Më shumë amerikanë po marrin trajtim të varësisë, por boshllëqet vazhdojnë

Më shumë amerikanë po marrin trajtim të varësisë, por boshllëqet vazhdojnë

Në thelb më shumë individë në SH.B.A. me problem të përdorimit të opioidit po marrin trajtim të bazuar në prova për gjendjen, por ka ende boshllëqe të konsiderueshme në trajtim përgjatë linjave racore, sipas vlerësimit më të madh të problemit të përdorimit të opioidit në mesin e marrësve Medicaid.

Rezultatet, të publikuara sot në JAMA, jepni kuptime se politikëbërësit dhe gjithashtu furnizuesit klinikë mund të veprojnë për të rritur mundësinë e shikimit të një cilësie të lartë pas problemit të përdorimit të opioidit, ndër arsyet kryesore të fatalitetit në SH.B.A. Vlerësimi ishte i mundshëm për shkak të një rrjeti të veçantë që bashkëpunonte me institutet skolastike me programet shtetërore Medicaid për të pushtuar pengesat për ndarjen e informacionit midis shteteve.

“Medicaid luan një rol tepër të rëndësishëm në sistemin tonë shëndetësor, dhe popullata që ajo shërben mbivendoset me ata që ka më shumë të ngjarë të kenë çrregullime të përdorimit të opioideve. Por Medicaid është 50 plus programe të ndara që nuk mund të ndajnë lehtësisht të dhëna, ”deklaroi bashkëautorja Julie Donohue, Ph D., kryetare dhe gjithashtu mësuese e Universitetit të Pittsburgh Shkolla e Shkolluar e Departamentit të Shëndetit Publik Departamenti i Politikës Shëndetësore dhe gjithashtu Menaxhimi“ Për herën e parë, ne kemi bashkuar një pjesë të madhe të këtyre të dhënave, duke na mundësuar që të nxjerrim konkluzione të fuqishme që mund t'i mundësojnë vendit tonë më mirë adresimin e epidemisë së opioidit, e cila vetëm është rritur më intensive gjatë pandemisë COVID-19. "

Medicaid është paguesi më i madh i zgjidhjeve klinike dhe gjithashtu të lidhura me shëndetin duke siguruar sigurim mjekësor për praktikisht 80 milion individë, pothuajse një e katërta e të gjithë amerikanëve Për të marrë Medicaid, individët duhet të kenë të ardhura të reduktuara. Akti i Kujdesit të Përballueshëm (ACA) zgjeroi Medicaid duke stimuluar shtete për të lejuar aksesin tek individët me të ardhura pak mbi kufirin e varfërisë qeveritare, të cilën 39 shtete, të përbërë nga Distrikti i Kolumbisë, morën përsipër.

Rrjeti i Shpërndarjes së Kërkimit të Rezultateve të Medicaid (MODRN), të cilin Donohue e udhëheq, mori de-identifikimin, informacionin standard nga 11 shtete, të përbërë nga Pensilvania dhe gjithashtu 5 shtete të ndryshme të tjera që vlerësohen ndër më të mëdhenjtë për vdekje nga mbidoza e opioideve, duke përbërë 16.3 milion individë të moshës 12 përmes 64, ose 22% e të regjistruarve në Medicaid.

"Ndikimi që këto gjetje në kohë, me shumë shtete mund të kenë në vendimmarrjen e politikave Medicaid, dhe në fund të fundit jetët e miliona të regjistruarve në Medicaid, është i pamatshëm", deklaroi Susan Kennedy, MPP, MSW, mbikëqyrësi i Institutit Shtetëror të Politikës Shëndetësore të Informuar në AcademyHealth, e cila mban MODRN. "Përfshirja bashkëpunuese e MODRN me politikëbërësit Medicaid u tejkalua nga rishikimi i përdorimit dhe rezultateve të rezultateve dhe zhvilloi diskutime të pasura mbi ndryshimet e politikave shtetërore që mund të ndikojnë në rezultatet, duke ndihmuar në urë së bashku shtetesh në përpjekjet e tyre individuale për të adresuar epideminë e opioideve."

