Asnjë indikacion i vaksinimit COVID-19 në qumështin e bustit

gji

Injeksionet e ARN-së Messenger kundër COVID-19 nuk u identifikuan në qumështin e njeriut, sipas një studimi të vogël hulumtimi nga UC San Francisco, duke ofruar prova shumë të hershme se mARN vaksinimi nuk është transferuar tek foshnja.

Studimi hulumtues, i cili ekzaminoi qumështin e gjirit të 7 femrave pasi ata morën injeksionet me ARN dhe gjithashtu nuk gjeti asnjë gjurmë të vaksinimit, përdor informacionin fillestar të drejtpërdrejtë të sigurisë së vaksinimit gjatë gjithë gjidhënies dhe gjithashtu mund të lehtësojë shqetësimet midis atyre që në të vërtetë kanë ulur inokulimin ose ndaloi ushqyerjen me gji për shkak të problemit që inokulimi mund të ndryshojë qumështin e njeriut. Gazeta paraqitet në JAMA Pediatri.

Hulumtimet në të vërtetë kanë treguar se injeksionet me ARN parandalojnë transmetimin e infeksionit që shkakton COVID-19. Studimi kërkimor ekzaminoi injeksionet Pfizer dhe Moderna, të dyja këto me ARN.

Organizata Botërore e Shëndetësisë këshillon që individët infermierë të imunizohen, dhe gjithashtu Akademia e Mjekësisë së Ushqyerjes me Gji ka deklaruar se ekziston pak kërcënim që vaksinimi i nanopjeshtrave ose ARNi të shkojnë në qelizat e bustit ose të zhvendosen në qumësht, gjë që në teori mund të ndikojë në rezistencën e foshnjës.

"Rezultatet forcojnë rekomandimet aktuale që vaksinat e ARN-së janë të sigurta në laktacion dhe se individët në gji që marrin vaksinën COVID nuk duhet të ndalojnë dhënien e gjirit", deklaroi shkrimtari ekuivalent Stephanie L. Gaw, MD, Ph D., ndihmës mësues i Maternal-Fetal Mjekësia në UCSF.

"Ne nuk e zbuluam mARN-në e lidhur me vaksinën në asnjë nga mostrat e qumështit të testuar," deklaroi shkrimtari kryesor Yarden Golan, Ph D., një tjetër postdoktoral në UCSF. "Këto zbulime ofrojnë një provë eksperimentale në lidhje me sigurinë e përdorimit të vaksinave të bazuara në mARN gjatë laktacionit."

Studimi i hulumtimit u krye nga dhjetori 2020 deri në shkurt 2021. Mosha mesatare e nënave ishte 37.8 vjeç dhe gjithashtu të rinjtë e tyre ndryshonin në moshë nga një muaj në 3 vjeç. Shembujt e qumështit janë grumbulluar para inokulimit dhe gjithashtu në kohë të ndryshme deri në 48 orë pas inokulimit.

Studiuesit zbuluan se asnjë nga shembujt nuk zbuloi shkallë të dukshme të ARN-së së vaksinimit në ndonjë lloj elementi të qumështit.

Shkrimtarët mbajtën në mendje se studimi kërkimor ishte i kufizuar nga dimensioni i vogël i shembullit dhe gjithashtu deklaruan se kërkohej më shumë informacion profesional nga popullata më e madhe për të cituar një çmim shumë më të mirë rezultatin e injeksioneve në rezultatet përfundimtare të laktacionit.