Punë me mendje: Praktikat më të mira për sjelljen e mendjes në punë

Kompanitë kryesore nga Verizon në Google po sjellin vëmendje në kulturat e tyre të kompanisë. Ja pse ata po investojnë në mirëqenien e punonjësve, kreativitetin dhe menaxhimin e stresit.

Takimi ynë virtual filloi me një praktikë "minutë për të mbërritur". Jason Luk, një punonjës i Verizon Media që mban titujt e menaxherit të llogarisë së shitjeve reklamuese dhe udhëheqjes globale të ndërgjegjësimit, filloi:

Vendosni këmbët në dysheme dhe zgjatni shtyllën kurrizore. Mbyllni sytë, merrni frymë thellë dhe filloni të vini re çdo ndjesi në trup. Shikoni modelet e brendshme të motit, duke vërejtur se si ndihem tani. Vendos një qëllim… kë do të zgjedh të shfaqem si gjatë këtij takimi?

Jo fillimi tipik i një interviste, por një i mirëpritur dhe qetësues. Kjo lloj praktike e ndërgjegjësimit po bëhet e zakonshme në kulturën e vendit të punës të një numri në rritje të ndërmarrjeve që po zbatojnë programe sistematike të ndërgjegjësimit në formën e momenteve të ndërgjegjshme, seri altoparlantësh, qasje në aplikacione meditimi, dhoma të qeta të dedikuara dhe një larmi të gjerë të trajnimit të zyrtarizuar të ndërgjegjësimit . Pse këto ndërmarrje globale po shpenzojnë kohë dhe burime financiare të punonjësve në këto programe? Rezulton, për arsye duke përfshirë rritjen e produktivitetit, mirëqenien e punonjësve dhe një kthim prej 200% të investimit.

235f2f9e0a6c9c28343251fe496e4135 - September 22, 2021

Pse ta sjellim mendjen në punë?

Punonjësit janë më të stresuar se kurrë. Sipas një studimi të kryer nga LinkedIn, gati gjysma e punëtorëve sot ndiejnë stres në punën e tyre, me 70% të tyre që e ndiejnë atë nga ngarkesa e tyre e punës dhe ekuilibri i jetës-punës. Gallup raporton se 23% e punonjësve ndjehen të djegur në punë shumë shpesh ose gjithmonë, ndërsa 44% shtesë raportojnë se e ndiejnë ndonjëherë. 

"Ekziston një zeitgeist në komunitetin e biznesit", tha Rich Fernandez, CEO i Institutit të Lidershipit Kërko brenda vetes (SIYLI) dhe bashkëthemelues i Wisdom Labs. "Programet e ndërgjegjësimit janë të lidhura me mirëqenien e punonjësve, sepse shërben për të mbështetur kushtet për lulëzimin dhe lulëzimin në kulturat bashkëkohore të punës." Tryeza e Rrumbullakët e Biznesit, një grup lobimi prej gati 200 shefash ekzekutivë, ndryshoi kohët e fundit statutin e saj pas 20 vjetësh, duke zhvendosur standardin e "përgjegjësisë së korporatës" për të përfituar të gjithë palët e interesuara - që përfshin punonjësit, klientët, furnizuesit dhe komunitetet - në vend se vetëm aksionarët financiarë. 

Katër Mënyra Mindfulness Transformon Si Punojmë

Duke na stërvitur t'i kushtojmë vëmendje moment pas momenti vendit ku jemi dhe asaj që po bëjmë, vëmendja mund të na ndihmojë të zgjedhim mënyrën se si do të sillemi, duke na shtrënguar (ose duke na tundur) jashtë mënyrës automatike. Këtu janë katër mënyra se si vëmendja transformon mënyrën se si ne punojmë.

  1. Ju lejon të mbani një mendje të hapur, kurioze
  2. Ju mëson aftësinë e përgjigjes, sesa të reagoni
  3. Ju ndihmon të mbani mend se mendimet tuaja nuk janë fakte
  4. Ndërton zakone të shëndetshme që kultivojnë potencialin krijues.

8abd0d24313d0c1468ba75726d38c839 - September 22, 2021

Si e dini se mendja punon në punë?

