Rezistenca e re e veprimeve të ekzaminimit të gjakut kundrejt SARS-CoV-2

Testi i ri i gjakut mat imunitetin kundër SARS-CoV-2

Spitali Universitar i Lozanës (CHUV) si dhe EPFL bashkëpunuan për të krijuar një ekzaminim të ri që është mjaft delikat për të vlerësuar sasinë e antitrupave kundërveprues të SARS-CoV-2 që ekzistojnë në qarkullimin e gjakut. Eksplorimi i studiuesve, lëshuar në të respektuarit Science Translational Medicine, hap mundësi tërheqëse krejt të reja për monitorimin e rezistencës së marrë nga infeksioni ose inokulimi. Me këtë ekzaminim, profesionistët mund të vlerësojnë shkallën e mbrojtjes kundrejt versioneve të infeksionit si dhe të kontrollojnë frekuencën e tyre në kohë.

Ekzaminimet e gjakut zbulojnë ekzistencën e antitrupave përkundrejt një përfaqësuesi të transmetueshëm, siç është SARS-CoV-2, në rrjedhën e gjakut të një klienti. Disa antitrupa thjesht sugjerojnë nëse personi i është zbuluar më parë ose infeksionit ose një vaksinimi, ndërsa të tjerët - të quajtur antitrupa kundërveprues - ofrojnë rezistencë ndaj infeksionit ose ri-infeksionit.

Në situatën e SARS-CoV-2, kundërveprimi i punës së antitrupave duke prishur proteinën e shëndetshme të infeksionit, që është sekreti që infeksioni përdor për të hyrë në qelizat e sistemit të frymëmarrjes duke u lidhur me receptorët ACE2 në sipërfaqen e qelizave.

Studimi u ekzekutua nga grupet në Shërbimin e Imunologjisë si dhe Alergjinë e CHUV, të cilët drejtohen nga Prof Giuseppe Pantaleo si dhe Dr. Craig Fenwick, si dhe nga Laboratori i Virologjisë si dhe Gjenetikë i EPFL, i kryesuar nga Prof Didier Trono si dhe Dr. Priscilla Turelli. Ekzaminimi krejt i ri i antitrupave është një mjet jashtëzakonisht delikat, si dhe shumë preciz për të vlerësuar se sa mirë një shembull i locionit të gjakut mund të shmangë proteinën e shëndetshme të tipit trimerik - siç ndodhet jashtë infeksionit SARS-CoV-2 - nga lidhja me receptorët ACE2. Përfundon kutinë e mjeteve të analizës në rritje në EPFL, e cila gjithashtu përbëhet nga mjeti i qarkut të integruar i siguruar 2 muaj më parë.

Për shkak se teknika krejt e re ka nevojë për një ekzaminim të lehtë të gjakut, ajo mund të lirohet shpejt e përhapur. Programi i rezultateve të provimit nëse një klient ka krijuar vërtet rezistencë kundrejt disa versioneve të SARS-CoV-2. Grupi i studimit kishte aftësinë për të vendosur provimin me shpejtësi shumë falë qendrave kryesore të themeluara si dhe të mbështetura për disa vjet nga Instituti Zviceran i Vaksinave të Vaksinave.