Malajzia mbyll qendrën e vaksinimit COVID-19 pasi 204 persona janë infektuar


Rreth 88% ose 400 të punësuarve aktualisht janë imunizuar kundrejt COVID-19

Associated Press

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

MbyllDr. Siegel: Vaksinat për të shuar linë ishin 'mënyra më e rrezikshme' sesa vaksina COVID Video

Dr Siegel: Vaksinat për të shkatërruar linë ishin 'mënyrë shumë e pasigurt' sesa injeksioni COVID

Faktori i Fox News Dr. Marc Siegel flet për vaksinimet dhe maska ​​që kërkohen në 'The Faulkner Focus'

Malajzia mbylli një qendër vaksinimi masive në shtetin e saj më të goditur të Martën pasi më shumë se 200 staf klinik si dhe vullnetarë të ekzaminuar të favorshëm për koronavirusin.

Mbyllja ishte fillestari i një qendre vaksinimi si dhe erdhi ndërsa infeksionet e reja të vlefshme të kombit shkelën 5 numra të martën, duke goditur një dokument 11,079.

Ministri i Shkencës Khairy Jamaluddin theksoi se aktiviteti i shpejtë i qeverisë federale kishte përfshirë në fakt mbledhjen në Qendrën e Konventës Ideale në shtetin kryesor Selangor.

Khairy, që mbikëqyr programin mbarëkombëtar të shtënave, deklaroi se ai bleu shqyrtimin e të gjithë 453 punonjësve në qendër pasi u vërtetuan 2 vullnetarë për të pasur infeksionin. Khairy deklaroi 204 rezultatet e të cilave deklaruan se kishin zvogëluar tonet virale, duke sugjeruar që sasia e infeksionit në trupat e tyre ishte e vogël.

Kjo mund të jetë për shkak të faktit se 88% ose 400 e të punësuarve aktualisht janë imunizuar, deklaroi ai.

Qendra u mbyll për pastrim të thellë, ndërsa të gjithë punonjësit e saj po ndahen. Khairy deklaroi se me siguri do të rifillojë të Mërkurën me një grup të ri të të punësuarve klinikë.

“Kjo është hera e parë që na duhej të mbyllnim një (qendër vaksinimi) për shkak të rasteve pozitive, por ne vepruam shpejt. Duke e mbyllur atë sot dhe duke marrë masa korrigjuese ... ne shpresojmë që ndërprerja të jetë vetëm një ditë dhe kjo nuk do të pengojë procesin e vaksinimit, "deklaroi Khairy.

Ai deklaroi se sigurisht do të ishte e sigurt të shkohet në qendër duke filluar të Mërkurën për inokulime.

Khairy deklaroi hapat shëndetësorë dhe të mirëqenies pavarësisht se objektet e ndryshme të vaksinimit sigurisht që do të shtrëngohen, megjithatë me të vërtetë nuk bleu punonjës të ndryshëm të tjerë për t'u ekzaminuar.

Selangor, shteti më i pasur i kombit përreth Kuala Lumpur, është më i tmerrshmi i goditur nga pandemia. Ai përbënte pothuajse pesëdhjetë përqind të situatave të reja të së martës, pjesërisht për shkak të testimit të zgjeruar të infeksionit në mes të një bllokimi të kufizuar.

Qeveria federale në të vërtetë ka luftuar për të patur pandeminë, e cila në të vërtetë është përkeqësuar pavarësisht nga një bllokim duke marrë parasysh që 1 Qershori. Situatat totale të vërtetuara në të vërtetë janë ngritur në qiell me 50% duke marrë parasysh që nga 1 Qershori deri në 855,949, ndërsa viktimat kanë më shumë sesa janë rritur në mbi 6,200.

Spitalet specifikisht në Selangor në të vërtetë janë hutuar, me disa individë që supozohet se janë trajtuar në dysheme si rezultat i mungesës së shtretërve, si dhe kufomave të akumuluara në morgje.

Vaksinimet në fakt janë bërë, me 11% të popullsisë aktualisht të inokuluar plotësisht. Të paktën një e katërta e 32 milion individëve të vendit kanë marrë në të vërtetë një minimum prej një dozë injeksioni.

Çmimi i përditshëm i vaksinimit tejkaloi 420,000 doza të hënën, firma e informacionit në mbarë vendin Bernama vlerëson vlerësimin e kryeministrit Muhyiddin Yassin siç pretendon,

Ai ndau vetëbesim se korsia e shpejtë e vaksinimit me siguri do të ndihmonte në ndalimin e shpërthimit.