Ndër ata që drejtojnë akuzat për të krijuar një kulturë të ndërgjegjshme në vendin e punës është Aleanca Mindful Workplace Alliance (MWA), një grup prej gati 25 udhëheqësish nga kompani të tilla si LinkedIn, Google, Intel, Verizon Media, Genentech dhe SAP. "Çdo kompani në MWA është në një fazë të ndryshme në evolucionin e saj, nga programet më të vendosura deri në, në disa raste, është një person që përpiqet të ndezë zjarrin brenda", thotë themeluesi i MWA Scott Shute. Suksesi i programeve të ndërgjegjësimit në vendin e punës duket i ndryshëm për të gjithë. Këtu janë vetëm disa mënyra se si organizatat po ndjekin suksesin: 

SAP pa një kthim prej 200% të investimit:  Bazuar në të dhënat e sondazhit të marra nga 650 punonjës të SAP, trajnimi para dhe pas SIYLI (pas-sondazhet u morën në 4 javë dhe 6 muaj pas programimit), rezultatet treguan përmirësimin e mirëqenies, kënaqësisë, përqendrimit, krijimtarisë dhe niveleve më të ulëta të mbingarkoni dhe stresoni gjatë ditës së punës. Sipas Peter Bostelmann, Drejtori i Përgjithshëm i Mendjes në SAP, kompania ka parë një kthim prej 200 përqind të investimeve, me trajnimin e SIYLI dhe ndërgjegjësimit që çon në një rritje të angazhimit të punonjësve dhe besimit të udhëheqjes dhe një rënie të mungesave të punës.

Intel pa një rritje të mirëqenies së punonjësve: Në Intel, punonjësve që kalojnë përmes programit të ndërgjegjësimit u kërkohet të plotësojnë Shkallën e Ndërgjegjësimit të Vëmendjes së Mindfulness (MAAS), e cila mat vëmendjen dhe ndërgjegjësimin për ngjarjet dhe përvojën, si dhe vetë-gradimin - para dhe pas seancës 10-javore —Në një numër fushash, siç janë ndjenjat e stresit, angazhimi në takime, aftësia për t’u përqëndruar dhe cilësia e marrëdhënieve në punë. "Mesatarisht, ne shohim një zhvendosje pozitive të dy pikave në secilin vektor nga çdo sesion i mësuar ndonjëherë këtu", thotë Lindsay Benjamin, Evangjelist i Programeve kompjuterikë vizualë të Intel dhe Drejtues i Mindfulness të Korporatave. "Për shtatë vjet, me sondazhe të mijëra njerëzve, ne kurrë nuk kemi parë një regres në shkallë ose kemi raportuar një rezultat më të ulët në studimin pas."

LinkedIn pa një rritje të aplikantëve të aftë: Programet e ndërgjegjësimit po bëhen një "magnet i talenteve", thotë Shute, i cili vëren se ai afrohet rregullisht nga njerëz që dëshirojnë të punojnë në LinkedIn për shkak të këtyre programeve dhe nga punonjësit duke shprehur mirënjohje që kompania ofron këto praktika të mirëqenies dhe investon në gjëra që do t'i bëjë ata të suksesshëm. Duke ecur nëpër korridor një ditë, Shute u ndesh me një punonjës të ri i cili ndau se ajo mendonte se vetëdija ishte një "bandë e BS", por ajo tani do ta praktikonte atë për më shumë se një vit dhe së fundmi u prezantua në një takim të duarve të 80 persona. "Nuk ka asnjë mënyrë që të kisha qenë në gjendje ta bëja atë një vit më parë," i tha ajo Shute. "Unë u nervozova, praktikova frymëmarrjen, u ngjita atje dhe e shtypa atë." Shute foli me drejtuesit e ekipit të saj pasi e dëgjoi këtë dhe mësoi se sa kishte ndryshuar kjo punonjës, duke u bërë më e aftë dhe më e sigurt. "Kjo është arsyeja pse ne po bëjmë atë që po bëjmë", shton Shute. 

