Identifikohen synimet e reja të trajtimit të Alzheimerit

Sëmundja Alzheimer

Një grup studimi në Shkollën e Mjekësisë të Universitetit të Uashingtonit në St Louis ka identifikuar objektiva të rinj të mundshëm të trajtimit për sëmundjen e Alzheimerit, përveç ilaçeve ekzistuese që kanë mundësi shërimi kundrejt objektivave të caktuar

Synimet e mundshme janë proteina të gabuara të shëndetshme që sjellin akumulimin e amiloidit në mendje, duke shtuar fillimin e çështjeve me kujtesën, si dhe duke supozuar që janë karakteristikë e Alzheimerit. 15 ilaçet ekzistuese të identifikuara nga shkencëtarët janë pranuar nga Ushqimi si dhe Administrimi i Barnave (FDA) për funksione të ndryshme të tjera, duke ofruar mundësinë e testeve shkencore që mund të fillojnë më shpejt sesa është normale, sipas shkencëtarëve.

Si përmirësim, eksperimentet prodhuan 7 ilaçe që mund të shërbejnë për trajtimin e proteinave të shëndetshme të dëmtuara të lidhura me sëmundjen e Parkinsonit, 6 për goditje në tru si dhe një për sklerozën anësore amiotrofike (ALS). Studimi i ri kërkimor, financuar nga Instituti Kombëtar për Plakjen e Instituteve Kombëtare të Shëndetit (NIH), është lëshuar më 8 korrik në revistë Natyra Neuroscience.

Shkencëtarët në të vërtetë kanë përfituar vite për të krijuar terapi për Alzheimerin duke synuar gjenetikën e rrënjosur në procedurën e sëmundjes, por në të vërtetë nuk kanë patur shumë sukses. Kjo metodë në të vërtetë ka shkaktuar pengesa të shumta pasi që shumica e atyre gjenetikave nuk ndryshojnë në thelb proteina të shëndetshme në vendin e punës në mendje. Studimi i ri kërkimor merr një metodë të ndryshme, duke u përqendruar në proteina të shëndetshme në mendje, si dhe qeliza të ndryshme të tjera, tipari i të cilave në të vërtetë është modifikuar.

"Në këtë studim, ne përdorëm mostra njerëzore dhe teknologjitë më të fundit për të kuptuar më mirë biologjinë e sëmundjes Alzheimer", deklaroi hetuesi kryesor privat Carlos Cruchaga, Ph D., Profesori i Neurologjisë Reuben Morriss III si dhe një mësues i psikiatrisë. "Duke përdorur mostrat e sëmundjes Alzheimer, ne kemi qenë në gjendje të identifikojmë gjenet e reja, synimet e drogës dhe përbërësit e aprovuar nga FDA që ndërveprojnë me ato synime për të ngadalësuar ose për të ndryshuar progresin e Alzheimerit."

Studiuesit u përqendruan në gradë të shëndetshme të proteinave në mendje, lëng cerebrospinal, si dhe plazmën e gjakut të individëve me, si dhe pa sëmundjen e Alzheimerit. Disa prej proteinave të shëndetshme u bënë nga gjenetika e lidhur më parë me rrezikun e Alzheimerit, ndërsa të tjerët u bënë nga gjenetika jo më parë e lidhur me sëmundjen. Pasi njohën proteinat e shëndetshme, shkencëtarët i krahasuan rezultatet e tyre me burimet e shumta të të dhënave të ilaçeve ekzistuese që ndikojnë në ato proteina të shëndetshme.

"Ata janë të aprovuar nga FDA, dhe të gjitha të dhënat e sigurisë mbi barnat janë në dispozicion," deklaroi Cruchaga ,. "Me atë që dihet tashmë për sigurinë e këtyre barnave, ne mund të jemi në gjendje të kalojmë drejtpërdrejt në provat klinike."

