dhe të mësuarit dhe qëndrueshmërinë si vendimtare konsiderojnë suksesin ushqyes për një kohë të gjatë
  • Meriton të kihet parasysh se burimet e financimit dhe shoqatat e shkrimtarëve problemet ekzistuese të normës së interesit

Në një artikull të shkurtër aktual, shkencëtarët kontrolluan kërkimet e studimeve të mëparshme kërkimore, drejt konsumimit të shëndetshëm të zemrës dhe të ekuilibruar. Duke përdorur kërkimet e fjalëve kyçe të PubMed, një burim i të dhënave të shkrimeve biomjekësore, shkrimtarët kërkuan të hiqnin kuptimet e nivelit të lartë nga studimi ekzistues i kërkimit.

Ata japin verdiktin e tyre në një artikull të ri krejt të ri në Shoqërinë Evropiane të Cardiolrevista ogy's Cardiovaskular Research.

Para se të përshkruajmë kërkimet për të, është thelbësore të theksohet se shkrimtarët zbulojnë probleme me normë interesi. Ata përshkruajnë që financimi ka origjinën nga Barilla Center for Food & Nutrition, një besim i trurit i zhvilluar nga makarona titan Barilla Kjo kompani rekomandon regjimin e dietës mesdhetare - një rekomandim i ndarë nga grupi i studimit kërkimor.

Ndërsa regjimi i dietës së një individi nuk është e vetmja variabël që ndikon në CVD, është faktori i vetmuar më i konsiderueshëm, vëzhgojnë shkencëtarët.

"Zgjedhjet e ushqimit janë faktorët më të rëndësishëm që dëmtojnë shëndetin dhe mirëqenien, duke zënë gati 50% të të gjitha vdekjeve nga CVD," ata mbajnë në mend në punimin e tyre. “Faktorë të tjerë të lidhur me stilin e jetës, të tilla si pirja e duhanit dhe aktiviteti i ulët fizik, si dhe sfondi gjenetik i individit, mund të modifikojnë rrezikun [kardiovaskular] dhe gjithashtu mund të modulojnë ndikimin e dietës në arterosklerozë; megjithatë, rishikimi i rolit të këtyre faktorëve mbetet përtej qëllimit të këtij neni. ”

Ateroskleroza është një akumulim i pllakave yndyrore në sipërfaqet e murit të arterieve. Me kalimin e kohës, ndërsa pllakat mblidhen, ato shtrëngojnë kapilarin. Ateroskleroza është shkaku themelor themelor i rreth 50% të të gjitha viktimave në vendet e perënduara.

Studimi i tanishëm kërkimor bëhet pjesë e një iniciative më gjithëpërfshirëse drejt një piramide dietetike të ndrequr për të ndaluar CVD.

Disa tronditje në informacion

Disa nga vendimet e gazetës vijnë me sugjerime të rregullta ushqyese. Për rrethana, shkencëtarët zbuluan se ngrënia e ushqimeve shtesë me bazë bimore dhe parandalimi i përmirësimit të drithërave dhe ushqimeve me niseshte mund të shkaktojë mirëqenie më të mirë të zemrës sesa konsumimi i ushqimeve kryesisht me bazë shtazore.

Por gazeta gjithashtu tërhoqi disa verdikte shumë më pak të dukshme.

Për një, studimi i hulumtimit nuk zbuloi asnjë organizim të fortë midis artikujve të qumështit me yndyrë të plotë dhe shëndetit joadekuat të kardio. Në të vërtetë, shkrimtarët mbajnë në mend se marrja e artikujve specifikë të qumështit mund të shkaktojë kërcënime të ulura të sëmundjeve të zemrës.

