Vaksinimi i ri i pneumonisë Merck OKAY do të bëhej me siguri në Shtetet e Bashkuara javë pas Pfizer

Vaksina e re e pneumonisë Merck OK'd në SHBA javë pas Pfizer

Autoritetet rregullatore të Sh.B.A kanë autorizuar aktualisht një vaksinim të ri të pneumonisë nga Merck, më shumë se një muaj pasi OKAY'ing një variacion të zgjeruar të goditjes së kundërshtarit Pfizer.

Të dy fotografitë e reja sigurojnë siguri shumë më të mirë kundrejt mikroorganizmave që mund të krijojnë pneumoni, meningjit dhe gjithashtu infeksione të gjakut, së bashku me veshë të varieteteve të kopshtit dhe gjithashtu infeksione të sinusit.

Merck deklaroi të Premten se Administrata e Ushqimit dhe Barnave autorizoi goditjen e saj, të quajtur Vaxneuvance, për individë të pjekur 18 vjeç e lart. Ajo mbron kundrejt 15 nga rreth 100 presione pneumokoksike, të përbërë nga ata që janë më të ngarkuarit me gjendje ekstreme.

Merck nuk ka zbuluar koston e xhirimit të saj ose kur do të dalë me siguri.

Vaksinimi i azhurnuar i Pfizer, Prevnar 20, u autorizua më 8 qershor për të rriturit. Ka një çmim shitje prej 232 $, megjithatë Pfizer deklaroi se individët e siguruar ka të ngjarë të imunizohen pa kosto ose me çmime të përballueshme.

Një panel i Qendrave Amerikane për Kontrollin e Sëmundjeve dhe gjithashtu profesionistë të vaksinimit për Parandalimin është i gatshëm të ekzaminojë të dy injeksionet në tetor dhe gjithashtu të këshillojë që duhet t'i marrë ato.

Vaksinimi i ri i Pfizer mburon kundrejt 7 presioneve edhe më shumë sesa Prevnar 13 dekadë, që është vaksinimi më fitimprurës i globit me gati 6 miliardë dollarë të ardhura vjetore. Në një studim të madh kërkimor, qëllimi i ri ishte 75% i besueshëm kundrejt një prej gjendjeve më të rënda.

Merck deklaroi se depistimi zbuloi funksionet e tij të reja të vaksinimit së bashku me Prevnar 13 përkundrejt presioneve që luftojnë të dy injeksionet, megjithatë se është ekstra i besueshëm kundrejt një presioni.

Merck dhe Pfizer aktualisht kanë ekzaminuar fotografitë e tyre tek të rinjtë dhe foshnjat dhe gjithashtu strategjinë për të kërkuar autorizim për ato mosha.

Ndërkohë, Merck me siguri do të vazhdojë me marketingun e vaksinimit të saj 38-vjeçar Pneumovax 23, i cili mbron kundrejt 23 presioneve dhe gjithashtu është i autorizuar për të rinjtë. Bën përdorimin e një teknologjie më të vjetër moderne që nuk krijon një reagim imunitar aq të fortë apo të qëndrueshëm sa të dy shkrepjet e autorizuara së fundmi.