Malajzia mbyll qendrën e vaksinimit pasi 204 punonjës të infektuar

Malajzia mbyll qendrën e vaksinimit pasi 204 punonjës të infektuar

Malajzia mbylli një qendër vaksinimi masive në shtetin e saj më të goditur të Martën pas më shumë se 200 personelësh klinikë dhe gjithashtu vullnetarë të ekzaminuar të favorshëm për koronavirusin.

Mbyllja ishte fillestari i një qendre vaksinimi dhe gjithashtu erdhi ndërsa infeksionet e reja të verifikuara të vendit shkelën 5 numra të martën, duke goditur një dokument 11,079.

Ministri i shkencës Khairy Jamaluddin theksoi se aktiviteti i shpejtë i qeverisë federale kishte përfshirë në fakt mbledhjen në Qendrën e Konventës Ideale në shtetin kryesor Selangor.

Khairy, që mbikëqyr programin mbarëkombëtar të shtënave, pretendoi se ai bleu shqyrtimin e të gjithë 453 punonjësve në qendër pasi u verifikuan 2 vullnetarë që kishin infeksionin. Khairy pretendoi që 204 rezultatet e të cilave ishin deklaruar të reduktuar ton viral, duke nënkuptuar se sasia e infeksionit në trupat e tyre ishte e vogël.

Kjo mund të jetë për shkak të faktit se 88% ose 400 e punonjësve aktualisht janë imunizuar, pretendoi ai.

Qendra u mbyll për pastrim të thellë dhe gjithashtu të gjithë punonjësit e saj po ndahen. Khairy pretendoi se sigurisht do të rifillojë të Mërkurën me një grup të ri të të punësuarve klinikë.

Ai bëri që individët që ishin imunizuar në qendër duke marrë parasysh atë të Premte që të ndahen për 10 ditë dhe gjithashtu të ekzaminohen nëse vendosin shenja dhe simptoma. Ai uli të deklarojë sasinë e individëve që kishin kontrolluar në të vërtetë qendrën duke marrë parasysh që E Premte Ajo ka aftësinë të sigurojë deri në 6,000 shkrepje në ditë.

Malajzia mbyll qendrën e vaksinimit pasi 204 punonjës të infektuar

“Kjo është hera e parë që na duhej të mbyllnim një qendër (vaksinimi) për shkak të rasteve pozitive, por ne vepruam shpejt. Duke e mbyllur atë sot dhe duke marrë masa korrigjuese ... ne shpresojmë që ndërprerja të jetë vetëm një ditë dhe kjo nuk do të pengojë procesin e vaksinimit, "pohoi Khairy.

Ai pretendoi se me siguri do të ishte e sigurt të shihet qendra që fillon të Mërkurën për inokulimet.

Khairy pretendoi hapa të shëndetit dhe shëndetit në çdo mënyrë institucionet e tjera të vaksinimit sigurisht që do të shtrëngohen, por me të vërtetë nuk bleu punonjës të ndryshëm të tjerë për t'u ekzaminuar.

Selangor, shteti më i pasur i kombit përreth Kuala Lumpur, është më i tmerrshmi i goditur nga pandemia. Ai përbënte pothuajse pesëdhjetë përqind të situatave të reja të së martës, pjesërisht si rezultat i rritjes së testimit të infeksionit në mes të një bllokimi të kufizuar.

Qeveria federale në të vërtetë ka pasur një kohë të vështirë të përbëhej nga pandemia, e cila është përkeqësuar në të vërtetë pavarësisht nga një bllokim duke marrë parasysh që 1 Qershor. Situatat totale të verifikuara në të vërtetë janë rritur me 50% duke marrë parasysh që nga 1 Qershori në 855,949, ndërsa viktimat kanë më shumë se u rrit në mbi 6,200.

  • Malajzia mbyll qendrën e vaksinimit pasi 204 punonjës të infektuar
  • Malajzia mbyll qendrën e vaksinimit pasi 204 punonjës të infektuar
  • Malajzia mbyll qendrën e vaksinimit pasi 204 punonjës të infektuar

Spitalet veçanërisht në Selangor janë vërtet të hutuar, me disa klientë që me sa duket janë trajtuar në dysheme për shkak të mungesës së shtretërve dhe gjithashtu kufomave të akumuluara në morgje.

Vaksinat janë kapur në të vërtetë, me 11% të popullsisë aktualisht të inokuluar plotësisht. Të paktën një e katërta e 32 milion individëve të vendit në të vërtetë kanë marrë të paktën një dozë vaksinimi.

Çmimi i përditshëm i vaksinimit shkoi përtej 420,000 dozave të hënën, firma mbarëkombëtare e informacionit Bernama vlerëson me çmim vlerësimin e Kryeministrit Muhyiddin Yassin siç deklaroi,

Ai ndau vetëbesim se korsia e shpejtë e vaksinimit sigurisht që do të ndihmonte në ndalimin e shpërthimit.