Supozojnë se kjo mund të vijë nga rezultati probiotik i artikujve të qumështit të thartuar. Në punimin e tyre, shkrimtarët përshkruajnë:

“Konsumi i probiotikëve luan një funksion thelbësor në rritjen e bimësisë së traktit të zorrëve, duke preferuar zhvillimin e mikroorganizmave të dobishëm dhe minimizimin e kërcënimit të sëmundjeve të vazhdueshme, siç janë CVD-të. Në mënyrë të caktuar, probiotikët kanë ndërtesa antioksiduese, antiprombocite dhe ndërtesa anti-inflamatore dhe mund të zvogëlojnë shkallën e kolesterolit dhe presionit të lartë të gjakut. ”

Ndjekësit e çokollatës gjithashtu mund të kenë një faktor për t'u gëzuar. Informacioni duket se rekomandon një partneritet të dobishëm midis llojeve specifike të çokollatës së shijshme dhe CVD. Sidoqoftë, shkrimtarët mbajnë në mend se informacioni nuk është plotësisht i qartë në lidhje me faktorët më të mirë.

"Për fat të keq, shumica e studimeve ekzistuese nuk bëjnë dallimin midis çokollatës së zezë dhe asaj të qumështit, dhe kjo mund të jetë e rëndësishme për të vlerësuar në mënyrë të besueshme marrëdhënien dozë-përgjigje midis burimeve të ndryshme të kakaos dhe CVD".

Studimi i hulumtimit gjithashtu zbuloi se afërsisht 3 filxhanë kafe dhe çaj çdo ditë mund të gjenerojnë një mirëqenie të shtuar kardio. Nga ana tjetër, sodat nuk e bëjnë këtë; shkrimtarët sugjerojnë t'i trajtojnë ato si ekstravaganca periodike në vend të lëndëve ushqyese rutinë.

Duke kthyer interesin e tyre për alkoolin, shkencëtarët përfunduan se "Konsumi i moderuar i alkoolit mund të lejohet për njerëzit që tashmë përdorin pije alkoolike, pasi që shoqërohet konsumimi deri në dy gota verë në ditë tek burrat dhe një gotë tek gratë ose një kanaçe birrë. me një rrezik dukshëm më të ulët të aterosklerozës, në krahasim me abstenuesit ose me ata që konsumojnë sasi më të larta të alkoolit. ”

Gjithashtu për t'u theksuar, grupi thekson vlerën e metodave praktike për shëndetin publik dhe specifik. Në vend që të përqendrohen vetëm në produktet ushqimore, ata mendojnë se një teknikë e natyrshme shtesë e njohurive ushqyese mund të verifikojë vlera të jashtëzakonshme.

“Një gabim që bëmë në të kaluarën ishte të konsideronim armikun një përbërës dietik dhe të vetmen gjë që duhej të ndryshonim. Në vend të kësaj, ne duhet të shohim dietat si një e tërë, dhe nëse zvogëlojmë sasinë e një ushqimi, është e rëndësishme të zgjedhim një zëvendësim të shëndetshëm. "

Kufizime të caktuara

Ka kufizime për diapazonin dhe thellësinë e gazetës. Për njërin, ai bën pak referencë të përshkrimit etnik dhe racor në studimet e shqyrtuara të hulumtimit. Teknika e studimit të hulumtimit gjithashtu hoqi informacion nga individë me regjime të veçanta, të kufizuara të dietës, të tilla si individë me çështje diabetike dhe vegjetarianë.

Shkrimtarët diskutojnë kërkesën për studim shtesë kërkimor, ofruan pasiguri specifike në informacionin ekzistues.

“Për disa grupe ushqimore, mospërputhjet midis metaanalizave dhe një heterogjeniteti të konsiderueshëm midis studimeve të përfshira përfaqësojnë kufizime përkatëse të provave në dispozicion. Kjo tregon se marrëdhënia me rezultatet aterosklerotike mund të ndryshojë në lidhje me popullatën e studimit, dietën bazë, rezultatin e studimit dhe artikullin specifik të ushqimit brenda kategorisë së gjerë të ushqimit. "

Duke marrë parasysh këtë të drejtë, shkrimtarët mendojnë se "Duket e përshtatshme të drejtohet kërkimi i ardhshëm epidemiologjik drejt vlerësimit të burimeve të mundshme të heterogjenitetit, veçanërisht përmes analizave të synuara mbi artikuj individualë të ushqimit sesa në grupe të gjëra ushqimore"

.