Perspektiva e re e injeksionit COVID-19 jep një alternativë efikase për kombet me të ardhura të reduktuara deri në mesatare

vaksinë

Një grup multidisiplinar i shkencëtarëve është i pari që zbulon përfshirjen e teknologjisë moderne të shprehjes së majasë dhe gjithashtu një formulë ndihmëse unike për të gjeneruar një mundësi perspektive të injeksionit COVID-19 kundrejt SARS-COV-2 dhe gjithashtu garanton që të jetë e thjeshtë për tu gjeneruar në një gamë të madhe dhe gjithashtu elementë ekonomikë, jetikë për imunizimin e individëve në të gjithë botën, veçanërisht në kombet me të ardhura të mesme. Rezultatet nga hulumtimi, të cilat përdorën mësimet e fituara nga sistemi modern i sistemit të injektimit të sëmundjes së mëlçisë, janë lëshuar në internet sot nëImunologji shkencore

Studiuesit nga Qendra Kombëtare e Kërkimit të Primateve Yerkes (NPRC) në Universitetin Emory, Institutin e Kërkimit të Sëmundjeve Infektive (IDRI), 3M dhe gjithashtu Qendra e Spitalit të Fëmijëve të Teksasit për Zhvillimin e Vaksinave në Kolegjin e Mjekësisë të Baylor Kombinuar Domain Lidhës të Receptorëve SARS-CoV-2 të Baylor (RBD) perspektiva e injeksionit të formulës së shëndetshme të proteinave rekombinante me formulën me bazë alumini të IDRI-së, receptori 3 i Toll-7 i 8M dhe gjithashtu agonisti 3 052M-3 (052M-2 / Alum) për të rritur reagimin imun ndaj SARS-CoV-19 dhe gjithashtu, për këtë arsye, rrit efikasiteti i injektimit kundrejt COVID-XNUMX.

"Duke punuar me macaques rhesus, ne gjetëm që formulimi 3M-052 / Alum prodhoi një përgjigje imune të konsiderueshme dhe superiore në përgjithësi sesa vetëm shap, një ndihmës i licencuar", pretendon shkruesi që përputhet me Sudhir Kasturi, Ph D. "Përgjigja superiore e imunitetit nga RBD + 3M- Vaksina 052 / Alum rezultoi në një reduktim të ndjeshëm të SARS-CoV-2 në rrugët e sipërme dhe të poshtme të frymëmarrjes dhe një ashpërsi të ndjeshme të sëmundjes së mushkërive kur krahasohet me kafshët e pavaksinuara. Ne gjithashtu treguam një reduktim thelbësor në derdhjen e virusit nga rrugët e sipërme të frymëmarrjes, gjë që sugjeron se vaksina jonë gjithashtu mund të ngadalësojë ose ndalojë transmetimin e virusit, "vazhdon Kasturi. Kasturi është një mësues ndihmës në Departamentin e Patologjisë së Shkollës së Mjekësisë Emory (SOM) dhe gjithashtu Mjekësinë Laboratorike dhe gjithashtu një ndihmës mësues i studimit kërkimor në departamentin e Mikrobiologjisë dhe gjithashtu Imunologjisë së Yerkes (M&I) dhe gjithashtu Qendrën e Vaksinave Emory.

Shkencëtarët mendojnë se injeksioni i tyre që përbën një proteinë të shëndetshme RBD rekombinante me formulën e saj unike 3M-052 ndihmëse mund të jetë shumë efikase kundrejt versioneve që dalin pasi që injeksioni ka aftësinë të shkaktojë si zvogëlimin e efekteve të antitrupave ashtu edhe qelizat CD8 + T, të cilat mund të eleminoni infeksionin nëse kalon në qeliza. Ata deklarojnë se kjo është thelbësore për minimizimin e transmetimit të gjendjes dhe gjithashtu ndikimin e infeksionit në të gjithë botën.

"Gjithashtu kritike është se kemi treguar që vaksina zvogëlon potencialisht nivelet e SARS-CoV-2 dhe kufizon inflamacionin duke bllokuar zgjerimin e monociteve pro-inflamatore, e cila siguron një kuptim më të mirë të mënyrës se si funksionon vaksina," pretendon Mirko Paiardini, Ph D. “Për më tepër, në bashkëpunim me kolegët tanë Emory Dr. Susan Pereira Ribeiro dhe Rafick P. Sekaly, ne identifikuam përmes studimit tonë një kombinim të shënuesve të gjakut që parashikojnë ngarkesën e virusit në mushkëri. Një diagnostikim i tillë mund të ndihmojë potencialisht profesionistët e kujdesit shëndetësor të monitorojnë sëmundjen dhe të rregullojnë trajtimet për rritjen e efektivitetit, "vazhdon Paiardini. Ai është gjithashtu një shkrimtar ekuivalent i hulumtimit dhe gjithashtu një mësues i asociuar në Departamentin e Patologjisë Emory SoM dhe gjithashtu Mjekësinë Laboratorike së bashku me një shkencëtar në departamentin M & I të Yerkes.

