Melanoma e syrit: Testet paraklinike tregojnë rrugën drejt trajtimit

sy

Melanoma uveale, ose, është një qelizë kanceroze e pazakontë si dhe vdekjeprurëse e syrit, si dhe çmimi i vdekjes ka qëndruar në të vërtetë i pandryshuar për 40 vjet. Gjysma e sëmundjeve malinje të kancerit infektoi organe të ndryshme të trupit të trupit, duke krijuar fatalitet në më pak se një vit, kështu që terapitë krejt të reja për të mbrojtur shikimin, si dhe për të mbrojtur nga fataliteti janë një kërkesë e menjëhershme.

Tani një hulumtim paraklinik nga shkencëtarët në Universitetin e Alabama në Birmingham si dhe Universitetin Emory, Atlanta, ofron shpresë - një parandalim i vogël i grimcave është njohur në të vërtetë që lag shoferët e fuqishëm të kësaj rritjeje. Në versionet e miut kompjuterik, parandalimi, KCN1, gjendja kryesore shumë minimale në sy, si dhe qarkullimi metastatik i rritjes në mëlçi, si dhe kafshët shtëpiake e kaluan atë shumë më gjatë, pa efekte të dukshme anësore.

Kështu, ky kurs i substancave shtypëse zbulon garanci, megjithëse bashkë-udhëheqësit e studimit kërkimor - Erwin Van Meir, Ph D., mësues i neurokirurgjisë në UAB, si dhe Hans Grossniklaus, MD, MBA, mësues i patologjisë së syrit në Emory - pohoni se ilaçet kërkojnë optimizim shtesë para përdorimit profesional.

"Në përgjithësi", ata përbënin në letrën e lëshuar në ditar oncogene, "Studimet tona paraklinike mbështesin përkthimin e mëtejshëm të skelës arilsulfonamide të KCN1 drejt një trajtimi të ri për pacientët me melanomë uveale metastatike." Uvea është shtresa e pigmentuar e syrit.

Para këtij hulumtimi, ishte njohur që:

  1. një markë tregtare e gjenetikës hipoksi, një shenjë e zvogëlimit të gradave të oksigjenit në rritje, lidhet me diagnozën e keqe, si dhe një çmim të lartë metastatik në melanomën uveale
  2. variabla e transkriptimit e induktuar nga hipoksia, ose HIF, aktivizon shumë artikuj gjenetikë me funksione thelbësore në zhvillimin e qelizave kancerogjene, si dhe tranzicionin
  3. veçanërisht, HIF reklamon zhvillimin e rritjes duke menaxhuar zgjerimin, lëvizjen, ndërhyrjen si dhe lidhjen e qelizave të rritjes, së bashku me zhvillimin kapilar reklamues për të ushqyer rritjen

Pak ishte njohur për funksionin e HIF në rutimin e përmirësimit pro-invaziv të matricës jashtëqelizore në. Ndryshimet në matricën jashtëqelizore, e përbërë nga depozitimi i ngritur i kolagjenit, si dhe rindërtimi i fibrave të kolagjenit jashtë qelizës, njihet për të ndihmuar zhvillimin e qelizave kancerogjene, si dhe ndërhyrjen e qelizave të rritjes. Matrica jashtëqelizore është pjesa jo qelizore e të gjitha qelizave që ofron skela fizike për qelizat si dhe ka funksione të ndryshme biokimike të ndryshme.

Hipoksia reklamon depozitimin e kolagjenit, pjesërisht, për shkak të faktit se HIF rrit prodhimin e 2 artikujve gjenetikë, P4HA1 si dhe P4HA2, që janë përbërës i një strukture enzimatike që përfshin depozitat e hidroksilit deri te prolenat në prokolagjen. Procollagen është një proteinë pararendëse e shëndetshme në procedurën e rritjes së objektit që kalon kolagjeni.

Në hulumtimin e tyre, Van Meir, Grossniklaus si dhe bashkëpunëtorët zgjodhën të vlerësojnë shprehjen e gjenetikës P4HA1 / 2 në lidhje me diagnozën e klientit, si dhe të identifikojnë nëse pengon shprehjen P4HA1 / 2 të shkaktuar nga hipoksia në një model paraklinik të metastatikës sigurisht prodhojnë përparësi shëruese.

Ata zbuluan se P4HA1 si dhe P4HA2 u gjeneruan nga hipoksia në linjat qelizore të njeriut, si dhe kjo induksion u ul nga KCN1. Krahasimi i 46 personave me jometastatik si dhe 46 me metastatik zbuloi se P4HA1 / 2 ishin tepër të shprehur te njerëzit me gjendje metastatike. Gjithashtu, shprehja P4HA1 / 2 shoqërohet me mbijetesë të përgjithshme të keqe te njerëzit. Kjo rekomandon që P4HA1 si dhe P4HA2 mund të punojnë si lapsa prognostikë, të cilat ato mund të jenë thelbësore për zhvillimin vdekjeprurës të gjendjes si dhe mbijetesën e klientit.

Shkencëtarët në vijim iu drejtuan versioneve paraklinike të kafshëve shtëpiake të UM. Ata zbuluan se KCN1 ishte okupuar bujarisht në mëlçi, si dhe sytë pas goditjes intraperitoneale, si dhe lagte zhvillimin e gungës, si dhe shqetësimin e gjendjes në faqen kryesore të syrit, së bashku me metastazat e largëta të ulura në mëlçi. KCN1 gjithashtu ngriti mbijetesën në 3 versione të ndryshme që ekzaminojnë zhvillimin e njeriut pas pushkatimit në minj kompjuterikë uvea. Parandalimi ishte më i besueshëm në minimizimin e metastazave kur ajo u krye herët.

Në shkallë molekulare, trajtimi me KCN1 për të parandaluar induksionin hipoksik të P4HA1 / 2 zvogëloi hidroksilimin e aminoacideve të protinës në prokolagjen. Ai gjithashtu shkaktoi gjirin e kolagjenit, si dhe çrregulloi kornizën e kolagjenit VI, një pjesë arkitektonike e rritur plotësisht e matricës jashtëqelizore. Këto rregullime të kolagjenit shoqërohen me një ulje të ndërhyrjes së qelizave të rritjes.

"Studimi ynë", përfundoi Van Meir si dhe Grossniklaus, "sugjeron që KCN1 ka veti të dëshirueshme si shtypës i metastazës: Ajo tolerohet mirë, ka shpërndarje të shkëlqyeshme në sy dhe mëlçi dhe kështu është idealisht e përshtatshme për trajtimin e UM metastatik. . "