Jetesa me COVID të gjatë, 1 vit më vonë

Përvoja ime me COVID-19 filloi në 9 Mars, 2020. Unë zakonisht do të ndihesha e sëmurë, megjithatë kisha një rast pune për ta vizituar. Kështu, atë mëngjes herët, unë u ngrita në këmbë, i veshur, dhe gjithashtu dola nga dera.

(* 1 *)ilustrim i gruas që mban maskë

Kam kapur autobusin menjëherë në objektin e komunitetit. Nga të gjitha anët, unë kufizohesha nga individë që përdornin telefonët e tyre, bisedonin, si dhe i kushtoja vëmendje këngëve me anë të kufjeve. Askush nuk vinte maskë, si dhe askush nuk distancohej fjalë për fjalë.

Bllokimi fillestar ende nuk kishte ndodhur, si dhe udhëzimi i vetëm që individët kishin marrë në të vërtetë për të shmangur përhapjen e koronavirusit të ri ishte pastrimi i duarve të tyre për 20 sekonda çdo herë. Përndryshe, jeta vazhdoi si e rregullt.

Duke u ndjerë i lodhur aktualisht, u largova nga autobusi, si dhe u nisa drejt një qendre tregtare të stërmbushur, ku u mblodha me kolegët e mi. Bëmë pak biseda. Dikush pyeti saktësisht se si isha, si dhe kur deklarova se nuk isha ndjerë shumë mirë, ata thanë, "Më mirë të mos ishte koronavirus!" Ne të gjithë qeshëm.

Detyra fillestare e ditës ishte një zonë largimi. Në vendndodhjen e funksionit, grupi im murmuriti rreth meje në lidhje me një ditë më parë. U përpoqa të përqendrohesha, megjithatë koka ime ndjehej vërtet e notuar. Unë mbaj në mendje duke pyetur nëse zona ishte po aq e ngrohtë apo nëse isha thjesht e shqetësuar.

Ndërsa një punonjës sqaroi saktësisht se si funksiononte zona e largimit, unë me të vërtetë ndjeva një valë ngrohtësie, qetësie, si dhe përtacie që më goditi. Para se të njohja atë që po bëja, qëndrova mirë dhe u shpreha se duhej të shkoja. Unë me të vërtetë nuk e kuptova nëse kisha shumë të ngjarë të zbehesha apo të regurgitoja, megjithatë e kuptova se duhej të largohesha atje.

Unë lamtumirë, si dhe u largua. Jashtë, ajri ishte i freskët, gjë që ishte një lehtësim. Por, pavarësisht nga qëndrimi atje, si dhe në pritje të një taksi pa asnjë shtresë, unë me të vërtetë nuk u qetësova.

Në shtëpi, rashë në shtrat si dhe pashë një film për të hequr mendjen. Fillova të ndihesha pak më mirë, si dhe supozova se do të kisha thjesht një "pesë minuta qesharake". Por pas kësaj, disa ditë më vonë, unë isha ende i lodhur, ende ndjehesha vërtet mirë, si dhe ende përjetoja migrenë, periudha të etheve, si dhe një dispepsi. Nuk kishte kaluar shumë kohë para se shoku im të merrte të njëjtën sëmundje të saktë.

Standardet e hershme me të vërtetë nuk sugjerojnë një ekzaminim

Kam inspektuar shenjat e mia kundrejt Shërbimit Kombëtar të Shëndetit (NHS) me listën e shenjave COVID-19 - të cilat, në atë kohë, ishin kollitje, mungesë frymëmarrjeje, si dhe një temperaturë e lartë e vazhdueshme - si dhe u ndjeva vërtet e lehtësuar se unë vërtet nuk kishte asnjë prej tyre.

Pas kësaj, standardet duhej të vlerësoheshin vetëm nëse i keni këto shenja. Kështu që, supozova se duhet të kem edhe një gjë tjetër.

Megjithatë, sidoqoftë - ky infeksion nuk kishte qenë i tillë si asgjë, ose njerëzit kishin provuar më parë. Shenjat u rikuperuan në valë, duke u rritur dhe pas kësaj u kthyen përsëri. Nuk ishte absolutisht asgjë si i ftohtë, si dhe mospërputhja e tij nuk ishte aspak si përvoja ime e mëparshme e gripit.

Pas një jave, shoqëruesi im, si dhe të dy, filluam të ndiheshim shumë më mirë. Por pas kësaj, me të vërtetë shpejt, shenjat e mia filluan të gjenden përsëri.

Lodhja më shkatërrimtare që kam pasur ndonjëherë më parë

Së pari, fillova të ndihesha vërtet i dobët. Pastaj, kisha gjendje të butë dhe shqetësime periodike në vesh. Supozova se duhet të kisha një infeksion të veshit që i përmbahej një infeksioni sezonal, si dhe profesionisti im mjekësor ndjeu vërtet të njëjtën gjë. Ajo më këshilloi ta pres.

