Ndërgjegjësimi për Profesionistët e Kujdesit Shëndetësor

Praktikat e arritshme të ndërgjegjësimit, meditimeve dhe burimeve për punonjësit e kujdesit shëndetësor.

0c27f54d5e660051c2719b75441dfa62 - September 23, 2021

Me një vlerësim të përzemërt, ne u ofrojmë ofruesve të kujdesit shëndetësor këto mjete praktike për të qëndruar elastik. Përgatitja për angazhimin e gjatë të shërbimit të kujdesit shëndetësor - mendërisht dhe fizikisht - do të thotë të gdhendim çdo kohë që mundemi për të mbajtur veten.

Shpresa jonë në Mindful është t'ju ofrojmë praktika të arritshme realisht të ndërgjegjësimit gjatë këtyre kohërave fizike dhe emocionale. Linjat e para për ofruesit e kujdesit shëndetësor mund të ndihen mbizotëruese. Ju lutemi përdorni këto praktika lirisht, dhe shpesh.

Nëse i jeni përgjigjur po cilitdo prej këtyre pyetjeve, ka shumë mundësi që këto ndjenja të vijnë nga përpjekja për të mbytur ndjenja të zemëruara, të mërzitura, të lënduara ose të tjera negative.

Por, jo gjithmonë është e qartë. Entirelyshtë plotësisht e mundur të duash punën që bën, të presësh të hënën në mëngjes dhe të gjesh veten në një mesditë të dobët ose në mes të javës. Kur kjo të ndodhë, është një ide e mirë të ndaloni atë që po bëni dhe të kaloni një skanim të shpejtë të trupit për të parë se ku po ndjeni dhimbje fizike ose tension.

2. Shkëputja dhe cinizmi: Ata që vuajnë nga djegia, priren të bëhen pesimistë të përhershëm. Ata shkojnë përtej shikimit të gotës si gjysmë të zbrazët. Për ta, gota është plotësisht e zbrazët dhe ka zero arsye për ta provuar dhe mbushur atë. Ndjenjat e pavlefshme, të pashpresë dhe të një paaftësie për të pranuar ngushëllim nga të tjerët ose për t'u lidhur me ndjeshmërinë e ofruar nga të tjerët është e zakonshme. Ata tërhiqen në vetvete dhe i rezistojnë shoqërimit. Përfundimisht, të nxitur nga dëshira për t'i mbyllur të gjithë, ata kalojnë në një gjendje izolimi total dhe justifikojnë tërheqjen e tyre me një qasje cinike ndaj jetës, familjes, miqve, punës, siç e quani ju. Ndjenja e pashpresës kalon në një gjendje të pafuqisë dhe krijon një përgjigje të paracaktuar për çdo sugjerim në vijën e "cila është pika e mallkuar gjithsesi".

3. Ndjenjat e vetëbesimit dhe joefektivitetit, mungesa e arritjeve: Ndonjëherë njerëzit që përjetojnë djegie janë akoma të aftë të kalojnë nëpër lëvizje. Ata ende ia dalin zyrës. Ata akoma e kryejnë punën. Ata ende bashkohen me familjen për darkë dhe trajtojnë detyrat e shtëpisë. Sidoqoftë, ata e bëjnë atë në një mënyrë pothuajse robotike. Nuk ka gjallëri, kënaqësi dhe, prandaj, performanca vuan. Ata zbulojnë se detyrat e zakonshme marrin më shumë kohë. Ata zvarritin dhe shpikin justifikime se pse janë më pak efektive. Ata zhgënjehen me gjërat që dikur ishin të lehta dhe tani duken dërrmuese. Sigurisht, ata janë fizikisht të pranishëm dhe funksionojnë në një farë niveli. Por emocionalisht dhe mendërisht, ata janë një predhë e vetvetes së tyre të mëparshme dhe janë plotësisht të vetëdijshëm për papërshtatshmërinë e tyre. Kjo, siç mund ta imagjinoni, vetëm përjetëson ato ndjenja të lodhjes dhe shkëputjes.

  1. leja: Ndërsa ofruesit e kujdesit shëndetësor vazhdimisht avokojnë që pacientët e tyre të marrin kohë për t'i dhënë përparësi shëndetit dhe mirëqenies së tyre, ne nuk jemi aq të mirë për të bërë të njëjtën gjë për veten tonë. Unë ju ftoj të merrni në konsideratë si do të dukej, tingëllonte dhe ndjehej dhënia e lejes vetes? Mund të përdorni një frazë për të inkurajuar disa vetë-kujdes, të tilla si, "Unë i ofroj vetes këtë mundësi për mirëqenien". Ose mbase do të zhvendoseni fizikisht në një hapësirë ​​që sinjalizon trupin dhe trurin tuaj se është koha për të marrë ca kohë për veten tuaj - kjo mund të jetë vendi i qoshes në dhomën tuaj klinike, një dhomë rezervë në shtëpinë tuaj ose të dilni jashtë kopsht Dhënia me vetëdije e lejes për t'u kujdesur për veten në këtë mënyrë vendos një qëllim për ta bërë këtë. 
  2. Ndërgjegjësimi dhe spiranca: Tjetra, sillni ndërgjegjësimin tuaj në përvojën tuaj të momentit aktual. Vini re ndonjë zonë të tensionit ose ngushtësisë në trup. Shumë prej jush kanë qenë duke përdorur PPE në ndërrim dhe kjo mund të ketë lënë një shtrëngim të mbetur në trupin tuaj. Vëzhgoni çdo ndjesi fizike që keni, së bashku me mendimet dhe modelet tuaja të mendimit këtu dhe tani. Nëse shfaqen emocione të pakëndshme ndërsa jeni duke e bërë këtë, unë ju ftoj të ankoroheni në frymëmarrje, duke marrë frymë plotësisht dhe thellë ndërsa qëndroni me përvojën tuaj. 
  3. dhembshuria: Tani që jeni në dijeni të gjendjes tuaj të tanishme fizike dhe mendore, merrni parasysh të ktheheni drejt vetes me mirësi. Çfarë mund të bësh në këtë moment për t'i ofruar vetes mirësi, ashtu si do t'i ofroje një miku ose kolegu i tij që ka punuar pa u lodhur si profesionist i kujdesit shëndetësor duke naviguar në një pandemi. A mund ta qetësoni veten me një përqafim? Nëse ju pëlqen, vendosni duart në zemrën tuaj dhe ndjeni kujdesin që rrjedh përmes gishtërinjve tuaj. A mund t'i ofroni vetes disa fjalë mirësie apo inkurajimi ndërsa jeni duke e bërë këtë?
  4. Parashikoni: Kur të ndiheni të gatshëm, konsiderojeni veten të futeni në momentin tjetër dhe të gjitha momentet e ardhshme me një ndjenjë të mirëqenies, duke parë dhe ndjerë veten duke pasur energji dhe gjallëri, qëndroni me eksplorimin tuaj për aq kohë sa mundeni dhe vini re nëse ka ndonjë ndërrime në gjendjen tuaj mendore dhe / ose fizike. Mbani në mend se mirëqenia është një eksplorim i vazhdueshëm. Ne gjithmonë mund të provojmë dhe provojmë momente të kujdesit për veten. Kur të jeni gati të dilni nga faza e Parashikimit, merrni parasysh atë që mund të çoni përpara nga kjo praktikë e PACE në pjesën tjetër të ditës tuaj.