Verizon pa një ndikim tek klientët: Disa udhëheqës të ndërgjegjshëm po sjellin kulturën e vëmendjes në vendin e punës për klientët e jashtëm me një ndikim të thellë. Në fillim të një takimi javor të klientit, menaxheri i llogarisë Jason Luk u informua se do të pritej nga 30 minuta në 15 sepse klienti shpjegoi se ata ishin "super të përplasur". Kur Luk ofroi të kapërcente praktikën e kujdesshme të momentit me të cilën ai zakonisht niste mbledhjen e çdo jave, klienti u përgjigj, "Absolutisht jo! Ne do ta bëjmë atë së pari dhe pastaj do të kalojmë nëpër temat e nxehta. ”

Pesë sfidat e zakonshme të punës Mendja mund të përmirësohet

Kur gjërat bëhen të vështira në punë, atëherë praktika juaj e ndërgjegjësimit shkëlqen vërtet. Ja se si mund ta bëjë ose prishë ditën tuaj të punës duke marrë kohë për të pyetur veten se çfarë po ndodh në të vërtetë.

  1. Zbutni shpërthimet emocionale në një takim
  2. Promovoni fokusin e thellë kur shpërqendrimi merr përsipër
  3. Përqendrohuni në zgjidhjet e problemeve në vend se të fajësoni
  4. Fuqizoni veten tuaj për të fuqizuar të tjerët në vend se të rregulloni gjithçka vetë
  5. Ndërpreni një tendencë për shpërthime të nxituara

d56a2cfaed498c3b03d776bcfb59df7e - September 22, 2021

Si filluan tre ndërmarrjet kryesore programet e tyre të ndërgjegjësimit

Ndërsa praktikat e ndërgjegjësimit bëjnë rrugën e tyre në kabina dhe suita C, kompanitë duhet të përcaktojnë metodat e tyre për zhvillimin dhe zbatimin efektiv. Këtu janë strategjitë që përdoren tre ndërmarrjet kryesore për të filluar programe efektive.

Si filloi mendja në Intel: Lindsay Benjamin, Evangjelist i Programeve kompjuterikë vizualë të Intel dhe Lead Corporate Mindfulness Lead, kryesoi ofertën e saj kryesore të ndërgjegjësimit, [e mbrojtur me email], shtatë vjet më parë. Ajo krijoi një program pilot 8-javor, personal, dhe mblodhi sondazhe para dhe pas, duke treguar ndikimin, i cili fitoi mbështetjen e departamentit të burimeve njerëzore të Intel.

Oferta e shtyllës së Benjaminit është tani një program ndërgjegjësimi 10-javor që zhvillohet çdo të Premte në mëngjes për 90 minuta me një temë javore, disa meditime, shkrim me kohë dhe aktivitet në grup. "Punonjësit janë kaq të zënë dhe nëse ai takim nuk është në kalendarin tuaj, çfarëdo qoftë stërvitja e zjarrit e ditës do të marrë përsipër", thotë Benjamin. "Ju duhet t'i futni në dhomë për të ndjerë qetësinë për të krijuar ndryshimet neurologjike." Që nga fillimi i tij, mbi 7,000 punonjës kanë marrë kursin personal, ndërsa kanë marrë gjithashtu akses në mësimet e ndërgjegjësimit përmes një aplikacioni, vëmendjeje në palestra në vend dhe dhomave të dedikuara për meditim.

Si filloi mendja në SAP: Peter Bostelmann, i punësuar në SAP si një inxhinier industrial, gjeti ndërgjegjësim 10 vjet më parë në jetën e tij personale, ndërsa drejtonte në mënyrë profesionale projekte në shkallë të gjerë në kompani. Duke kuptuar përfitimet e praktikës së tij - "fokus më i madh, më i qetë dhe duke përjetuar gëzim edhe në mes të sfidave" - ​​Bostelmann u ndje i intriguar nga ideja për të sjellë trajnim të ndërgjegjësimit në vendin e tij të punës dhe u përpoq të merrte fonde për të filluar një program pilot. "Kishte kuriozitet, por edhe skepticizëm", thotë ai. "Njerëzit u përgjigjën me," Unë do të interesohesha, por nuk jam i sigurt nëse kompania është e gatshme ".

