Radioterapia me dozë të ulët e kombinuar me imunoterapi çrrënjos kancerin metastatik në minj

kancer

Më shumë nuk sugjeron gjithmonë shumë më mirë - që konsiston në terapinë e kancerit.

Universiteti i Pittsburgh School of Medicine si dhe studiuesit e Universitetit të Wisconsin-Madison raportojnë sot në Science Translational Medicine që integrimi i trajtimit radiofarmaceutik të synuar me imunoterapinë rrit në mënyrë të konsiderueshme eliminimin e kancerit metastatik në minj, edhe kur rrezatimi ofrohet në doza gjithashtu zvogëlohet për të dëmtuar kancerin plotësisht.

"Ne jemi të ngazëllyer - me doza kaq të ulta rrezatimi, nuk e prisnim që përgjigja të ishte aq pozitive", deklaroi shkrimtari kryesor Ravi Patel, MD, ndihmës mësues në Pitt si dhe onkolog rrezatimi në UPMCHillman Cancer Center "Në klinikë provat, ne priremi të shkojmë me dozën maksimale të tolerueshme, ideja është që rrezatimi vret kancerin dhe sa më shumë të japim, aq më mirë. Por në këtë studim koncepti ynë është i ndryshëm - ne nuk po përpiqemi të shkatërrojmë tumorin me rrezatim. Ne po përpiqemi të nxisim sistemin imunitar për të vrarë kancerin. ”

Imunoterapia në të vërtetë ka ndryshuar terapinë e kancerit duke ndihmuar sistemin e imunitetit të trupit të klientëve në zhdukjen e kancerit, por disa klientë krijojnë rezistencë ndaj imunoterapive ekzistuese, si dhe të tjerët kanë në të vërtetë qelizat e kancerit të identifikuara nga rritjet imunologjike “të ftohta”, të cilat shmangin ose nënshtrojnë reagimin imunitar të individit kundrejt kanceri

Në këto situata, onkologët kanë gjetur që radioterapia e rrezeve të dritës së jashtme (EBRT) - ku një person është i pozicionuar në një pajisje të rregulluar plotësisht që synon një rreze drite rrezatimi drejt në rritjen e tyre - mund të ndihmojë në transformimin e rritjeve "të ftohta" ose imune në rritje "të nxehta" në të cilat terapitë e imunoterapisë funksionojnë shumë më mirë.

EBRT nuk mund të furnizohet zakonisht në të gjitha faqet e internetit të rritjes në klientët, kanceri i të cilëve është përhapur në të vërtetë - ose infektuar përbërës të ndryshëm të tjerë të trupit të tyre - për shkak të faktit se rritjet e largëta mund të jenë gjithashtu të vogla, të bollshme si dhe të shpërndara për individin durojnë shumë rrezatim. Në ato situata, trajtimi i synuar i radionuklidit mund të jetë një alternativë. Kjo teknikë terapie përdor një përbërës të kontaminuar që është i lidhur me një grimcë që synon kancerin, si dhe ofrohet përmes një përzierjeje intravenoze, duke siguruar rrezatim drejtpërdrejt në qelizat kancerogjene.

Patel si dhe shkrimtari i moshuar Zachary Morris, MD, Ph D., mësues i asociuar i onkologjisë njerëzore në Universitetin e Shkollës së Mjekësisë të Universitetit të Wisconsin si dhe Shëndetit Publik, si dhe bashkëpunëtorët e tyre bënë një studim kërkimor për të siguruar minjtë me imunologjikisht të ftohtë metastatik qelizat kancerogjene që ndryshojnë doza të trajtimit të synuar të radionuklidit së bashku me imunoterapinë.

"Meqenëse rrezatimi nga një terapi e synuar me radionuklid, nëse jepet në një dozë shumë të lartë ose në një kohë të gabuar, mund të vrasë ose dëmtojë qelizat imune të infiltruara në tumore që ne në fund të fundit duam t'i shkatërrojmë këto tumore, ishte e rëndësishme të hartojmë këto studime një kuptim i saktë i dozës së radioterapisë dhe kohës gjatë së cilës kjo do të emetohej në tumor ”, deklaroi Morris.

Për këtë, Patel si dhe Morris funksionuan me kujdes me një grup fizikantësh klinikë të udhëhequr nga Bryan Bednarz, Ph D., mësues i fizikës klinike në Universitetin e Wisconsin-Madison duke marrë fotografi serike të rrezatimit të dërguar nga një trajtim i synuar i radionuklidit , ky ekip kishte aftësinë të kuptonte se sa, si dhe kur rrezatimi sigurisht do të furnizohej me një rritje, si dhe me qeliza të ndryshme të tjera të rregullta.

Për tronditjen e tyre, minjtë ofruan doza shumë të reduktuara gjithashtu për të eleminuar kancerin kur ofroheshin vetëm ata që u shëruan nga këto qeliza kancerogjene kur u ofruan me njëri-tjetrin me imunoterapi.

Në vend që të dëmtonte rritjet, deklaroi Patel, rrezatimi me dozë të ulët ishte "duke stresuar qelizat në tumor", duke rritur llojin e reagimit që sistemi imunitar i trupit gjeneron zakonisht ndaj një infeksioni. Të rritura nga imunoterapia, qelizat imune goditën qelizat kancerogjene që ishin dëmtuar në të vërtetë nga radioterapia.

Për më tepër, kur qelizat e rritjes u rivendosën te minjtë e shëruar nga trajtimi i përzierjes, ata i luftuan me shpejtësi dhe nuk krijuan kancer edhe një herë.

"Trajtimi me radioterapi dhe imunoterapi me dozë të ulët çrrënjosi kancerin e tyre, dhe ai gjithashtu veproi si një lloj vaksine anti-kancer, duke parandaluar minjtë të marrin përsëri këtë lloj kanceri," deklaroi Patel.

Në përmirësimin e hulumtimeve të miut kompjuterik, mjeku-shkencëtar bashkëpunoi me David Vail, DVM, në Shkollën e Mjekësisë Veterinare të Universitetit të Wisconsin, si dhe u përpoq një përzierje e trajtimit të synuar të radionuklidit si dhe imunoterapisë si një terapi në kanin e qenve që normalisht kishte marrë kancer plaçemetastatik Qentë e kafshëve shtëpiake e duruan mirë këtë përzierje terapie, pa efekte negative helmuese.

Në të dy hulumtimet për kafshët shtëpiake, shkencëtarët përdorën një përfaqësues unik që mund të synojë pothuajse çdo lloj lloji të kancerit, i përbërë nga rritje në çdo lloj zone në trup. Ky përfaqësues u krijua nga bashkëautorët, Jamey Weichert, Ph D., mësues i radiologjisë në Shkollën e Mjekësisë të Universitetit të Wisconsin si dhe të Shëndetit Publik, në bashkëpunim me bashkëautorin Reinier Hernandez, Ph D., ndihmës mësues e fizikës klinike në Universitetin e Wisconsin-Madison Një biznes fillestar me bazë në Madison, Archeus Technologies, aktualisht po përfundon kërkimet e kërkuara për të kërkuar autorizim nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave të SH.B.A.-së për të filluar vlerësimin e këtij përfaqësuesi në testet profesionale njerëzore.

"Provat klinike njerëzore janë të nevojshme në mënyrë që të zhvillojmë gjetjen tonë në një standard të ri të kujdesit", deklaroi Patel "Në ndërkohë, koncepti i kësaj qasje mund të testohet tek njerëzit tani, duke përdorur radioterapitë e miratuara të dizajnuara për të synuar lloje specifike të kancerit." .