Asnjë avantazh nuk shihet nga celecoxib ndihmës në qelizat e kancerit të bustit ERBB2-negative

Asnjë përfitim nuk shihet nga celecoxib ndihmës në kancerin e gjirit ERBB2-negativ

(Dita e Shëndetit) –Për njerëzit me qeliza kanceroze të kancerit negativ ERBB2, 2 vjet terapi me celecoxib si ndihmës i trajtimit standard nuk sjell përparësi të mbijetesës shëndetësore (DFS) në krahasim me pilulën e sheqerit, sipas një studimi të lëshuar në internet në 15 korrik në JAMAOnkologjia

R. Charles Coombes, MD, Ph D., nga Imperial College London, si dhe bashkëpunëtorët kryen një provë të rastësishme në 160 objekte duke ekzaminuar 2 vjet celecoxib ndihmës kundër pilulës së sheqerit midis 2,639 personave me ERBB2 (më parë HER2) - kancer i dëmtuar i bustit qelizat. Pjesëmarrësit u caktuan në mënyrë arbitrare ose për celecoxib ose pilulë sheqeri në një proporcion 2: 1 (1,763 si dhe 876, specifikisht).

Në përgjithësi, 73 përqind e rritjeve ishin receptorë pozitivë të estrogjenit ose receptor pozitiv i progesteronit, si dhe ERBB2 negativ. Dyzet e 8 për qind e njerëzve kishin sëmundje pozitive në nyje, si dhe 42 për qind kishin rritje me cilësi 3. Shkencëtarët zbuluan se rastet e DFS-së u raportuan për 487 persona (19 përqind) në një ndjekje tipike prej 74.3 muajsh: 18 si dhe 19 përqind për ata që morën celecoxib si dhe pilulë sheqeri, specifikisht (çmimet pesë-vjeçare të DFS, 84 si dhe 83 përqind, specifikisht), me një proporcion të rrezikut të pa rregulluar prej 0.97 (95 përqind periudhë vetëbesimi, 0.80 deri në 1.17; log-rank P = 0.75). Në të dy ekipet e terapisë, çmimet e ndikimeve helmuese u ulën, pa prova të një dallimi.

"Megjithë provat bindëse paraklinike dhe vëzhguese që sugjerojnë një rol të agjentëve anti-inflamatorë në menaxhimin e kancerit të gjirit, celecoxib nuk arriti të zvogëlojë rrezikun e përsëritjes ose vdekshmërisë midis individëve me sëmundje të fazës së hershme", krijojnë shkrimtarët e një ardhjeje me përmbajtje.

Disa shkrimtarë zbuluan lidhje monetare me biznesin biofarmaceutik, të përbërë nga Pfizer, i cili bën celecoxib si dhe pjesërisht të financuar studimin kërkimor.