Pas intuitës së tij, Bostelmann rregulloi që të sillte një folës, Chade-Meng Tan, një bashkëthemelues i SIYLI dhe mësues feje origjinal i Google për ndërgjegjësimin. Kur disa qindra njerëz u paraqitën, duke mbushur kafenenë, Bostelmann kishte provat e tij të interesit të punonjësve dhe në një përpjekje bazë, regjistroi 50 nga të pranishmit për të bindur menaxherët e tyre se trajnimi i ndërgjegjësimit ia vlente të mbështetej.

Në 2013, me bekimin dhe mbështetjen e SAP, Bostelmann solli SIYLI për një program trainimi pilot, duke ditur që metoda e tij bazohej në neuroshkencë dhe të sigurt në një kontekst biznesi. Që nga Shtatori 2019, më shumë se 10,000 punonjës të SAP kanë përfunduar trajnimin dy-ditor të ndërgjegjësimit dhe më shumë se 8,000 punonjës janë në listën e pritjes. Në një përpjekje për të trajnuar trajnerë brenda kompanisë, aktualisht ka 42 trajnerë të brendshëm SAP SIYLI në të gjithë botën, dhe mbi 50 ambasadorë të vetëdijes që organizojnë praktika lokale të ndërgjegjësimit në më shumë se 30 vende të SAP.

Si filloi mendja në Verizon Media: Në Verizon, programet e ndërgjegjësimit janë ende në fazat e tyre të hershme dhe po tregojnë premtime të mëdha. Jason Luk u afrua në 2018 në lidhje me trajnimin e ndërgjegjësimit nga Drejtori i Përgjithshëm i Njerëzve të kompanisë dhe Luk u hodh në shans. "Instinkti im ishte të jepja një aktivitet përvojor, një shije të vëmendjes," tha Luk. "Kështu që unë e udhëhoqa atë përmes një meditimi të ndërgjegjshëm dhe pas kësaj ai ishte në bord, duke më thënë ta tregoja atë që më duhej."

Që nga viti i kaluar, Luk, i cili është rol me kohë të plotë ende në shitjet e reklamave, ka krijuar një ekip të ndërgjegjësimit me pesë punonjës - me tre të tjerë që bashkohen së shpejti. Deri më tani, programimi ka përfshirë folës kurues, siç është mësuesi i meditimit Sharon Salzberg, duke lehtësuar seancat hyrëse dhe duke ofruar një program pesë-javor të ofruar nga një kompani e quajtur Projekti Potencial. Një faqe e intranetit Verizon-Media vepron si një qendër për të reklamuar ngjarjet e ndërgjegjësimit dhe për të fuqizuar ambasadorët që regjistrohen për të pritur meditime në zyra të ndryshme. Një partneritet me aplikacionin Insight Timer u njoftua korrikun e kaluar dhe tashmë më shumë se 600 punonjës janë regjistruar. "Ne jemi duke krijuar një ekosistem ku qëllimi është që të jemi në gjendje të sigurojmë diçka për çdo nivel interesi të punonjësve, dhe bazuar në përgjigjen, duket se po godasim", tha Luk.

Katër praktikat e ndërgjegjësimit nga kompanitë kryesore

     

"Udhëheqja është atëherë duke thënë se është në rregull të kujdesesh për veten në punë."

"Kur drejtuesit e ndërmarrjeve marrin pjesë, duke u paraqitur për programe dhe duke praktikuar në seancat e ndërgjegjësimit të komunitetit, ata japin lejen për të praktikuar dhe pranuar që këto aftësi të funksionojnë", thotë Parneet Pal, Kryeshefi i Shkencës në Wisdom Labs, i cili siguron LinkedIn me programim të vëmendjes. "Udhëheqja është atëherë duke thënë se është në rregull të kujdesesh për veten në punë."

Kur kompanitë ndërtojnë një bazë të mësuesve në shtëpi, kjo krijon një shumëzues të brendshëm, sipas Bostelmann. "Trajnerët tanë janë si 42 far që janë vërtet të apasionuar dhe e duan ta bëjnë atë," shton ai. "Pas pesë vjetësh ata janë ende të etur për të bërë trajnime."

