Përdorimi i metamfetaminës çoi në shtrimet në dështimin e zemrës, kosto në Kaliforni

infrakt

Shtrimet në spital të dështimit të zemrës, si dhe kostot që kanë të bëjnë me përdorimin e metamfetaminës u rritën në mënyrë dramatike gjatë një viti në Kaliforni, sipas studimit të ri të hulumtimit të lëshuar sot në Qarkullimi: Cilësia Kardiovaskulare si dhe Rezultatet, një revistë e Shoqatës Amerikane të Zemrës.

"Rezultatet e studimit tonë duhet t'i kushtojnë vëmendje urgjente kësaj forme tinëzare por në rritje të shpejtë të dështimit të rëndë të zemrës - dështimi i zemrës në lidhje me metamfetaminën, e cila po merr jetën e të rinjve, duke tendosur burimet e kujdesit shëndetësor dhe duke kërcënuar të përhapet si zjarr në Kaliforni, Perëndim dhe për pjesën tjetër të kombit, ”deklaroi shkrimtarja kryesore Susan X. Zhao, MD, a cardiologist në Qendrën Mjekësore Santa Clara Valley në San Jose, California "California po sheh një ringjallje të përdorimit të metamfetaminës dhe problemi është përkeqësuar në mënyrë drastike në vitet e fundit nga rritja e metamfetaminës më të pastër dhe më të fuqishme në të gjithë komunitetet tona."

Dështimi i zemrës është një problem i vazhdueshëm në të cilin zemra bëhet po aq e dobët për të pompuar në mënyrë efektive gjakun. Shenjat e dështimit të zemrës konsistojnë në lodhje, mungesë të frymëmarrjes si dhe rrahje zemre. Sipas Sëmundjeve të Zemrës së Shoqatës Amerikane të Zemrës si dhe Statistikave të Goditjes në Stroke - 2021 Update, afërsisht 6 milion të rritur amerikanë të moshave 20 si dhe më të vjetër kanë dështim të zemrës bazuar në informacionin 2015-2018. Problemi është më i zakonshmi tek individët e moshës 60 vjeç dhe më të vjetër.

Metamfetamina, e quajtur ndryshe meth, është një energji addicting që mund të ndikojë në sistemin kardio duke aktivizuar konvulsione kapilar, si dhe thumba të rrezikshme në presionin e lartë të gjakut. Në të njëjtën mënyrë mund të ngrejë pllaka në arterie si dhe të riformojë sistemin elektrik të zemrës. Përdorimi i zgjatur i metamfetaminës ka qenë në të vërtetë i lidhur me një lloj ekstrem të kardiomiopatisë së zgjeruar, një problem në të cilin indi muskulor i zemrës i komprometuar bëhet më i madh, si dhe nuk mund të pompojë gjak të mjaftueshëm. Sipas Sondazhit Kombëtar të SHBA për Përdorimin e Drogës si dhe Shëndetin 2017, 1.6 milion individë raportuan se përdorin metamfetamina, si dhe mosha e zakonshme e klientëve të rinj të metamfetaminës ishte 23 vjeç.

Ky studim kërkimor është një dëshmi retrospektive e informacionit të institucionit mjekësor në Kaliforni që përbëhet nga më shumë se një milion individë të lëshuar në mes të 2008 dhe 2018 me një diagnozë mjekësore të dështimit të zemrës Gjatë kësaj kohëzgjatje 11-vjeçare, shkencëtarët mbajtën në mendje:

  • 42,565 (4%) e individëve ishin identifikuar në të vërtetë me insuficiencë kardiake të lidhur me metamfetaminën - e quajtur gjithashtu MethHF - krahasuar me 990,511 (96%) e identifikuar me insuficiencë kardiake të pashoqëruar me përdorimin e metamfetaminës.
  • Shtrimet në spital për dështimin e zemrës në lidhje me metamfetaminën u rritën me 585%, ndërsa shtrimet në spital të dështimit të zemrës të pashoqëruar me përdorimin e metamfetaminës u ulën me 6%.
  • 94% e individëve të lidhur me metamfetaminën e dështimit të zemrës ishin nën moshën 65 vjeç, me mbi gjysmën e tyre në moshën 35 si dhe 54 vjeç.
  • 79% e individëve të lidhur me metamfetaminën në sëmundjen e zemrës ishin meshkuj, si dhe pothuajse pesëdhjetë përqind e personave të lidhur me metamfetaminën në zemër ishin të rritur të bardhë.
  • Individët e lidhur me metamfetaminën në lidhje me dështimin e zemrës ishin gjithashtu më shumë të ngjarë të merrnin alkool, si dhe të përdornin cigare si dhe ilaçe të ndryshme imorale.
  • Njerëzit kishin më shumë të ngjarë të ishin të pastrehë në kontrast me individë të ndryshëm të dështimit të zemrës. Lloji me dështimin e zemrës të lidhur me metamfetaminën kishte më pak probleme kardio para-ekzistuese si fibrilacioni atrial ose përdorimi i 2 çështjeve diabetike, megjithatë, edhe më shumë kishte hipertension në kontrast me

