Trajtimet e reja mund të transformojnë mënyrën e trajtimit të dhimbjeve të migrenës

migrenë

Përafërsisht 1 miliard individë në të gjithë botën merren me dhimbje koke migrenë, të cilat mund të krijojnë të përziera ose të vjella, shqetësime serioze, si dhe nivelin e ndjeshmërisë ndaj dritës, si dhe zhurmës. Por, përkundër shfaqjes së lartë të gjendjes, njerëzit që kanë migrenë të vazhdueshme, si dhe që zakonisht marrin 2 ilaçe - një për shmangie, si dhe një për fillim të rëndë - zakonisht duhet të provojnë një numër ilaçesh të ndryshme para se të gjejnë diçka që punon

Kjo telashe, si dhe trajtimet e reja që kanë perspektivën për të zgjidhur trajtimin e rëndë dhe parandalues ​​të migrenës, ishin tema e një përmbajtje të lëshuar muajin e kaluar në Gazeta e Shoqatës Mjekësore Amerikane nga Melissa Rayhill, MD, mësuese ndihmëse mjekësore e neurologjisë si dhe mbikëqyrëse e programit të qëndrimit të neurologjisë së rritur në Shkollën e Mjekësisë Jacobs si dhe Shkencat Biomjekësore në Universitetin në Buffalo, si dhe Rebecca Burch, MD, ndihmëse mësuese e neurologjisë në Brigham si dhe Spitalin e Grave si dhe Shkollën Mjekësore të Harvardit.

"Vitet e fundit kanë qenë revolucionare për mjekësinë e dhimbjes së kokës me numrin e përparimeve të trajtimit", pohoi Rayhill, që merret me njerëz në Neurologjinë e UBMD.

"Sidoqoftë, ka ende shumë pacientë atje që ende nuk kanë gjetur një trajtim që funksionon për ta, pavarësisht numrit në rritje të opsioneve terapeutike."

Ajo pretendoi se shumë njerëzve nuk u ofrohet trajtim efikas, i sigurt për migrenën, përkundër faktit që ofrohen shumë. "Për më tepër, shumë pacientë kurrë nuk kërkojnë fare kujdes për shkak të keqkuptimeve se pse mund të kenë dhimbje koke në radhë të parë," pohoi ajo.

Por pikat po transformohen shpejt në terapinë e migrenës "Tani ka kaq shumë mundësi të mira trajtimi akute specifike të migrenës", pohoi ajo. “Për disa pacientë, kërkimi për të gjetur diçka që funksionon mund të zgjasë me muaj ose më gjatë. Shumë do të gjejnë një trajtim akut të sigurt dhe efektiv për dhimbjet e kokës së migrenës pas vetëm një vizite në zyrën e mjekut të tyre, megjithëse zakonisht mund të duhen disa prova të ilaçeve për disa javë për të gjetur një përshtatje të mirë. "

Blurring linjat në mes të terapisë të rëndë, si dhe parandaluese

Ndërsa teknika tipike për terapinë e vazhdueshme të migrenës ka qenë në fakt sugjerimi i 2 ilaçeve, një që funksionon si profilaktik, si dhe një tjetër që vepron në episode të rënda, ajo teknikë po transformohet. "Në editorialin tonë, ne theksuam disa studime të fundit që tregojnë se disa trajtime të reja po mjegullojnë kufijtë midis trajtimit akut dhe parandalues ​​të migrenës", diskutoi Rayhill. “Një terapi akute kohët e fundit u tregua e efektshme në parandalimin e dhimbjes së kokës kur dozohej oralisht çdo ditë, dhe një terapi parandaluese intravenoze u tregua gjithashtu e efektshme në trajtimin akut të dhimbjes së kokës. Kjo qasje e re plotësisht i përmbys konceptimet tona paraprake në lidhje me trajtimin e migrenës. ”

Në përmbajtjen e tyre, Rayhill si dhe Burch shkuan mbi një studim aktual kërkimor mbi eptinezumab, i cili u lëshua në të njëjtin problem saktësisht.

