Fëmijët me apnea të gjumit në vitet e adoleshencës mund të zhvillojnë presion të lartë të gjakut

Share në Twitter Shpërndaje në Facebook Share on LinkedIn Share në Reddit

Email kopje (Stephen Simpson / Stone, Getty Images)

Fëmijët me apnea obstruktive të gjumit që nuk e tejkalojnë atë gjatë viteve të adoleshencës kanë pothuajse 3 herë kërcënimin e presionit të lartë të gjakut pasi adoleshentët u kundërviheshin atyre që nuk kishin problem me frymëmarrjen, një program i ri kërkimi afatgjatë.

Por fëmijët, apnea e gjumit të të cilëve zhduket në vitet e adoleshencës nuk kanë në të vërtetë asnjë lloj kërcënimi të rritur, zbuloi studimi.

Apnea obstruktive e gjumit, kur frymëmarrja ndalet gjatë gjithë gjumit, si dhe problemet e presionit të gjakut në të vërtetë kanë qenë të lidhura më parë. Por disa shkencëtarë në të vërtetë kishin marrë hollësi, për një kohë të gjatë për të parë çështjen tek fëmijët, deklaroi shkrimtari kryesor i hulumtimit, Julio Fernandez-Mendoza. Ai është një mësues i asociuar në Studimin e Gjumit, si dhe Qendrën e Trajtimit të Kolegjit të Mjekësisë të Universitetit Penn State në Hershey, Pensilvania.

Kërkimet për, të cilat merren në konsideratë fillestare deri sa u botuan në një revistë të vlerësuar nga kolegët, ekzistuan të Premten si përbërës i Konferencës së Shëndetit në internet të Shoqatës Amerikane të Zemrës, Parandalimi, Stili i Jetës dhe & Kardiometabolik. (*) Janë 3 llojet e Aty, sipas apnesë së gjumit të Akademisë Amerikane, Mjekësia e Gjumit bllokuese me –– e shkaktuar nga pengesa e kalimit të ajrit –– duke qenë një nga më të zakonshmet. citate të akademisë së apnesë së gjumit Ndikon në pothuajse 30 milion të rritur, apnea e gjumit në shumicën e situatave të padiagnostikuara. me të gjithashtu ndikon te fëmijët e shumtë.

Por një hulumtim i ri i ri kontrolloi 421 fëmijë, të moshave 5 deri 12 vjeç, të cilët u mbajtën nën kontroll gjatë një nate

Laboratori. flini ata fëmijë, rreth 12% pretendojnë apnea e bllokuar e gjumit më së paku e moderuar më e madhe se 7

Pas ndjekjes, kur shumica e fëmijëve ishin në mes të moshave 12 dhe 19, vitet në të vërtetë ishin zhdukur në pak shumicën e tyre. apnea e gjumit zakonisht rritet nga problemi, deklaroi Children-Fernandez. Mendoza ndryshon për aspekte të tilla si seksi, raca / etnia, mosha, shkallët e problemeve të peshës, si dhe nëse fëmijët kishin bajamet ose adenoidet u shpëtuan, shkencëtarët vendosën fëmijë të cilit

Pas vazhdimit të apnesës së gjumit, vitet e adoleshencës kishin shanse më të mëdha se 2.9 herë më shumë sesa fëmijët që nuk e kishin pasur kurrë këtë problem. presioni i lartë i gjakut filloi në apnea e tyre të gjumit, ata kishin 1.7 herë më shumë gjasa të kishin vite adoleshente. presioni i lartë i gjakut mund të shkaktohet nga probleme të tilla si bajame më të mëdha ose adenoide në disa fëmijë, megjithatë problemet e peshës janë një aspekt i rëndësishëm,

Apnea obstruktive e gjumit-deklaroi Fernandez.Mendoza

Dr M. Carissa-Baker, mbikëqyrësi i Smith në Preventivin Pediatrik CardiolProgrami ogy / Nemours I. duPont Alfred për Spitalin në Fëmijë, Wilmington, e quajti kërkimin Delaware për strategjinë e tij afatgjatë. "I rëndësishëm" deklaroi studimi po ashtu thekson vlerën e marrjes në konsideratë të cilësisë më të lartë të një të riu si një aspekt rreziku për gjumin tek fëmijët. Presioni i lartë i gjakut i deklaruar

"Ajo që po thotë kjo është një nga arsyet që fëmijët kanë presion të lartë të gjakut është sepse ata kanë apnea obstruktive të gjumit - edhe pasi kontrollojmë për faktorë të tjerë të njohur të rrezikut, siç është mbipesha," - Baker, që nuk ishte përfshirë Smith kërkimin .me,

