Qarku i Karolinës së Veriut fillon fushatën e vaksinave 'doza në dyer'

Fushata e vaksinave të dozave në dyer COVID-19 është përmbushur me vlerësime të ndryshme në mediat sociale

By Aleksandria Hein |

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Mbyll Shefi i HHS Becerra pretendon se statusi i vaksinës është 'biznes qeveritar' Video

Shefi i HHS Becerra pretendon se statusi i vaksinës është 'biznes qeveritar'

= Korrespondenti i Fox News Jacqui Heinrich diskuton shtytjen e administratës Biden për vaksinimin në 'Raportin Special'

Punonjësit e departamentit shëndetësor dhe grupet e komunikimit me komunitetin kanë filluar një fushatë vaksinimi "doza në dyer" COVID-19 në Qarkun Mecklenburg, Karolina e Veriut, ku vetëm 49% e banorëve kanë marrë të paktën një goditje. Programi, për të cilin zyrtarët thonë se ofron një mënyrë të përshtatshme për banorët për të qëlluar pa u shqetësuar për udhëtimet, u prit me reagime të ndryshme në Twitter. 

"Ata nuk lëvizin aq shpejt për të ndihmuar njerëzit kur e dinë se një stuhi po vjen," shkroi një përdorues i Twitter. 

Programi, i cili ka një profesionist shëndetësor në gatishmëri për të administruar një vaksinë për banorët e kualifikuar që duan një të tillë, ndjek një përpjekje të bashkimit të komunitetit të filluar në maj. Vullnetarët kishin siguruar informacion në lidhje me vaksinat në javët e mëparshme, duke u përqëndruar kryesisht në lagjet me norma të ulëta vaksinash. 

Në Karolinën e Jugut aty pranë, Guvernatori Henry McMaster është përpjekur të bllokojë përpjekje të tilla derë më derë, duke tërhequr një qortim nga Shtëpia e Bardhë. 

"Dështimi për të ofruar informacion të saktë të shëndetit publik, duke përfshirë efikasitetin e vaksinave dhe mundësinë e arritjes së tyre për njerëzit në të gjithë vendin, përfshirë Karolinën e Jugut, po vret fjalë për fjalë njerëzit, kështu që mbase ata duhet ta konsiderojnë këtë," tha sekretari i shtypit Jen Psaki të Premten. 

"Ne nuk jemi konfrontues, nuk është se ju duhet të merrni qëllimin," i tha WBTV.com Robert Dawkins, një vullnetar me Action NC. “Por puna jonë është të shpërndajmë thashethemet dhe gjërat. Ne kemi njerëz që do të thonë 'po unë do ta marr', por ndjekja ka qenë gjithmonë çështja. A do të shkojnë ata? Si mund t'i bëjmë njerëzit të dalin dhe të shkojnë? Pra, tani që departamenti i shëndetësisë ka dalë me ne, na ka marrë malli për atë njeri të mesëm. "