Infineon filloi programin e saj të ndërgjegjësimit InMind në Shtator 2018 dhe aktualisht ofron punonjësve seanca informacioni, seanca të ndërgjegjësimit të drejtuara nga kolegët, një faqe në internet që ofron informacion dhe burime dhe një listë shpërndarjeje të përdorur për të komunikuar me praktikues të tjerë dhe për të rritur komunitetin. 

Me më shumë se 14,000 punonjës, LinkedIn përdor një aplikacion për smartphone për të përhapur praktika të ndërgjegjësimit. "Mundohuni të ofroni diçka për të gjithë në udhëtimin e tyre të ndërgjegjshëm", sugjeron Shute. Një herë në vit, kompania propozon një sfidë 30-ditore, duke u ofruar punonjësve një shans për të hyrë në një lotari për shpërblime nëse meditojnë 20 herë në 30 ditë. Pastaj, e armatosur me një listë të të regjistruarve - padyshim e interesuar për ndërgjegjësim - kompania ofron takime javore të komunitetit, ku praktikuesit shikojnë një video të shkurtër me një praktikë të drejtuar, ndërtojnë disa aftësi dhe nga ana tjetër, një komunitet në rritje.  

"Importantshtë e rëndësishme të kesh një strukturë të qartë për atë që është dhe çfarë nuk është", thotë Bostelmann. “Ne mësojmë vetëm atë që mbështetet nga neuroshkenca dhe prova të psikologjisë pozitive dhe jemi të kujdesshëm në lidhje me gjuhën. Ne duam njerëz që janë të trajnuar mirë në vetëdije dhe praktika që përfshijnë mirësi dhe dhembshuri. "

Sugjerime të tjera për sjelljen e vëmendjes në kulturën e vendit të punës përfshijnë takime pa pajisje dhe një dhomë të qetë të dedikuar për meditim dhe reflektim.

A është Mindfulness vetëm Kontrolli i Mendjes?

Ka pasur disa kritika se vëmendja vepron si një mjet ndihmës, ose një mënyrë për të shuar ndikimin e një vendi pune toksik dhe kërkesat e jetës moderne të punës. "Ka një farë drejtësie për këtë," thotë Rich Fernandez, "por gjëja kryesore është që ndërgjegjësimi në vendin e punës pasi mbështet lulëzimin dhe lulëzimin nuk është një mjet ndihmës - nuk është të fshish sëmundjet aq sa t'u japësh njerëzve mënyra më të mira për të lundroni nëpër to. ”

Sipas Parneet Pal, kritikat sugjerojnë që kompanitë synojnë të nxjerrin produktivitet dhe vlerë nga punonjësit e tyre. Por, ajo argumenton, kjo është një pamje dritëshkurtër. "Mendja nuk ka të bëjë vetëm me përqendrimin dhe vëmendjen", shpjegon Pal. "Ne mbështetemi në mençurinë që ndërgjegjësimi dhe praktikat e dhembshurisë mundësojnë një aftësi për të zmbrapsur dhe vlerësuar se ku jeni për veten dhe ata përreth jush."

8e9ed5ec4da5aeb7b999157d908a8b74 - September 22, 2021

E ardhmja e ndërgjegjësimit në punë

Parashikimi nga udhëheqësit e ndërgjegjshëm anon drejt vëmendjes duke u bërë aq i zakonshëm sa të kesh një palestër ose mundësi ushqyese ushqyese në punë. "Pesëdhjetë vjet më parë, ushtrimet fizike ishin një gjë e çuditshme", thotë Scott Shute. "Tani, çdo kompani ndihet mirë nëse mund të sigurojë palestra në punë."

"Unë parashikoj vetëdijen si një ushtrim mendor që do të kalojë të njëjtin tranzicion si ushtrimi fizik", thotë Parneet Pal. "Për pesë ose dhjetë vjet, punonjësit do të thonë se do të kontrollojnë orën e meditimit në 5:30 pasdite."

Një "optimist realist" i vetëshpallur, Peter Bostelmann e sheh ndërgjegjësimin gjithnjë e më të gjerë, më shumë pjesë të kulturës dhe më të destigmatizuar. "Siç kanë thënë të tjerët më parë," shton ai, "vëmendja është revolucioni tjetër i kujdesit shëndetësor."