Shumica e vdekjeve nga COVID në MB janë ndër të vaksinuarit, siç pritej

Covid

Më shumë individë të vaksinuar po kalojnë nga COVID sesa individë të pavaksinuar, sipas një rekord aktual nga Public Health England (PHE). Regjistrimi zbulon se 163 nga 257 individë (63.4%) që ndërruan jetë brenda 28 ditëve nga një ekzaminim i favorshëm COVID midis 1 shkurt dhe gjithashtu 21 qershor, në të vërtetë kishin marrë një minimum prej një dozë të injeksionit. Në vështrim fillestar, kjo mund të duket shqetësuese, por megjithatë specifikohet se pritet

Këtu është një eksperiment i drejtpërdrejtë: parashikoni që çdo person aktualisht është plotësisht i vaksinuar me injeksione COVID - të cilat janë të jashtëzakonshme por nuk mund të ruajnë të gjitha jetët. Disa individë që ndoten me COVID sigurisht që do të vdesin akoma. Të gjithë këta individë sigurisht që do të vaksinohen plotësisht - 100%. Kjo nuk do të thotë se injeksionet nuk janë efikase në minimizimin e fatalitetit.

Kërcënimi për të vdekur nga COVID rritet rreth çdo 7 vjet më i vjetër se një person. Dallimi 35-vjeçar në mes të një 35-vjeçari dhe gjithashtu një 70-vjeçar metodat e kërcënimit të fatalitetit në mes të 2 individëve është rritur në të vërtetë 5 herë - ekuivalente ajo është rritur në të vërtetë me një aspekt të 32. Një i pavaksinuar 70-vjeçari mund të ketë 32 herë më shumë të ngjarë të kalojë nga COVID sesa një 35-vjeçar i pavaksinuar. Ky variant i mrekullueshëm i llogarisë së kërcënimit me moshën nënkupton që edhe injeksionet e jashtëzakonshme nuk ulin kërcënimin e fatalitetit për individët e moshuar për të renditur më poshtë kërcënimin për disa demografi më rinore.

Informacioni i PHE rekomandon që vaksinimi i dyfishtë ul rrezikun e shtrimit në spital me ndryshimin tani delta dominues me rreth 96%. Edhe duke menduar me kujdes se injeksionet i thonë lamtumirë efikasit në shmangien e fatalitetit sesa një qëndrimi në spital (në fakt ka shumë të ngjarë të jenë shumë më efikas në shmangien e fatalitetit) kjo nënkupton se kërcënimi i fatalitetit për individët e vaksinuar dyfish është reduktuar në shumë më pak se një e njëzeta e vlerës për individët e pavaksinuar me të njëjtën llogari kërcënimi themelor.

Sidoqoftë, rënia prej 20 herë e kërcënimit e menaxhuar nga injeksioni nuk është e mjaftueshme për të balancuar rritjen e 32-fish në kërcënimin e fshehur të fatalitetit të një 70-vjeçari mbi një 35-vjeçar. Duke pasur parasysh kërcënimin e njëjtë të infeksionit, ne ende do të parashikonim të shohim edhe më shumë 70-vjeçarë të vaksinuar dyfish që vdesin nga COVID sesa 35-vjeçarë të pavaksinuar. Ka paralajmërime për atë vlerësim të drejtpërdrejtë. Kërcënimi i infeksionit nuk është i njëjtë për çdo skuadër moshe. Aktualisht, infeksionet janë më të mëdha tek më të rinjtë dhe gjithashtu zvogëlohen në moshën më të vjetër.

Mendojeni si reshje që mbajnë topa

Një mënyrë për të parashikuar kërcënimin është si një reshje e kushinetave të rrumbullakëta me madhësi të ndryshme që bien nga qielli, ku kushinetat e rrumbullakëta janë individët që marrin kontaminim me COVID Për përfitim të thjeshtësisë, supozoni se leja ka rreth varieteteve ekuivalente të kushinetave të rrumbullakëta në çdo epokë . Në secilin klasifikim të moshës, ekziston edhe një variant në dimensionin e sferave. Sferat që qëndrojnë për ekipet e vjetra janë me përmasa më të vogla, duke kërkuar një kërcënim më të madh për fatalitet.

Tani parashikoni që ka një filtër që kap shumë nga sferat. Shumica e individëve që marrin COVID sigurisht që nuk do të humbin jetën (shumica e sferave kapen të kapura në ekran). Por disa nga sferat me përmasa më të vogla dështojnë. Sa më i vjetër të jesh, ka më shumë të ngjarë të dështosh në hapje. Sferat që e bëjnë atë me ekranin e parë manipulohen gjerësisht në drejtim të vargjeve të moshës më të vjetër, të qëndruara pranë kushinetave të rrumbullakëta me madhësi më të vogël. Para se të vinin injeksionet COVID, individët që dështuan hapjet qëndruan për individët që do të vdisnin nga COVID Kërcënimi u manipulua shumë në drejtim të individëve të moshuar.

Vaksinimi ofron një ekran të dytë poshtë fillimit, për të shmangur vdekjen e individëve. Këtë herë, meqenëse nuk kemi vaksinuar çdo person, janë hapjet në ekran të dimensioneve të ndryshme. Për individët e moshuar që kanë pasur të dyja dozat, hapjet janë me madhësi më të vogël, shumë kushineta me top janë lënë. Injeksionet sigurisht që do të kursejnë shumë nga ato që më parë do të kishin vdekur.

Për individët më të rinj, hapjet në ekranin e injeksionit janë aktualisht më të mëdha pasi ka shumë më pak të ngjarë që të kenë marrë të dyja dozat, prandaj ka shumë të ngjarë të dështojnë në ekran.

Nëse i gjithë sistemi i filtrimit do të bëhej thjesht nga ekrani i 2-të (pa ndonjë ndryshim në rrezik për vdekje nga mosha, do të qëndronte në ekranin e parë), pas kësaj ne do të mund të parashikonim më shumë individë të rinj të pavaksinuar për të përfaqësuar një përqindje më të madhe të vdekjeve nuk është Ekrani i parë paragjykohet kaq gjerësisht në drejtim të individëve të moshuar saqë pavarësisht nga inokulimi, edhe më shumë prej tyre rrëshqasin me ekranin e 2-të sesa individët më të rinj të pavaksinuar. Duke pasur parasysh teknikën e inokulimit të MB (vaksinoni më të moshuar, shumë më tepër persona të ndjeshëm fillimisht), ju do të parashikonit që përqindjet e larta të individëve që vdesin nga COVID të jenë vaksinuar. Dhe kjo është posaçërisht ajo që shohim në informacion.

Realiteti që edhe më shumë individë të vaksinuar po vdesin sesa individët e pavaksinuar nuk bën asgjë për të dobësuar sigurinë ose efikasitetin e injeksionit. Në realitet, është posaçërisht ajo që sigurisht do të parashikonim nga injeksionet e jashtëzakonshme, të cilat aktualisht kanë ruajtur 10-të jetë të panumërta.