Hemoglobina është e shkëlqyeshme për shëndetin dhe mirëqenien? mund të sigurojë kundrejt problemeve me peshën dhe gjithashtu çrregullimin metabolik

Universiteti Një studim i ri kërkimor i udhëhequr nga Oulu i Finlandës në The shemb idenë se gradat e larta të hemoglobinës janë vazhdimisht të preferueshme për shëndetin dhe shëndetin. Një studim kërkimor i bazuar në 2 miq të mëdhenj njerëzorë së bashku me punën spekulative të qëndrueshme që gradat e reduktuara të hemoglobinës mund të sigurojnë krahas problemeve me peshën dhe gjithashtu çrregullimit metabolik.

Ndjesia e hemoglobinës mund të jetë e lidhur me reagimin e trupit ndaj problemeve me oksigjen të ulët dhe gjithashtu përdoret, si një shembull, nga atletët profesionistë të durimit në stërvitjen në lartësi të lartë. Hemoglobina është një proteinë e shëndetshme në gjak që është përgjegjëse për lëvizjen e oksigjenit në qelizat e trupit. Diplomat finlandeze ndryshojnë nga një person në një shtesë, me diploma tipike në

popullata varion nga 117 në 155 gram për litër tek gratë dhe gjithashtu 134 në 167 gram në litër tek burrat.Përparimet ShkencaNjë studim aktual kërkimor i lëshuar në revistën akademike të nivelit të lartë zbuloi se dallimet specifike në gradat e hemoglobinës janë shumë të lidhura me shëndetin dhe mirëqenien metabolike në vitet e tyre të të rriturve. Shkallët e hemoglobinës ishin të lidhura me indeksin e masës trupore, shkallën e metabolizmit të sheqerit, lipidet e gjakut dhe gjithashtu presionin e lartë të gjakut, me temat që kishin gradë të reduktuar të hemoglobinës të ishin më të shëndetshme në lidhje me procedurat metabolike.

"Gjetëm një lidhje të qartë midis niveleve të hemoglobinës dhe tipareve kryesore kardiovaskulare dhe shoqatat u bënë më të theksuara kur subjektet plakën", studimi hulumtues hodhi një vështrim në vlerat e hemoglobinës brenda një grupi tipik. Profesor Juha Auvinen pretendon se hetuesit kryesorë privatë, Joona Tapio , nxënës doktorature Ville Karhunen dhe gjithashtu shkencëtar postdoktorature

Rezultati i hemoglobinës së zvogëluar të vërejtur në studimin kërkimor lidhet me një mungesë të lehtë të oksigjenit në trup dhe gjithashtu me reagimin e përputhjes (reagimi i supozuar i HIF) i cili ndizet si pasojë. Profesori Peppi Karppinen grupi studimor i studimit është kuptuar globalisht për studimet e tij kërkimore mbi këtë ndjesi.

“Nivelet e hemoglobinës janë një masë e mirë e aftësisë së trupit për të mbajtur oksigjen. Një mungesë e lehtë e oksigjenit aktivizon përgjigjen e HIF, e cila e bën metabolizmin e energjisë së trupit më pak ekonomik dhe kështu mund të mbrojë nga mbipesha dhe metabolizmi i pafavorshëm, ”kërkimi për të rrit kuptimin e detyrës kryesore që ka reagimi i HIF në menaxhimin e metabolizmit bazik të trupit. Karppinen diskuton

Duke punuar, që drejtoi studimin kërkimor. Fakulteti në Biokiminë e Mjekësisë Molekulare dhe gjithashtu Biocenter Oulu dhe gjithashtu Karppinen, Grupi aktualisht ka marrë studim të mëparshëm kërkimor që aktivizimi i reagimit të hipoksisë mbron minjtë e kompjuterit nga problemet e peshës, çrregullimi metabolik, mëlçia yndyrore dhe gjithashtu ateroskleroza (ngurtësimi i arterieve). Studimi i hulumtimit profesor Marjo i lëshuar aktualisht është i pari në të cilin lidhja në internet midis mungesës së oksigjenit dhe gjithashtu një varg i gjerë i lapsave të shëndetit metabolik dhe Wellness tregohet tek njerëzit. Riitta diskuton më shumë Imperial College London-University Järvelin, bashkë-udhëheqës i kërkimit studim nga Oulu, MB dhe gjithashtu Finlanda e

“Ne gjithashtu e dimë tashmë që tek njerëzit që jetojnë shumë mbi nivelin e detit, nivelet e ulëta të oksigjenit në habitat shkaktojnë aktivizimin afatgjatë të përgjigjes së HIF. Këta njerëz janë më të hollë dhe kanë një tolerancë më të mirë të sheqerit dhe një rrezik më të ulët të vdekjes kardiovaskulare, ”, Karppinen.

pretendimet Sipas.KarppinenNjë shqetësim thelbësor në të ardhmen është si rezultat: vetëm si të ulni shkallët e oksidimit të trupit nëse kërkohet, kështu që në lidhje me kryerjen e një aktivizimi të pakthyeshëm të nivelit të ulët të reagimit të HIF dhe gjithashtu të sigurisë ndaj problemeve të peshës? Aktualisht në Azi, enzimat HIF që krijojnë një reaksion hipoksik mund të përdoren si shënjestra të problemeve me peshën dhe gjithashtu ilaçe me shpejtësi metabolike te njerëzit.

Ato po përdoren në Finlandën Veriore për të trajtuar aneminë e veshkave. Në një studim kërkimor u bazua në një bashkëpunëtor të madh të individëve të lindur në The 1966. Rreziku Kardiovaskular, studimi kërkimor, shëndeti dhe mirëqenia, si dhe mirëqenia e më shumë se 12,000 individëve në të vërtetë ka qenë rregullisht i mbajtur nën vëzhgimin e lindjes. Rezultatet e studimit të të rinjve finlandezë u riprodhuan gjithashtu në Finlandë në këtë produkt bashkëpunues, 5 studime kërkimore shumëqendrore në Universitete, i cili mbulon në studimin këtu dhe tani kërkimor një sasi totale më të madhe se 1,800 njerëz. Puna Turku u krye veçanërisht në bashkëpunim midis shkencëtarëve nga Tampere të Finlandës dhe gjithashtu Imperial College London në

Obeziteti dhe gjithashtu nga Half, Mbretëria e Bashkuar. Çrregullimi finlandez dhe gjithashtu metabolik janë sëmundje e rëndësishme në të gjithë botën, ra në kontakt me sëmundjet e panumërta dhe gjithashtu vdekjen e hershme. Fëmijëria e të rriturve të rinj janë mbipesha dhe gjithashtu një e katërta kanë çrregullime metabolike. (*) Problemet me peshën janë gjithashtu shtuese, dhe gjithashtu e njëjta ndjesi mund të shihet ndërkombëtarisht. (*) Kërkohen shpejt metoda të mbrojtjes nga dhe gjithashtu trajtimi i problemeve të peshës.