Britanikët më të imunizuar sesa të pavaksinuarit aktualisht po largohen nga koronavirusi

Më shumë të vaksinuar sesa britanikët e pavaksinuar tani po vdesin nga koronavirusi

Vaksinimet ndaj koronavirusit zvogëlojnë mundësinë e marrjes së COVID-19 si dhe ulin shumë rrezikun e krijimit të sëmundjeve të rënda si dhe të shtrimit në spital. Megjithatë, në të njëjtën kohë, shumica e viktimave të COVID-19 në Angli tani janë aktualisht midis të imunizuarve. A është ky një rrezik?

E thënë thjesht, jo, pohon Kit Yates, folës i moshuar në biologjinë matematikore në Universitetin e Batit. Asnjë vaksinë nuk është 100% e sigurisë, kështu që situatat, shtrimet në spital si dhe fatalitetet ende priten të parashikohen midis atyre që janë goditur me thikë - si dhe veçanërisht në ato që janë më të vjetra.

Kjo pasi që kërcënimi për të ikur nga COVID-19 ngrihet aq shumë me moshën, saqë edhe imunizimi nuk zvogëlon kërcënimin për individët e moshuar në shkallë që disa individë më të rinj përjetojnë. Për shkak të moshës së tyre, një 70-vjeçar i imunizuar është ende në kërcënim më të mirë nga COVID-19 sesa një 35-vjeçar i pavaksinuar. Duke pasur parasysh këtë, nuk është e pazakontë që individët edhe më të imunizuar po kalojnë nga COVID-19 sesa individët e pavaksinuar.

Ajo që është shqetësuese është se situatat aktualisht po rriten shumë tek individët më të rinj në Mbretërinë e Bashkuar, pa asnjë pyetje që pjesërisht për shkak të mbrojtjes së vaksinimit në moshë më të re është zvogëluar. Marrja e vaksinave në individë më të rinj në të vërtetë është zvogëluar. Sidoqoftë, një teknikë për të rritur vendosmërinë e të rinjve për të bërë një vaksinim mund të jetë marrja e tyre shumë më tepër e lidhur me lagjen e lagjes së tyre, rekomandon studimi kërkimor.

Kur individët me të vërtetë ndiejnë një ndjenjë të ardhur nga një ekip, kjo mund të rrisë veprime të shëndetshme dhe të ekuilibruara, posaçërisht nëse zgjerohen për të ndjerë me të vërtetë një përgjegjësi ndaj atij ekipi, krijon Juliet Wakefield, folëse e moshuar në psikologjinë sociale në Universitetin e Nottingham Trent Kjo mund të konsistojë në marrjen e një vaksinim COVID-19. Një studim i ri zbulon se individët që me të vërtetë ndienin një lidhje më të fuqishme me lagjen e lagjes së tyre, prandaj me të vërtetë ndienin një përgjegjësi më të mirë për të siguruar pjesëmarrës të ndryshëm të lagjes, do të imunizoheshin shumë më tepër. Iniciativat që krijojnë lidhje ndërmjet individëve, si dhe lagjes së tyre - siç janë ofertat - për pasojë mund të përfundojnë rritjen e marrjes së vaksinimit.

Një tjetër drejtues automjeti i marrjes mund të jetë bileta e vaksinimit. Prova e inokulimit COVID-19 mund të kërkohet për të gjitha llojet e detyrave në të ardhmen, nga udhëtimi në të gjithë botën për të shkuar në raste publike. Shumë individë nuk janë të çmendur për këtë, konsiderojnë se më parë detyra të tilla ishin shumë më pak të kufizuara, megjithatë si ata ose i urren ata, këto bileta janë të arsyeshme, thotë Simon Kolstoe, konsulent i parimeve të kolegjit në Universitetin e Portsmouth Sigurimi, natyrisht, që të gjithë kanë mundësia e vaksinimit.

Në Mbretërinë e Bashkuar, kjo nuk është një telashe. Ndërsa shumica e kombeve të globit janë akoma mirë përveç që kanë dozat e nevojshme për të inokuluar plotësisht popullatën e tyre, Britania ka materiale të mjaftueshme për të menduar për lëshimin e një programi përforcues të vaksinimit të vjeshtës. Në këtë, atyre që janë më në rrezik nga COVID-19 sigurisht do t'u ofrohet një dozë e tretë e vaksinimit për të forcuar rezistencën e tyre.

Por çështja është se nuk ka prova të qarta se këto nxitës kërkohen, krijon Sheena Cruickshank, mësuese në hulumtimet shkencore biomjekësore në Universitetin e Mançester Mbrojtja e përdorur nga 2 doza vaksinimi nuk ka zbuluar tregues të dorëzimit, si dhe vaksinat ekzistuese ende mbrojnë mirë përkundrejt rezultateve më të tmerrshme të COVID-19, pavarësisht prezantimit të versioneve të reja. Sigurisht që do të ishte shumë më mirë për Britaninë të ofronte këto doza për kombet ku mbrojtja e vaksinimit aktualisht është e zvogëluar.

Kjo deklaroi, ne nuk e njohim atë që sigurisht do të mbajë e ardhmja. Një variacion i ri - lambda - në të vërtetë ka filluar të përhapet në të gjithë botën, me 8 situata që janë regjistruar në të vërtetë në Mbretërinë e Bashkuar. Uncertainshtë ende e pasigurt nëse është shumë më e transmetueshme, e dëmshme apo tepër e pakapshme sesa versione të ndryshme, megjithatë nëse është, ndërmarrja e veprimeve për të rritur mbrojtjen e individëve mund të duket papritur si një sugjerim i shkëlqyeshëm.