Cruchaga deklaroi se përqendrimi i grupit në gradë të shëndetshme të proteinave në qelizat thelbësore ka përfitime specifike mbi iniciativat e mëparshme për të njohur gjenetikën e lidhur me Alzheimerin.

"Studimet klasike gjenetike të Alzheimerit janë përpjekur të ndërlidhin mutacionet gjenetike me sëmundjet, por ne e dimë që gjenet mbajnë udhëzimet për të ndërtuar proteina dhe se sëmundje të tilla si Alzheimer ndodhin kur ato nivele proteina bëhen shumë të larta ose shumë të ulëta", përshkroi Cruchaga. "Për të kuptuar biologjinë e sëmundjes Alzheimer, ne duhet të shikojmë në proteina sesa vetëm në gjen".

Si shembull, Cruchaga tregoi gjenetikën APOE, e cila ishte e lidhur për herë të parë me rrezikun e Alzheimerit vite më parë. Por gjithashtu përveç kësaj here, ende nuk është e qartë sesi gjenetika i shton sëmundjes.

"Në këtë studim, ne ishim në gjendje të shihnim që APOE ndryshon nivelet e disa proteinave në indet e trurit dhe CSF", deklaroi Cruchaga. “Ne gjithashtu pamë ndryshime në proteina të lidhura me një gjen tjetër të quajtur TREM2 që ishte i lidhur me rrezikun e Alzheimerit kohët e fundit. Të kuptuarit se si ndikohen nivelet e proteinave nga këto gjene rreziku po na ndihmon të identifikojmë rrugët që çojnë në sëmundje. ”

Studimi i kaluar ka ndihmuar në të vërtetë njohjen në lidhje me 50 sinjale trashëgimore të lidhura me Alzheimer, megjithatë vetëm një pjesë e vogël e gjenetikës përgjegjëse për ato sinjale janë gjetur në të vërtetë. Cruchaga deklaroi se përqendrimi në gradë të shëndetshme të proteinave në qeliza mund të ndihmojë në ekspozimin e asaj që po ndodh me sinjalet e ndryshme të tjera të trashëguara 40 plus që duken të lidhura me rrezikun e Alzheimerit.

Shkencëtarët vlerësuan proteina të shëndetshme, si dhe gjenetikë nga qelizat e mendjes, lëngu cerebrospinal si dhe plazma e gjakut nga shembuj të mbledhur nga 1,537 individë në SH.B.A. Shembujt ruhen në Qendrën e Kërkimit të Sëmundjeve Knight Alzheimer's në Universitetin e Washingtonit një diagnozë profesionale mjekësore e sëmundjes Alzheimer; pesëdhjetë për qind e ndryshme të tjera buruan nga individë të studimit kërkimor që merren në konsideratë nga ana kognitive e rregullt.

Shkencëtarët vlerësuan shkallët e proteinave të shëndetshme në shembujt nga mendja, CSF si dhe plazma. Duke përdorur metoda analitike, ata pas kësaj lidhën shkallët e shëndetshme të proteinave me sëmundjen. Kishte 274 proteina të shëndetshme të lidhura me sëmundjen në CSF të temave të studimit kërkimor, 127 në plazmën e gjakut si dhe 32 në qelizat e mendjes.

Ata përdorën ato kërkime, si dhe metodat e inteligjencës artificiale për të bërë dallimin midis dallimeve të shëndetshme të proteinave, si dhe mos hyrjen në disa prej proteinave të shëndetshme që shtojnë dëmin që sjell Alzheimer.

"Ne kemi objektiva - megjithëse nuk po them se të gjitha këto objektiva do të funksionojnë ose se të gjitha përbërësit që identifikuam do të ndalojnë përparimin e sëmundjes - por ne kemi një hipotezë të vërtetë", deklaroi Cruchaga. “Dhe ne presim që të jetë e mundur të kalojmë shpejt nga këto studime gjenetike në prova reale klinike. Kjo është një kërcim i madh. ”