"Eptinezumab është një terapi intravenoze e aprovuar për trajtim parandalues ​​që jepet në një qendër infuzioni ose jepet në shtëpi nga një infermiere vizituese", diskutoi Rayhill. "Studimi sugjeron se mund të jetë i dobishëm edhe për terapinë akute, megjithëse konsideratat logjistike dhe të kostos mund të përjashtojnë përdorimin e kësaj qasje në praktikë më rutinë tani."

Ajo përfshiu që ilaçet e ndryshme të tjera të dhëna nënlëkurësisht në të njëjtin rrjedhë (antitrupat monoklonalë të shënjestruar kundrejt peptidit të lidhur me gjenin kalcitonin, CGRP, një grimcë që tregon migrenën) në të vërtetë nuk janë hulumtuar qartë për trajtim të rëndë në teste të mëdha ilaçe të ndryshme të tjera zakonisht kanë marrë javë me muaj për të parë një ndikim në shumë njerëz.

Një tjetër terapi që ajo pretendoi se mund të errësojë linjat ndërmjet trajtimit të rëndë, si dhe parandalimit të migrenës, është rimegepant, një grimcë e vogël, e keqe CGRP.

"Rimegepant u miratua kohët e fundit nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave për trajtimin parandalues ​​të migrenës pasi u miratua fillimisht për trajtimin akut të migrenës në fillim të vitit 2020", pretendoi Rayhill. Ajo përfshiu që shumë trajtime të rënda për migrenën vlerësohen nëse ata qetësojnë shqetësimin, si dhe shenjat e lidhura brenda 2 orëve nga marrja e ilaçit. Në një studim të hulumtimit aktual, rimegepant ishte gjithashtu efikas në minimizimin e rregullsisë së migrenës (duke mbrojtur nga migrena) kur dozohej çdo ditë tjetër.

Outlook po rritet

Ndërsa kërkimi për ilaçin e duhur të migrenës zgjat zakonisht pak, Rayhill mbajti në mend se përmbledhja për njerëzit është padyshim përmirësuese. “Kam parë disa përgjigje dramatike ndaj shumë prej ilaçeve tona konvencionale ekzistuese si për terapinë akute ashtu edhe për terapinë parandaluese.

"Trajtimet më të fundit të antitrupave monoklonalë të CGRP (trajtimi intravenoz, eptinezumab, si dhe 3 ilaçe të tjera të siguruara nënlëkurë gjatë kursit) si dhe villains të grimcave të vogla CGRP (ilaçet dentare rimegepant si dhe ubrogepant) kanë gjeneruar në të vërtetë reagime të krahasueshme të jashtëzakonshme në metodën time mjekësore ”, vazhdoi ajo.

“Vitalshtë jetike të kihet parasysh se këto reagime janë vërtet të personalizuara, si dhe për fat të keq, disa nuk reagojnë ndaj asnjë prej trajtimeve të tepërta. Sidoqoftë, unë supozoj se të dy kurset e rrezeve të trajtimeve CGRP mbeten në tolerancën e tyre të rritur - për ta thënë thjesht, zvogëlimi i efekteve negative të raportuara në kontrast me trajtimet e tjera të ndryshme tradicionale. "

Për fat të keq, ajo paralajmëroi, kostoja mbetet një pengesë e madhe për shumë për të hyrë në terapitë CGRP dhe siguruesit shpesh hezitojnë t'i mbulojnë ato pa kërkuar që klinikët dhe pacientët të kalojnë nëpër një seri hoops.

"Migrena është një problem neurologjik paaftësues që njerëzit fitojnë, si dhe aktualisht nuk ka asnjë ilaç", tha Rayhill. "Por për shkak të shumëllojshmërisë së trajtimeve efikase aktualisht, e ardhmja është më e ndritshme se kurrë më parë për njerëzit që përjetojnëemigrainë Çuditërisht, ka shumë më tepër trajtime të migrenës në tub.

"Pacientët me migrenë duhet të jenë në gjendje të presin që klinikët që kujdesen për ta janë të njohur dhe të qetë duke përdorur mundësi të shumta trajtimi akut," përfundoi ajo. "Ndihma është brenda mundësive."