Për të kuptuar shkrimtarët, studimi i tyre SARS-CoV-2 është shumë i pari që raporton përdorimin e një imunogjeni RBD rekombinant dhe gjithashtu ndihmësin 3M-052 / Alum për të shkaktuar reaksione të qelizave CD8 +. Shkencëtarët deklarojnë se reagimet e tilla të qelizave T duhet të jenë shpejt të përkthyeshme nga versioni i majmunit rhesus drejt në mbrojtje me bazë të gjerë tek njerëzit, veçanërisht kundrejt versioneve SARS-CoV-2 që dalin.

Shkencëtarët imunizuan 2 ekipe me 5 majmunë rezus secili me RBD + shap (Grupi 2) ose RBD + 3M-052 / Shap (Grupi 3). Të gjithë kafshët shtëpiake në këto skuadra morën 3 goditje përforcuese gjatë 10 javëve. Bazuar në studimet e mëparshme të hulumtimit për HIV, shkencëtarët arsyetuan se një inokulim i tretë mund të rrisë ndjeshëm madhësinë dhe gjithashtu cilësinë e lartë të zvogëlimit të efekteve të detyrës dhe gjithashtu efikasitetit. Një 3 majmunë shtesë rezus (Grupi 5) funksionoi si kontrolle të pavaksinuara për funksionet e ekzaminimit. Shkencëtarët testuan të gjithë kafshët shtëpiake me SARS-CoV-1 (izolimi WA2Ä1) me anë të një rruge të përzier intranazale dhe gjithashtu intratrakeale një muaj pas inokulimit të 2020-të. Kafshët shtëpiakë të Grupit 3, të cilët morën RBD + 3M-3 / Alum, zbuluan përfitime të qarta në reagimin e antitrupave, duke zvogëluar efektet e detyrës dhe gjithashtu efikasitetin mbi kafshët shtëpiake të Grupit 052, të cilat morën shap RBD +.

Shtimi i joshjes së perspektivës së injeksionit Baylor RBD është aftësia masive e prodhimit në kombet me të ardhura të mesme që përdorin këtë sistem të njohur të shprehjes së majave për krijimin e injeksionit të sëmundjes së mëlçisë B. Një aftësi e tillë prodhuese adreson kapacitetin për lëvizjen e kësaj teknologjie moderne injeksioni në një iniciativë për të rritur shëndetin dhe shëndetin ndërkombëtar.

"Rezultatet tona treguan që prodhimi i proteinës rekombinante RBD duke përdorur platformën e shprehjes së majave do të plotësonte kërkesën për komunitete vaksinuese në të gjithë botën", pohon Maria Elena Bottazzi, Ph D. Ne jemi vërtet të kënaqur kur shohim se perspektiva jonë e injeksionit është gjithashtu e dobishme në shkaktimin e një pusi Reagimi i antitrupave të ekuilibruar dhe gjithashtu qelizat CD8 + më parë nuk është parë me metoda të ndryshme të injektimit të tjera të bazuara në proteina. " Bottazzi është një tjetër autor korrespondues dhe dekan i asociuar i Shkollës Kombëtare të Mjekësisë Tropikale në Baylor dhe bashkë-drejtor i Qendrës së Fëmijëve të Teksasit për Zhvillimin e Vaksinave.

Autori i studimit Peter Hotez, MD, Ph.D., vë në dukje përdorimin e gjerë dhe historinë e jashtëzakonshme të sigurisë së imunizimeve të proteinave rekombinante të shprehura nga majaja që ofrojnë premtime për përdorimin e kësaj metode për të prodhuar dhe shpërndarë vaksina COVID-19 për shëndetin global. Hotez është dekan i Shkollës Kombëtare të Mjekësisë Tropikale në Baylor dhe bashkë-drejtor i Qendrës së Fëmijëve të Teksasit për Zhvillimin e Vaksinave.

Ekipi hulumtues përfshin gjithashtu Christopher Fox, Ph.D., IDRI dhe Mark Tomai, Ph.D., 3M.

"Veçanërisht për shkak të efikasitetit të saj të çmimit, kompania jonë beson se ky injeksion mund të funksionojë si një alternativë fantastike kundrejt versioneve SARS-CoV-2 që dalin së bashku me një rritje tërheqëse për të zgjedhur perspektiva inovative profesionale ku inokulimi i kopjuar mund të jetë një vështirësi", pretendon Kasturi .