Izraeli duke ofruar përforcues të vaksinave Pfizer COVID-19 për të rriturit në rrezik


Thikat e Pfizer- BioNTech qëndrojnë 93% efikase në ndalimin e sëmundjeve të rënda nga COVID-19 në Izrael

By Aleksandria Hein |

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Mbyll Titujt kryesorë të Fox News Flash për 12 korrik Video

Titujt kryesorë të Fox News Flash për 12 korrik

Titujt kryesorë të Fox News Flash janë këtu. Shikoni se çfarë klikon në.com.

Autoritetet izraelite të shëndetit dhe shëndetit thanë të Dielën se kombi me siguri do të fillonte të ofronte fotografi përforcuese të vaksinës COVID-19 për të rriturit që mendohen në rrezik pasi vlerëson një zgjedhje që i përket publikut. Shkrepja e 3-të sigurisht do t'u ofrohet të rriturve që aktualisht kanë pasur 2 doza të vaksinës Pfizer-BioNTech dhe gjithashtu mendohet të kenë dëmtuar sistemin imunitar të trupit, raportoi Reuters. 

Veprimi ndodh një javë pasi kombi raportoi se efikasiteti i vaksinës Pfizer-BioNTech në ndalimin e infeksionit dhe gjithashtu kushtet simptomatike kishin rënë në 64% mes një rritje në alternativën Delta dhe gjithashtu një reduktim të procedurave të reduktimit. Vaksina qëndron 93% efikase në ndalimin e sëmundjeve të rënda për shkak të COVID-19, e përbërë nga qëndrime në spital. 

Vaksina Pfizer po i ofrohet çdo personi në Izrael të moshës 12 vjeç e lart. Sipas numrave aktualë, Izraeli po imunizohet plotësisht rreth 60% të popullsisë së tij dhe gjithashtu aktualisht ka shpërndarë 10.9 milion doza. 

Në një propozim që i përshtatet nevojës së parashikuar për edhe më shumë doza, posaçërisht pasi një përforcues u ofrohet të rriturve në rrezik, kombi arriti një marrëveshje me Pfizer për të furnizuar raundin vijues të shkrepjeve në 1 Gusht sesa në Shtator. 

Izraeli ka rreth 46 klientë në problem të rëndë, me shumicën e rasteve duke përfshirë njerëz në rrezik, sipas Reuters Rreth pesëdhjetë përqind e atyre rasteve sjellin njerëz që ishin imunizuar. Zyrtarët në të vërtetë kanë deklaruar se nuk ka tronditje për të zgjedhur nxitës për popullsinë themelore. 

"Rathershtë mjaft komplekse," deklaroi Sharon Alroy-Preis, kreu i shëndetit dhe shëndetit publik, ndërsa shfaqej në radio publike. "Tani jemi duke parë shpërthime kryesisht midis fëmijëve të vaksinuar dhe prindërve të tyre të cilët nuk ishin vaksinuar domosdoshmërisht në janar dhe shkurt dhe ne kemi nevojë për të identifikuar paragjykimet." 

"Tani për tani, duke pasur parasysh të dhënat dhe informacionin që kemi, ne nuk kemi nevojë t'u japim njerëzve një goditje të tretë," deklaroi ai. “Kjo nuk do të thotë që ne të ndalemi këtu. … Ka studime që janë duke u bërë tani në vazhdim e sipër kur flasim për shikimin e fizibilitetit nëse dhe kur duhet të rrisim njerëzit. "

Associated Press shtoi këtë rekord.