Kurbat normale të rritjes së trurit për fëmijët zhvilluan çrregullime të trurit në fëmijëri, infeksione dhe lëndime

Kurbat normale të rritjes së trurit për fëmijët zhvilluan çrregullime të trurit në fëmijëri, infeksione dhe lëndime

Në Shtetet e Bashkuara, praktikisht çdo vizitë e mjekut pediatrik fillon me 3 dimensione: pesha, lartësia dhe zona e kokës. Krahasuar me grafët e zakonshëm të rritjes së fëmijëve në të gjithë kombin, të zhvilluara në vitet 1970, numri i një të riu mund të vërtetojë rritjen e rregullt ose të ofrojë një standard analize për të analizuar ndryshimet nga kontura. Megjithatë, truri, me rëndësi thelbësore për rritjen e fëmijës, nënkuptohet thjesht në këto dimensione.

Zona e kokës mund të tregojë një problem të rritjes së kokës, i cili mund të kontrollohet edhe më shumë për të vërtetuar nëse ekziston një problem me dimensionin e trurit ose lëngun e shtuar. Por aktualisht, në epokën e skanimit joinvaziv të trurit siç është imazhi me dridhje magnetike (MRI), a munden shkencëtarët të krijojnë grafë të stabilizuar të konturit të rritjes për trurin?

Ky ishte shqetësimi për t'u përgjigjur Steven Schiff, Profesor i Inxhinierisë në Kryetarin e Furçave në Penn State dhe grupi i tij i studimit me shumë institucione. Ata lëshuan rezultatet e tyre sot (9 korrik) në Revista e Neurokirurgjisë, Pediatri.

"Hulumtimi i madhësisë së trurit gjithashtu ka një histori shumë fatkeqe, pasi shpesh ishte përdorur për të provuar shkencërisht një gjini ose racë ose kulturë të njerëzve si më të mirë se një tjetër", pohoi Schiff, përveç kësaj një mësues i kërkimit shkencor dhe teknik të dizajnit në Kolegj i Inxhinierisë dhe i neurokirurgjisë në Kolegjin e Mjekësisë "Në këtë punim, ne diskutojmë hulumtimin që shkon prapa rreth 150 vjet dhe pastaj shikojmë se çfarë na tregojnë me të vërtetë të dhënat e një grupi bashkëkohor."

Shkencëtarët ekzaminuan 1,067 skanime të trurit të 505 fëmijëve të shëndetshëm dhe të ekuilibruar, nga mosha 13 ditë deri në 18 vjeç, nga Instituti Kombëtar i Shëndetit (NIH) Pediatrike MRIRepository , skanimet MRI u morën në mënyrë të njëpasnjëshme për shumë vite në institucionet mjekësore dhe institucionet klinike në California, Massachusetts, Missouri, Ohio, Pennsylvania dhe Texas Për të bërë rezultate të caktuara të rregulluara, dikush u zhvillua si një kontroll dhe u kontrollua në secilën faqe në internet.

"Studimi i madhësisë dhe rritjes së trurit ka një histori të gjatë dhe të diskutueshme - madje edhe në epokën e MRI, studimet që përcaktojnë modelet normale të rritjes së vëllimit të trurit shpesh përfshijnë madhësi të vogla të mostrave, teknologji të kufizuar të algoritmit, mbulim jo të plotë të intervalit të moshës pediatrike dhe çështje të tjera, ”Pretendoi shkrimtarja fillestare Mallory R. Peterson, një nxënëse e Penn State që po kërkon një doktoraturë në kërkimin shkencor dhe teknikë të dizajnit në Kolegjin e Inxhinierisë dhe një nivel klinik në Kolegjin e Mjekësisë. Ajo fitoi nivelin e diplomës së saj bachelor në dizajnin biomjekësor nga Penn State në vitin 2016. “Këto studime nuk kanë adresuar në thellësi as marrëdhënien midis rritjes së trurit dhe lëngut cerebrospinal. Në këtë letër, ne i zgjidhim të dyja këto çështje. ”

Kërkimi fillestar befasues për, sipas Schiff dhe Peterson, ishte dallimi në sasinë e trurit midis burrave dhe grave grave Edhe pasi ndryshuan për dimensionin e trupit, burrat shfaqën sasi më të madhe totale të trurit - megjithatë detajet kornizat e trurit nuk ndryshonin në dimension në mes të gjinive, as aftësia njohëse.

