Misisipi raporton 7 fëmijë në ICU, 2 mbi mbështetjen e jetës në mes të valës së Delta

Misisipi po sheh një 'rritje' në rastet e COVID-19 për shkak të variantit Delta

By Aleksandria Hein |

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Mbyll CDC thotë se studentët e pavaksinuar ende kanë nevojë të mbajnë maska ​​në vjeshtë (* 7 *) Video

CDC thotë se studentët e pavaksinuar ende kanë nevojë të mbajnë maska ​​në vjeshtë

Kontribuesi mjekësor i Fox News, Dr. Marc Siegel, bashkuar me babanë nga Florida Michael Provenzano dhe djalin e tij, John, diskuton udhëzimet e reja të CDC për fëmijët që mbajnë maska ​​në shkolla.

Zyrtari i lartë shëndetësor i Misisipit tha të martën se shteti ka shtatë fëmijë në njësinë e kujdesit intensiv për shkak të COVID-19, duke përfshirë dy që janë në mbështetje të jetës. Dr. Thomas Dobbs kishte thënë një ditë më parë se gati të gjitha rastet e COVID-19 në shtet janë për shkak të variantit Delta, me shumicën e infeksioneve, shtrimeve në spital dhe vdekjeve midis banorëve të pavaksinuar. 

Dobbs vuri në dukje se 7% e vdekjeve të lidhura me COVID-19 që ndodhën midis 7 qershorit dhe 5 korrikut ishin midis individëve të vaksinuar, të cilët ai i quajti "shqetësues".

"Ne po lejojmë shumë Delta që qarkullon të arrijë më të prekshmit tonë," shkroi Hobbs në Twitter. 

Javën e kaluar, Dobbs tha se shteti ka parë "pothuajse një pushtim të tërë" nga varianti Delta në qarkullimin e virusit. Ai vuri në dukje shpërthimet midis të rinjve, aktivitetet verore dhe shtëpitë e pleqve dhe përsëriti udhëzimet e departamentit shëndetësor që njerëzit 65 vjeç e më shumë ose ata që janë të dëmtuar nga imuniteti duhet të shmangin tubimet masive të brendshme edhe nëse janë vaksinuar. 

Pak më shumë se 1 milion banorë në shtet janë plotësisht të vaksinuar, me nivelin e shtetit të administrimit të 68,915 të shtënave për 100,000 njerëz të renditur më të ultin në SH.B.A. 

Në një përpjekje për të trajtuar hezitimin e vaksinës midis disa banorëve, departamenti i shëndetit i Misisipit filloi këtë javë duke bllokuar komentet në postimet e tij në Facebook për shkak të një "rritje të keqinformimit". 

(* 2 *) Liz Sharlot, një zëdhënëse e departamentit shëndetësor, tha, duke shtuar se lejimi i tyre mund të "mashtrojë publikun për sigurinë, rëndësinë dhe efektivitetin e vaksinimit". 

Associated Press kontribuoi në këtë raport.