Ndërkohë, Mbretëria e Bashkuar ra menjëherë në trazira. Panik - blerja, kufizimet e udhëtimit, si dhe fillestari në të gjithë bllokimin e vendit. Fillova një punë krejt të re nga shtëpia, duke krijuar një ndjesi jo të shëndetshme me shpresën se ajo në fund të fundit do të zhdukej.

Por me të vërtetë jo - u përkeqësua. Gjatë 3 muajve në vijim, krijova siklet në fyt, si dhe gjëndra, migrenë si migrenë që lëshojnë në anën e fytyrës sime, vrazhdësi, si dhe probleme gastrointestinale, vende të vogla të kuqe në të gjithë krahët, lodhje të rëndë, si dhe një mungesë totale e aftësisë për stërvitje.

Edhe përpjekja për të shkuar me shëtitje të shkurtër ditëve kur ndihesha mirë, sigurisht që do të më kthente në shtrat, duke lënduar gjatë, për një numër ditësh.

Në qershor të vitit 2020, kam investuar një javë krejtësisht i lidhur me shtratin nga lodhja më shkatërruese që kam pasur më parë. Ishte e lodhshme thjesht për të pastruar dhëmbët e mi. Më duhej të zija një vend në mënyrë që të bëja dush, si dhe ndërsa qëndroja zgjuar, çmimi i zemrës sime me siguri do të arrinte 100 rrahje në minutë. Më dukej sikur isha nën një mbulesë të rëndë, si dhe lehtësimi i gjoksit tim.

Tani, unë e pranoj që individët me COVID të gjatë mund të krijojnë miokardit, gjë që mund të ketë qenë arsyeja. Për momentin, gjithçka që njoha ishte se isha i frikësuar.

Njerëzit mund ta rishikojnë këtë si dhe të pyesin veten saktësisht se si e kam filluar funksionimin. Por nuk e njoh atë që sigurisht do të kisha bërë me veten time nëse nuk do të mundja. Unë me të vërtetë nuk e kam provuar "mjegullën e trurit" të përjetshëm të gjatë, kështu që unë ende mund ta supozoj mjaft qartë. Puna siguronte një lloj shqetësimi nga ajo që po ndodhte. Ishte diçka që unë mund ta bëja, edhe nëse nuk mund të bëja asgjë tjetër.

Përfundimisht, fillova të mendoj se nuk kisha pasur thjesht një infeksion sezonal në Mars 2020.

Zbulova një sistem mbështetës on-line për COVID të gjatë, si dhe zbulova disa individë të tjerë me përralla si imja. Më në fund, pata një përgjigje, së bashku me shpresën. Kishte individë përreth që po bënin shërime të plota nga kjo sëmundje.

Sidoqoftë, nuk kisha rrugë tjetër t'i konfirmoja një profesionisti mjekësor se sigurisht do të kisha ndonjëherë më parë COVID-19. Ekzaminimet e antitrupave nuk u besohen vazhdimisht. E tëra që kisha - si dhe gjithçka që kam akoma - është një listë e plotë e shenjave. Pra, përveç disa ekzaminimeve të rregullta të gjakut, nuk kam marrë asnjë ndihmë klinike.

Progresi, si dhe faktorët për të qenë të sigurt

Meqenëse shumica e vitit 2020 ngulit shtëpinë time, e paaftë për të dalë jashtë për shkak të 6 udhëtimeve të shkallëve që më ndanë dhe të tjera të globit, unë kam bërë një zhvillim të madh.

Për shembull, unë zbulova se respektimi i një plani të reduktuar diete histamine ul ndjeshëm shenjat e mia, veçanërisht migrenën, si dhe problemet gastrointestinale.

Pasi u qëndrova me të për disa muaj, unë gjithashtu fillova të shoh përmirësime të qëndrueshme në lodhjen time. Unë nuk e njoh nëse plani i dietës është i përgjegjshëm ose nëse thjesht kërkoja kohë. Sido që të jetë, jam i lumtur.

Jo shumë më herët, unë duhej të caktoja fuqinë që shfrytëzova në një ditë të caktuar - për t'u përgatitur, për të rregulluar, për të bërë dush - për të shmangur një regres. Tani, unë kam fundin e lartë që nuk kam nevojë ta konsideroj atë.

Dhe absolutisht është një luksoz. Njerëzit që nuk kanë pasur lodhje të vazhdueshme nuk e njohin lirinë e madhe për të pasur aftësinë për të bërë punë standarde të përditshme pa u stresuar se do të penalizohen për atë më vonë - të kenë aftësinë për të bërë pikë në vend se të pushojnë në dikush tjetër.

Unë mund të mos jem "përsëri në normale", por megjithatë kam besim se me siguri do të arrij aq sa duhet. Me studim shtesë si dhe ndihmë, shpresoj vërtet që me një kohë të gjatë COVID të arrijë gjithashtu.

Për azhurnime të drejtpërdrejta për rritjet më të fundit në lidhje me koronavirusin unik si dhe COVID-19, shkoni këtu.