"Cleshtë e qartë, diferencat e bazuara në seks nuk japin llogari për inteligjencën - ne e dimë që për një kohë të gjatë, dhe kjo nuk sugjeron ndryshe," pohoi Schiff. “Gjëja e rëndësishme këtu është se ka një ndryshim në mënyrën se si truri i fëmijëve meshkuj dhe femra rritet. Kur jeni duke diagnostikuar ose trajtuar një fëmijë, duhet të dimë se kur truri i fëmijës nuk rritet normalisht. ”

Kërkimi i dytë për të ishte vetëm një nga ngjashmëria e habitshme në krahasim me dallimet.

"Pavarësisht nga seksi ose madhësia e fëmijës, ne papritur zbuluam se raporti midis madhësisë së trurit të fëmijës dhe vëllimit të lëngut brenda kokës - lëngu cerebrospinal - ishte universal", pohoi Schiff. “Ky lëng noton dhe mbron trurin, duke shërbyer një shumëllojshmëri funksionesh ndërsa rrjedh përmes trurit. Megjithëse nuk e kemi njohur këtë raport normal të ngushtë më parë, kjo marrëdhënie e lëngjeve me trurin është pikërisht ajo që ne përpiqemi të rregullojmë kur trajtojmë fëmijët për lëngje të tepërt në kushtet e hidrocefalusit. "

Shkencëtarët përgatiten të shqyrtojnë proporcionin dhe tiparet e tij të ardhshëm, së bashku me pajisjet e fshehura, tek fëmijët dhe gjatë gjithë jetës.

"Natyra e dukshme universale e raportit të lëngjeve trurit-cerebrospinal të varur nga mosha, pavarësisht nga seksi ose madhësia e trupit, sugjeron që roli i këtij raporti ofron mënyra të reja për të karakterizuar kushtet që ndikojnë në trurin e fëmijërisë", pohoi Peterson.

Shkencëtarët gjithashtu zhvilluan një debat historik në lidhje me ujërat e përkohshme, sipas Shifit Pas 2 vjetësh, ana e majtë e kësaj kornize të trurit - ku tipari i gjuhës normalisht është lokal - ishte dukshëm më i madh se ana e duhur gjatë tërë fëmijërisë Një pjesë e përkohshme wattle i quajtur hipokampus, i cili mund të jetë burim i epilepsisë, ishte më i madh në të djathtë sesa në të majtë ndërsa u zgjerua gjatë gjithë fëmijërisë.

"Këto kthesa normale të rritjes për këto struktura kritike shpesh të përfshira në epilepsi do të na ndihmojnë të përcaktojmë se kur këto struktura janë dëmtuar dhe më të vogla se normale për moshën", pohoi Schiff.

Kjo teknikë për rritjen normale të trurit gjatë gjithë fëmijërisë mund t'i ndihmojë shkencëtarët të kuptojnë humbjen normale nga sasia e tepërt gjatë gjithë jetës, sipas Schiff.

"Vëllimi i trurit arrin kulmin në pubertet", pohoi Schiff. “Pastaj zvogëlohet ndërsa plakemi dhe zvogëlohet më shpejt te njerëzit me lloje të caktuara të çmendurisë. Nëse mund ta kuptojmë më mirë si rritjen e trurit ashtu edhe raportin e trurit me lëngun në çdo moshë, ne jo vetëm që mund të përmirësojmë mënyrën e diagnostikimit të kushteve klinike, por edhe mënyrën e trajtimit të tyre. "