Më shumë prova sugjerojnë se vaksinat mbrojnë nga varianti delta; Pfizer booster shot shtrihet mbrojtja: Azhurnime të drejtpërdrejta COVID-19

Elinor Aspegren   | SHBA SOTdea561fdcdb017db8b8528ad3e55012f - 19 shtator 2021luajTrego Titullin Fshih variantin Delta Delta: Si ndikon tek personat e vaksinuar që mbajnë maska ​​Varianti Delta po përhapet në SH.B.A., por OBSH, CDC dhe qeveritë lokale kanë dhënë udhëzime kontradiktore për veshjen e maskave. Këtu është ajo që ne dimë. Vetëm FAQs, USA SOT

Një regjistrim përforcues i vaksinës COVID-19 i bërë nga Pfizer dhe BioNTech zgjeron fuqimisht mbrojtjen, tregon një studim i ri nga kompanitë, pasi normat e rasteve në SH.B.A. janë rritur për javë të tëra dhe shkalla e shtrimeve në spital ka filluar të rritet. 

Studimi vjen ndërsa një tjetër, botuar të enjten në revistën Nature, gjeti një dozë të vetme të vaksinave Pfizer ose AstraZeneca "mezi e frenuan" variantin delta, i cili u ngrit për herë të parë në Indi. Sidoqoftë, një dozë e dytë "gjeneroi një përgjigje neutralizuese në 95% të individëve", edhe nëse ishte pak më pak e fuqishme sesa ndaj versioneve të mëparshme të virusit.

"Nga njëra anë ne kemi parë suksesin e programeve tona të vaksinimit gjatë tetë muajve të fundit ... dhe megjithatë nga ana tjetër ne kemi filluar të shohim disa prirje të reja dhe shqetësuese," tha Drejtori i Qendrave për Kontrollin dhe Sëmundjen e Sëmundjeve Dr. Rochelle Walensky E enjte

Për shkak se vaksinat e autorizuara mbrojnë kryesisht nga shtrimi në spital dhe vdekja nga varianti delta, kjo prirje është drejtuar kryesisht në popullata të pavaksinuara, tha ajo.

Popullata si Springfield, Misuri, të cilët të martën raportuan se shtrimet në spital në qytet u trefishuan në muajin e fundit.

"99.5% e vdekjeve nga COVID gjatë një periudhe 6 mujore janë të pavaksinuara", tha Erik Frederick, zyrtari kryesor administrativ i Mercy Springfield në Twitter. “Pra, nëse jeni të vaksinuar ka një dritë në fund të një tuneli. Nëse jeni të pavaksinuar, ai ndoshta është një tren ”.

Gjithashtu në lajme:

►Të gjitha vdekjet e raportuara të koronavirusit në Maryland muajin e kaluar ishin të përbërë nga njerëz të pavaksinuar, si dhe shumica e rasteve të reja dhe shtrimet në spital, raportoi shteti të martën.

AsesRastet janë rritur mbi 160% në Los Angeles County gjatë javës së fundit, megjithëse njerëzit e vaksinuar mbeten të mbrojtur mirë, tha Departamenti i Shëndetit Publik në Los Angeles. 

RinTrinity Health, një nga sistemet më të mëdha të kujdesit shëndetësor katolik në SH.B.A., po kërkon që të gjithë punonjësit të vaksinohen kundër COVID-19 për të ndihmuar në ndalimin e përhapjes dhe mbrojtjen e pacientëve, stafit dhe komuniteteve të tyre. Trinity është një nga grupet e para spitalore që urdhëron vaksinimet.

AuthoritiesAutoritetet Australiane po shtrëngojnë më tej kufizimet në Sidnei pasi raportuan 44 raste të reja të komunitetit, numri më i madh që kur filloi një shpërthim i koronavirusit muajin e kaluar. Qyteti me më shumë se 5 milion banorë tashmë është në bllokim.

RizArizona të Enjten arriti një moment historik të koronavirusit me 50% të popullsisë së saj, ose gati 3.6 milion njerëz, që kishin marrë të paktën një dozë të vaksinës COVID-19.

Numbers Numrat e sotëm: SHBA ka më shumë se 33.79 milion raste të konfirmuara COVID-19 dhe më shumë se 606,400 vdekje, sipas të dhënave të Universitetit Johns Hopkins. Totali global: më shumë se 185.5 milion raste dhe më shumë se 4 milion vdekje. Më shumë se 158.28 milion Amerikanë - 47.7% e popullsisë - janë vaksinuar plotësisht, sipas CDC.

