Studimi i ri mbështet sigurinë mjekësore të terapisë elektrokonvulsive (ECT)

Studimi i ri mbështet sigurinë mjekësore të terapisë elektrokonvulsive (ECT)

Terapia elektrokonvulsive (ECT) është një trajtim Wellness psikologjik klinikisht i sigurt, sipas një studimi të ri të udhëhequr nga shkencëtari CAMH Dr. Tyler Kaster si përbërës i hulumtimeve të tij të doktoratës në ICES dhe gjithashtu në Universitetin e Torontos. Studimi u botua sot në revistë The Lancet Psikiatria, dhe gjithashtu është ndër më të mëdhenjtë dhe gjithashtu më të detajuarit për të krahasuar sigurinë e ECT me terapinë e zakonshme midis njerëzve me ankth.

Hulumtimet e shumëfishta për një kohëzgjatje prej vitesh në të vërtetë kanë vërtetuar efikasitetin e ECT si një trajtim psikologjik i shëndetit për individët me ankth rezistent ndaj trajtimit. Deri në 80 për qind e individëve me ankth ekstrem që marrin ECT arrijnë faljen. Sidoqoftë, pavarësisht nga ky çmim suksesi, vetëm një përqind e individëve me ankth ekstrem ndonjëherë më parë marrin ECT, ka të ngjarë për shkak të problemeve në lidhje me efektet anësore të ECT siç janë vështirësitë njohëse dhe gjithashtu mjekësore.

Ky studim, Rrezik i kualifikuar i rasteve të rënda mjekësore në njerëzit me ankth të trajtuar me terapi elektrokonvulsive: një studim i shoqëruar retrospektiv, i krahasuar me rezultate, hodhi një vështrim në dokumentet psikologjike të mbi 10,000 njerëzve në Ontario, ankthi i të cilëve ishte aq i fortë sa duhej në së paku 3 ditë të një qëndrimi në spital, dhe gjithashtu kontrastoi rrezikun e një qëndrimi në spital ose fatalitetin brenda 30 ditësh për njerëzit që kishin në të vërtetë ECT në kontrast me njerëzit që nuk e kishin. Përfundon që, “midis individëve të shtruar në spital me depresion, nuk ka një rritje të konsiderueshme klinike të rrezikut për ngjarje të rënda mjekësore me ekspozimin ndaj ECT ndërsa rreziku i vetëvrasjes duket të jetë ulur ndjeshëm. Përfitimet e ECT në rezultatet e depresionit mund të tejkalojnë rreziqet e saj në këtë popullatë. ”

"ECT është trajtimi i vetëm më efektiv që kemi në psikiatri për depresionin," deklaroi shkrimtari kryesor CAMHPsikiatri Dr Tyler Kaster, që merret me njerëzit e ECT në Qendrën Temperty CAMH për Stimulimin Terapeutik të Trurit "Por paragjykimi dhe diskriminimi rreth trajtimit është i madh duke parandaluar njerëzit që të kenë qasje në të. ”

Në Kanada, mbi 1 në 9 të rritur (3.2 milion Kanadezë, ose 11.3 përqind) me siguri do të përjetojnë një ankth të rëndësishëm në jetën e tyre, në atë kohë ata me siguri do të sugjerohen antidepresivë dhe / ose terapi psikiatrike. Sidoqoftë, në lidhje me një të tretën e këtyre njerëzve me siguri nuk do të përgjigjen në këto terapi të vijës së parë, dhe pas kësaj sigurisht që do të zbulohet me ankth rezistent ndaj trajtimit. Ekzistojnë një numër trajtimesh për këtë problem që përbëhen nga përzierje ilaçesh, ilaçe të reja si ketamina dhe gjithashtu një terapi neurostimuluese e quajtur eksitim magnetik i përsëritur transkranial (rTMS). Sidoqoftë, kur këto terapi nuk shkaktojnë zgjerim ose kur një depresion klinik përfundon me të vërtetë ekstrem duke shkaktuar një qëndrim në spital, ECT zakonisht merret në konsideratë si veprimi i mëposhtëm, pasi është shumë efikas në minimizimin e shpejtë të shenjave dhe simptomave të ankthit dhe gjithashtu arsyetimi vetëshkatërrues. Mësoni shumë më tepër në lidhje me ECT në faqen CAMH.

Dr. Simone Vigod, shkrimtar i përputhjes së studimit, studiues i plotësuesve të moshuar në ICES dhe gjithashtu Shef i Psikiatrisë në Spitalin e Grave të Kolegjit, deklaroi se studimi tregon rëndësinë e nxjerrjes në pah të sigurisë dhe gjithashtu efikasitetin e ECT si një trajtim i besueshëm psikologjik i shëndetit për individët për të cilët absolutisht asgjë tjetër nuk ka funksionuar në të vërtetë. "Në Spitalin e Grave të Kolegjit, ne besojmë se mbështetja e njerëzve që jetojnë me kushte të shëndetit mendor nuk ka qenë kurrë më e rëndësishme", përfshiu Dr. Vigod. "Të bësh këtë kërkon t'u sigurosh pacientëve një spektër të plotë të trajtimeve të bazuara në prova, të bazuara në prova rigoroze të hulumtimit. Ky hetim i shtohet trupit ekzistues të hulumtimit mbi sigurinë dhe efikasitetin e ECT, i cili mund të shërbejë si një mundësi e vlefshme për ata me depresion të rëndë. "

Dr Kaster mendon se ankthi i qëndrueshëm i lidhur me ECT është një përfaqësim i shkallës totale të paragjykimit dhe gjithashtu diskriminimit që mbetet për të vazhduar shqetësimet për vetë çrregullimin mendor.

CAMH mbetet të jetë udhëheqësi i Kanadasë në dërgesën e terapisë neurostimuluese, dhe gjithashtu merret me rreth 250 njerëz çdo vit me ECT. Qendra Temerty e CAMH për Ndërhyrjen Terapeutike të Trurit është një nga lehtësitë kryesore të globit në terapinë e eksitimit të mendjes, studimin dhe gjithashtu trajnimin. Përmes punëve të studimeve mjekësore, Qendra Temerty po drejton zhvillimet e terapisë duke përdorur eksitim magnetik transkranial të përsëritur (rTMS), terapi të konfiskimit magnetik (MST), dhe gjithashtu ECT.