Gjumi si dhe problemet e peshës janë të dobëta, konsiderojnë sëmundjet kardiovaskulare, deklaroi ajo. presion të lartë të gjakut një i ri, aspekte të tilla bëhen pararendëse të sëmundjes së përparuar kardiovaskulare në vitet e tyre të rritura nëse nuk trajtohen. Mund të shkaktojë dëmtime të rënda, interes për cilësinë e lartë të një të ri

Për shkak se presioni i lartë i gjakut është i nevojshëm, si dhe një diagnozë mjekësore e gjumit nuk duhet të neglizhohet, deklaroi apnea-Baker. Smith, jo çdo fëmijë që gërhet

Akoma, apnea e gjumit-deklaroi Fernandez. Gërhitja me zë të lartë e Mendoza –– gërhitja e dëgjuar përmes një dere të dhomës së krevatit– është një nga treguesit më të zakonshëm. Por konsistojnë në acarim ose përgjumje të madhe gjatë ditës. Të tjerët, bajamet ose adenoidet e fëmijës duhet të shpëtojnë.

Ndonjëherë në mënyrë tipike, ai deklaroi se terapitë konsistojnë në zvogëlim të strukturuar plotësisht të peshës së bashku me lloje të ndryshme të kalimit të favorshëm të ajrit, por trajtimi që ofron një rrymë ajri përmes një maske për të mbajtur të hapur kalimin e ajrit.

Udhëzimi i Fernandez për nënat dhe baballarët është të mos supozojmë që gërhitja tek një i ri është e adhurueshme ose që të qenit i trashë është tipike. Mendoza, si dhe ndoshta ka bërë që fëmija të ketë ekzaminuar "Merre seriozisht, këshillohu me pediatrin tënd", një me hulumtim. Gjumi, deklaroi ai, duhet të marrë në konsideratë

Pediatrit si një çështje sistemike. Apnea e gjumit-

Fernandez po mbetet për të gjurmuar fëmijët, disa prej të cilëve janë deri në 30 vjeç aktualisht, si dhe përgatitet të raportojë për probleme të ndryshme të tjera të lidhura me zemrën në të ardhmen. Mendoza keni pyetje ose vërejtje në lidhje me këtë përrallë, ju lutem dërgoni me email editor@heart.org.

Nëse mbulon sëmundje kardiovaskulare, goditje në tru, si dhe probleme shoqëruese të shëndetit.

Shoqata Amerikane e Zemrës Tregime Lajme

Lajmet e Shoqatës Amerikane të Zemrës, të gjitha pamjet e ndara në Jo përralla tregojnë vendosjen kryesore të Shoqatës Amerikane të Zemrës Shoqata Amerikane e Zemrës është ose mbahet nga

Të drejtat e autorit, Shoqata Amerikane e Zemrës., Si dhe të gjitha liritë civile janë të rezervuara. Inc është aprovuar, pa pagesë, si dhe pa kërkesë për më shumë kërkesë, për njerëzit, njësitë elektrike të medias, si dhe edukimin dhe mësimin jo-komercial, si dhe iniciativat e njohjes për t'u lidhur, cituar, fragment ose ribotim nga këto përralla në çdo lloj mjeti për sa kohë që asnjë mesazh nuk është transformuar, si dhe mirënjohja e saktë është bërë për Lejen. Lajmet e Shoqatës Amerikane të Zemrës përdorin, të përbërë nga shërbime udhëzuese ose fitime të kostove të produkteve, duhet të përputhen

Tjetër me '& rsquo; Shoqata Amerikane e Zemrës Udhëzimet për Lejen e të Drejtave të Autorit në lidhje me përdorimin. Shikoni përrallat mund të mos përdoren për të reklamuar ose mbështetur një produkt dhe shërbime industriale. Këto Deklarata të KUJDESIT SHALNDETSOR:

faqja në internet, si dhe zgjidhjet e saj nuk përbëjnë teknikën e udhëzimit klinik, diagnozës mjekësore ose terapisë. Kjo flet me furnitorin tuaj të kujdesit shëndetësor për diagnozën mjekësore si dhe terapinë, përfshirë kërkesat tuaja të veçanta klinike. Gjithmonë keni ose besoni se keni një çështje klinike ose problem, ju lutemi flisni menjëherë me një specialist kompetent të kujdesit shëndetësor. Nëse qëndroni në Nëse, si dhe po përjetoni një situatë emergjente klinike, telefononi në 911 ose kërkoni menjëherë ndihmë klinike të situatës emergjente. Shtetet e Bashkuara