HatÇfarë po lexojmë: Ndërsa normat e vaksinimit COVID-19 vazhdojnë të bien, disa shtete kanë shpenzuar miliona dollarë në çmime lotarie për të inkurajuar amerikanët e pavaksinuar që të marrin goditjen e tyre. A funksionoi?

Vazhdoni ta freskoni këtë faqe për të rejat e fundit. Dua më shumë? Regjistrohuni në gazetën Watch Coronavirus Watch të "Detonic.shop" për të marrë azhurnime direkt në kutinë tuaj dhe bashkohuni në grupin tonë të Facebook.

Iowa të ndalojë raportimin e të dhënave të aktivitetit COVID çdo ditë

Uebfaqja e raportimit pandemik e Departamentit të Shëndetit Publik të Iowa-s nuk po azhurnohet më çdo ditë pasi shteti vazhdon "të kalojë në shërimin pandemik të COVID-19", sipas memorandumit të shtetit.

Zyrtarët shtetërorë përshkruan ndryshimet në një memo për autoritetet lokale të shëndetit publik në 24 Qershor. Ndryshimet në coronavirus.Iowa.gov hynë në fuqi të Mërkurën.

Të gjitha testet pozitive dhe negative do të vazhdojnë të raportohen, së bashku me të dhënat demografike duke përfshirë rajonin e vendbanimit, moshën, gjininë, racën dhe përkatësinë etnike. Analiza pozitive e rastit, analiza e shtrimit në spital, paneli i Qendrës Rajonale të Koordinimit Mjekësor dhe faqet e dedikuara për analizën e vdekjes janë akoma në jetë. 

Ndryshimet vijnë ndërsa numërimi i çështjeve vazhdon të luhatet aty ku ishin në Prill 2020, afër fillimit të pandemisë dhe para se koronavirusi të përfshinte shtetin. Të mërkurën, 85 njerëz u raportuan të shtruar në Iowa me COVID-19, një rezultat nga niveli më i ulët i 46 i raportuar më 24 qershor, por larg rritjes së nëntorit që pa më shumë se 1,500 pacientë COVID-19 të shtruar në spital në një ditë të vetme.

Në mars, Departamenti i Shëndetësisë i Shtetit të Oklahomës rregulloi nivelin e informacionit të raportuar më parë në azhurnimet e tij të përditshme. Banorët e Oklahomës nuk mund të shohin shumë nga informacionet e dhëna më parë gjatë vitit të kaluar; gjinia dhe mosha e viktimave nuk janë më të disponueshme, por vdekjet ende raportohen, së bashku me vendndodhjen e tyre të përgjithshme.

- Nick Coltrain, Regjistrohu në Des Moines

Hezitimi i vaksinave nuk është arsyeja e vetme për nivele të ulëta të vaksinimit në komunitetet e Zezë dhe Latine

Komunitetet e zezë dhe latino shpesh kanë norma të ulëta të vaksinimit, dhe arsyeja shpesh drejtohet drejt hezitimit të vaksinave. Një studim nga CommuniVax tregon se arsyeja është më e nuancuar.

Antropologët mjekësorë që kontribuan në studimin ndanë në Bisedën se shumë njerëz në këto komunitete nuk janë "hezituese të vaksinës", por më tepër "të vaksinave të penguara".

Ata të përfshirë në studim raportuan se ndiheshin të përjashtuar nga vaksina për shkak të mungesës së aksesit. Sfidat përfshinin gjetjen e transportit, aksesin në internet dhe informacionin e përgjithshëm se si të merrni vaksinën.

Disa, sugjeron studimi, ishin ambivalente në lidhje me vaksinën, sepse ata mendonin se goditja kishte të njëjtin nivel kërcënimi si infektimi me COVID-19. Ata menduan se të dyja mund të çojnë në sëmundje ose ndërlikime.

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve raportojnë se 63.4% e të rriturve kanë marrë të paktën një goditje, shumë poshtë qëllimit të Presidentit Joe Biden të 4 korrikut prej 70%. Rreth 20 përqind e amerikanëve ose po refuzojnë të vaksinohen ose të mbeten të pasigurt, sipas Nënkomitetit të Përzgjedhur të Shtëpisë së SH.B.A.-së për Krizën e Koronavirusit.

- Steven Vargas

Facebook Twitter Email