Ndodhja e problemit të përdorimit të opioidit u rrit nga 3.3% e të regjistruarve në 2014 në 5% në 2018. Veçanërisht, pjesa e të regjistruarve me problemin e përdorimit të opioideve të regjistruar në Medicaid për shkak të zhvillimit të ACA u zgjerua nga 27.3% në 50.7% në të njëjtën sasi të saktë të kohës

"Kjo tregon se zgjerimi shtetëror i Medicaid siguroi qasje në kujdesin për një popullatë që duhej të angazhohej në sistemin e kujdesit shëndetësor", deklaroi Donohue "Çrregullimi i përdorimit të opioidit mund të trajtohet, ashtu si çdo sëmundje tjetër, por trajtimi është më i suksesshëm kur pacienti ka qasje e rregullt dhe e papenguar në klinicistët e trajnuar të cilët jo vetëm që mund të trajtojnë çrregullimin, por gjithashtu të mbikëqyrin pjesën tjetër të kujdesit shëndetësor të tyre. ”

Ka shumë ilaçe - buprenorfina, metadoni dhe gjithashtu naltreksoni - për t'u marrë me problemin e përdorimit të opioideve. Këto barna funksionojnë më mirë kur merren vazhdimisht, kështu që grupi MODRN konsideroi indikacione të shumta të cilësisë së lartë të trajtimit, të përbërë nga një minimum prej një kohëzgjatje prej 180 ditësh ilaç konstant, një minimum prej një porosie për një ekzaminim të ilaçeve shurrë dhe gjithashtu një minimum prej një kërkesë sigurimi për sjelljen shëndetësore dhe terapi Wellness. Ata gjithashtu kontrolluan nëse individëve me problem të përdorimit të opioideve u rekomandohej ilaçe të ndryshme të paligjshme të lidhura me kërcënim të mbidozës, të tilla si benzodiazepinat, të cilat me siguri do të tregonin se një profesionist mjekësor nuk kishte vlerësuar në mënyrë të përshtatshme historinë e tyre të rastit.

Grupi zbuloi se regjistruesit e Zezë ishin shumë më pak të ngjarë se të regjistruarit e bardhë të trajtoheshin me ilaçe për problemin e tyre të përdorimit të opioideve dhe gjithashtu kishin më pak të ngjarë të kishin lidhje me një trajtim të tillë. Në krahasim, zonjat e ardhshme me problem të përdorimit të opioideve ishin shumë më të mundshme se individi i zakonshëm me problem të përdorimit të opioideve për të marrë një trajtim të vazhdueshëm të asistuar nga ilaçet. Kjo ka të ngjarë të jetë për shkak të faktit se zonjat kanë marrë pjesë në mënyrë proaktive në trajtim për shkak të amësisë së tyre dhe gjithashtu janë frymëzuar për të vazhduar trajtimin.

Kishte parregullsi të shkëlqyera në të gjithë shtetet në veprimet me cilësi të lartë të shëndetit të sjelljes dhe terapisë shëndetësore, shqyrtimit të shurrave dhe sugjerimit të substancave të abuzuara gjithashtu. Grupi MODRN ndau detaje me mbikëqyrësit Medicaid të secilit shtet.

"Zyrtarët e Medicaid të Shtetit ishin shumë të angazhuar në përcaktimin e masave mbi të cilat ata po performonin veçanërisht mirë, si dhe fushat ku mund të përmirësoheshin," deklaroi Donohue. “Dhe jo vetëm që mund të shihnin se ku ishte e mundur përmirësimi, por gjithashtu mund të flisnin me zyrtarë të tjerë të shtetit dhe të mësonin rreth programeve dhe praktikave të suksesshme. Kuptimi i përmirësuar i faktorëve që nxisin përdorimin e shtuar të ilaçeve për çrregullimin e përdorimit të opioideve është thelbësore për mbylljen e boshllëqeve të mbetura të trajtimit. "