Studiuesit individë që nuk kanë dështimin e zemrës metamfetaminat (30%). Dështimi i zemrës zbuloi se numri monetar i kostove të lidhura me metamfetaminën është gjithashtu thelbësor: institucioni mjekësor mban ishin një numër ditësh shumë më të gjatë se ato të kostove të ndryshme të shtrimit në spital, gjithashtu pasi ata kishin ekzekutuar në të vërtetë trajtime shtesë, duke rezultuar në dështim thelbësisht më të madh të kujdesit shëndetësor në Kaliforni në për metamfetaminën në lidhje me 840%, nga 41.5 milion dollarë në kosto 2008 në 390.2 milion dollarë dështim të zemrës 2018, krahasuar me një rritje prej 82%

"Trajtimi i pacientëve me insuficiencë kardiake të lidhur me metamfetaminën po harxhon burime dhe po rëndon sistemin e kujdesit shëndetësor", Zhao për të gjithë "Shumë pacientë paraqiten vonë gjatë rrjedhës së sëmundjes me mundësi të kufizuara në dispozicion të tyre. Nevojiten shtrirje dhe edukim proaktiv, parandalues ​​i shëndetit publik për të ndaluar fluksin e dështimit të zemrës në lidhje me metamfetaminën në burimin e saj. "

Spitalimet përkatëse për Zhao, të cilat u rritën nga 3.5 miliard dollarë në 6.3 miliard dollarë. Deklaroi dështimi i zemrës. "Sëmundja e burrave të bardhë të klasës punëtore" e deklaruar ndërsa Metamfetamina e lidhur me metamfetaminën mund të shihet si një dështim i zemrës, demografia po lëviz dhe po zgjerohet, midis individëve nga ekipe të ndryshme racore, etnike, si dhe zonja, gjithashtu.

"Epidemia e metamfetaminës shpesh është në hije nga rritja e vdekjes dhe sëmundjeve të lidhura me opioide", - e rëndësishme "Pasojat shëndetësore afatgjata të lidhura me përdorimin e metamfetaminës kërkojnë njohje nga publiku, si dhe nga komunitetet klinike. Ky studim kishte për qëllim më shumë si një alarm të shëndetit publik: urgjenca e çrregullimit të përdorimit të metamfetaminës nuk mund të mbivlerësohet. "

Njëra po përhapet nga vendet metropolitane në lagjet e vendit. Uri Elkayam tha ajo. Pavan Reddy duke ardhur me përmbajtje nga dështimi i zemrës, MD, si dhe në, MD, komentoi se neglizhenca ndaj metamfetaminës që lidhet me të mund të planifikojë "po aq e rrezikshme dhe e kushtueshme për shoqërinë, por më tinëzare në natyrë, efektet e saj potencialisht shkaktojnë dekada mendore dhe dobësim fizik para se të përfundojë me vdekje të parakohshme. ”

Sipas përbërësit të një rreziku të zvogëluar të fatalitetit të menjëhershëm të shkaktuar nga mbidoza e metamfetaminës në krahasim me opioidet. “Prevalenca në rritje e MethHF duhet të bjerë këmbanat e alarmit por gjithashtu sinjalizon një mundësi. "Derisa, ata mbajnë në mend metamfetaminat janë në përmbajtje, vetëm kohët e fundit, MethHF u theksua vetëm Megjithëse lloji i të dhënave të ndara të situatës, megjithatë aktualisht shihet rregullisht në vendet e përdorimit të lartë. E rëndësishme është që ky studim kërkimor të bëjë përparime Duke theksuar efektin e ardhshëm shoqëror të këtij problemi shëndetësor të tërhequr, informacioni i mundshëm nga miqtë më të mëdhenj mund të ndihmojë në pastrimin e pyetjeve të mbetura pa përgjigje nga studimi ekzistues i hulumtimit. kostot, ne nuk e njohim se cilët elementë të rrezikut anojnë në rritjen e MethHF, cilët elementë prognostikë mund të parashikojnë rikuperimin e zemrës ose cilat trajtime klinike mund të përfitojnë individë.

Kuptimi Zhao mund në të njëjtën kohë të përfitojë nga klienti, si dhe të minimizojë kujdesin mjekësor spiral në Kaliforni. "

Kjo si dhe bashkëpunëtorët synojnë të merren me firmat publike të Wellness për të krijuar një projekt të njohjes në të gjithë vendin si dhe për të analizuar informacionin në të gjithë vendin për të vërtetuar nëse pasqyron atë që po ndodh në shkallën shtetërore, ajo përfshiu. (*) Studimi i hulumtimit është i kufizuar ( *) që është një dëshmi retrospektive e informacionit të shkarkimit të institucionit mjekësor bazuar në një sistem standard të kodimit që mund të jetë i prekshëm ndaj predispozicioneve, si dhe elementeve ngatërruese, që përbëhet nga se ekipet specifike të individëve mund të hetohen për sjelljet e ilaçeve më të mëdha se ekipe të ndryshme të tjera.