Përdorimi i ri i ilaçeve të vjetra zvogëlon rrezikun e rikthimit të kancerit në veshka

veshkë

Përdorimi i një ilaçi ekzistues për kancerin e veshkave në fazën e vonë në një fazë të hershme të sëmundjes mund të zvogëlojë rrezikun e kancerit që përsëritet me një të tretën, sipas studimit të ri.

Gjetjet nga prova e Fazës III paraqiten sot në kongresin e Shoqatës Evropiane të Urologjisë (EAU21). Ekziston një rrezik i lartë i kthimit të kancerit të veshkave, pas operacionit për heqjen e tumoreve, por aktualisht nuk ka trajtim për të parandaluar këtë.

Studimi KEYNOTE përfshiu pak më shumë se 1000 pacientë me kancer të veshkave të cilët kishin kaluar ndërhyrje kirurgjikale. Gjysmës së tyre iu dha ilaçi imunoterapia pembrolizumab, ose pembro, dhe gjysmës tjetër një placebo.

Pembro përdoret për të trajtuar një numër kanceresh, duke përfshirë kancerin e veshkave në fazën e vonë, ku sëmundja është përhapur në organe të tjera. Prova ndërkombëtare në 20 vende ishte hera e parë që ilaçi ishte përdorur me pacientë në një fazë të hershme të sëmundjes.

Ekipi zbuloi se gjatë dy viteve, pacientët me pembro kishin një të tretën më pak të ngjarë të shihnin kthimin e sëmundjes së tyre sesa ata në placebo. Ndjekja me pacientët po vazhdon, për të përcaktuar ndikimin e trajtimit në normat e mbijetesës për një periudhë pesë-vjeçare.

Studimi gjithashtu tregoi se efektet anësore nga ilaçi ishin të ngjashme me ato që priten normalisht me një trajtim të kancerit.

Bashkë hetuesi në studim, Profesor Thomas Powles i Institutit të Kancerit Barts në Universitetin Queen Mary të Londrës, tha: “Këto të dhëna të hershme nga prova janë shumë premtuese, me një reduktim të qartë të sëmundjes që përsëritet te pacientët me pembro. Ka edhe shenja që ilaçi mund të përmirësojë shkallën e mbijetesës, por nuk mund të jemi të sigurt për këtë për disa vite të tjera. Ne shpresojmë që ky provë, kur të jetë i plotë, të sigurojë një rast të fortë që ky ilaç të aprovohet për përdorim nga rregullatori i ilaçeve. "

Imunoterapia e kombinuar premton për kancer të avancuar të fshikëzës

Profesor Powles po paraqet gjetjet e mëtejshme në EAU21 sot nga një provë tjetër, e cila gjithashtu përfshin një përdorim të ri për një ilaç ekzistues të imunoterapisë së kancerit. Studimi DANUBE shqyrtoi durvalumab në pacientët me kancer të fshikëzës në fazë të vonë, ku sëmundja ishte përhapur tashmë në pjesë të tjera të trupit. Durvalumab përdoret gjerësisht si një trajtim i kancerit të mushkërive, veçanërisht në SH.B.A.

Mbi 1000 pacientë u rekrutuan në provë, me një të tretën e tyre duke marrë durvalumab, një të tretën duke marrë durvalumab të kombinuar me një ilaç të ri imunoterapie, tremelimumab dhe një i tretë duke marrë kimioterapi standarde.

Ata zbuluan se në përgjithësi, ilaçet e imunoterapisë nuk e rritën mbijetesën më shumë sesa kimioterapia standarde.

Sidoqoftë, në analizën eksploruese, në një nëngrup pacientësh (ata që kishin një nivel të ngritur të një biomarkeri specifik (PD-L1) dhe që nuk ishin të ligjshëm për ilaçin kimioterapik cisplatin) aktiviteti i durvalumab u rrit me shtimin e tremilimumab .

Profesor Powles tha: "Ndërsa nuk po krahasonim durvalumab me terapitë e tjera të licencuara imune në këtë situatë klinike, ne mund të shihnim që kombinimi i ri i imunoterapive tregoi disa premtime shtesë që garantuan një pamje më të hollësishme."

Tani janë duke u zhvilluar dy prova të mëdha të kontrolluara të rastësishme, duke testuar durvalumab dhe tremelimumab kundër trajtimeve ekzistuese të imunoterapisë, si në fazën e vonë dhe në fazën e hershme të kancerit të fshikëzës, në pacientët me nivele të larta të biomarkerit LD-P1 të cilëve nuk mund t'u jepet cisplatin. Rezultatet nga prova e parë duhet të raportohen më vonë këtë vit, ndërsa tjetri është ende rekrutimi.