Kryebashkiaku i Londrës bën thirrje për të mbajtur mbulesat e fytyrës në transportin publik

Londër

Kryebashkiaku i Londrës Sadiq Khan bëri thirrje të mërkurën që përdorimi i mbulesave të fytyrës të mbetet i detyrueshëm në transportin publik në kryeqytetin britanik pasi planet e qeverisë për të relaksuar bordurat e COVID fillojnë në 19 korrik.

Sipas planeve, udhëtarëve në shërbimet e Transportit për në Londër (TfL) - të cilat përfshijnë tubat, autobusët, tramvajin dhe rrjetet hekurudhore të qytetit - do t'u kërkohej të mbanin një fytyrë pasi mbaron një kërkesë në të gjithë Anglinë, sipas planeve të përcaktuara nga Kryeministri Boris Johnson qeveria.

"Unë e kam bërë në mënyrë të përsëritur të qartë se opsioni më i thjeshtë dhe më i sigurt do të kishte qenë që qeveria të ruante kërkesën kombëtare për mbulesat e fytyrës në transportin publik," tha Khan në një deklaratë.

“Unë nuk jam i gatshëm të qëndroj pranë dhe të vë në rrezik londinezët dhe shërimin e qytetit tonë. Kjo është arsyeja pse, pas një shqyrtimi të kujdesshëm, unë kam vendosur t'i kërkoj TfL të mbajë kërkesën që udhëtarët të mbajnë një fytyrë të mbuluar në të gjitha shërbimet e TfL, "shtoi ai.

Johnson dhe Sekretari i tij i Shëndetësisë Sajid Javid kanë thënë se të gjitha bordurat e viruseve në Angli do të hiqen më 19 korrik në një tranzicion nga rregullat e zbatueshme të COVID në përgjegjësinë personale.

Por lëvizja ka nxitur shqetësim midis shkencëtarëve të cilët kanë paralajmëruar se vendimi për të zhbllokuar është marrë shumë shpejt dhe mund të çojë në një rritje dramatike të infeksioneve.

"Duke mbajtur të domosdoshme maskat e fytyrës, ne do t'u japim londinezëve dhe vizitorëve sigurinë dhe besimin për të bërë më të mirën e asaj që qyteti ynë ka për të ofruar, duke mbrojtur gjithashtu punonjësit tanë heroikë të transportit", tha Khan.

"It'sshtë një shtresë shtesë mbrojtjeje në krye të regjimit të pastrimit të zgjeruar drejtues botëror të TfL - dhe jam i sigurt që londinezët do të vazhdojnë të bëjnë gjënë e duhur siç kanë bërë gjatë gjithë pandemisë dhe do të vazhdojnë të mbajnë një mbulesë fytyre në shërbimet e TfL, " ai shtoi.