Media interaktive zvogëlon reagimet negative ndaj mesazheve shëndetësore, rrit pajtueshmërinë

Njerëzit zakonisht reagojnë negativisht ndaj mesazheve shëndetësore pasi ato shpesh kanë tendencë të përcaktojnë se çfarë mund të bëjmë dhe gjithashtu mund të përmbahemi, megjithatë studimi i ri tregon se mediat ndërvepruese mund të zbusin reagimet negative - ose reaktancën - ndaj mesazheve shëndetësore që shpërndahen në internet.

Në një hulumtim, Penn State dhe gjithashtu shkencëtarët e Universitetit Stony Brook gjetën shenjat e sitit që përdornin aluzione në lidhje me tërheqjen e materialeve - ose lë të kuptohet bandwagon - dhe gjithashtu pajisje që lejojnë individët të flasin për reagimin e materialit të reduktuar ndaj mesazheve shëndetësore dhe gjithashtu ngritën mundësitë që me siguri do të miratonte sugjerimet shëndetësore të përdorura në mesazh.

Sipas shkencëtarëve, pajisjet mediatike ndërvepruese mund të hapin metoda të reja për të ndihmuar komunikuesit shëndetësorë të krijojnë mesazhe që mund të bindin individët duke parandaluar reagimin.

"Nëse bëni një punë të mirë, duke hartuar ndërfaqen në një mënyrë që tregon popullaritetin e një mesazhi shëndetësor midis shikuesve të tjerë, kjo mund të ulë reagimin psikologjik midis audiencës suaj të synuar", deklaroi S. Shyam Sundar, James P. Jimirro Profesor i Medias Efektet në Kolegjin e Komunikimeve Donald P. Bellisario dhe gjithashtu bashkë-drejtor i Laboratorit të Kërkimit të Efekteve të Medias “Kur ata kanë reagim më të ulët psikologjik, zakonisht, kjo do të thotë se ka më shumë të ngjarë të pranojnë mesazhin tuaj. Kjo ofron një mënyrë shumë të fuqishme për të arritur një komunikim më të mirë dhe për t'i bindur njerëzit të adoptojnë praktika më të mira shëndetësore pa ndryshuar aspak mesazhin. "

Reagimi zakonisht ndihet kur fleksibiliteti i një individi rrezikohet, sipas Ruobing Li, ndihmës mësues i ndërveprimeve dhe gjithashtu i gazetarisë, Universiteti Stony Brook, që është shkrimtari i parë i studimit kërkimor.

"Si qenie njerëzore, ne e duam lirinë e veprimit, ne duam të zgjedhim se çfarë të bëjmë dhe si ta bëjmë atë," deklaroiLi "Por sa herë që liria e veprimit është e kufizuar, ose kërcënohet nga dikush tjetër, ne hyjmë në një gjendje motivuese të quajtur reaktancë psikologjike . Ky shtet do të na motivojë që ta ndalojmë atë të mos ndodhë, të ndalojë lirinë tonë nga të kërcënuarit dhe gjithashtu do të na motivojë që të rivendosim lirinë e humbur ".

Reagimi shfaqet në llojin e temperamentit dhe gjithashtu prirjen për të hedhur poshtë mesazhin, deklaroi Li.

"Kur marrësit e mesazheve përjetojnë atë reagim, ata mund të gjenerojnë një qëndrim negativ ndaj mesazheve shëndetësore dhe mund të kenë qëllim të ulët për të ndjekur rekomandimet shëndetësore, kështu që kjo është diçka që ne, si komunikues shëndetësorë, padyshim që duam ta shmangim," tha Li.

Rezistenca e rrezikut të sugjeruar në një mesazh mund të aktivizojë në mënyrë tipike reagimin, sipas shkencëtarëve, që raportojnë kërkimet e tyre për në Komunikimi shëndetësor, aktualisht në internet. Për shembull, në studimin kërkimor, shkencëtarët përdorën respektimin e tij si një mesazh me kërcënim të lartë: «Tri pije është një kufi i sigurt që duhet t'i përmbaheni. Beje." Mesazhi me kërcënim të ulët përdorte një gjuhë shumë më të sjellshme, të tilla si “Ndoshta tre pije është një kufi i sigurt me të cilin mund të jetoni. Pse të mos provoni një pije të përgjegjshme? "

Siç pritej, shkencëtarët zbuluan se mesazhi i mëparshëm poziciononte një rrezik më të madh për fleksibilitetin e tyre, megjithatë kur mesazhet vijnë nga shumë lloje nga individë të tjerë të ndryshëm, individët e studimit kërkimor nuk zbuluan që mesazhi i kërcënimit të lartë të ishte më i dëmshëm sesa mesazhi me kërcënim të ulët.

Shkencëtarët gjithashtu gjetën se sigurimi i aftësisë individuale për të dhënë vërejtje siguronte një ndjenjë të fortë të vendosmërisë, e cila është ndjesia që përjetojnë individët kur mendojnë se mund të bëjnë zgjedhjet e tyre. Kjo, pas kësaj, parashikoi që qëllimi i tyre të përputhej me sugjerimet e përdorura në mesazhin shëndetësor.

Pajisjet e reja për komunikuesit shëndetësorë

Lë të kuptohet se bandwagon dhe pajisjet e komentimit janë të zakonshme në mediat ndërvepruese on-line, përfshirë Sundar, që është gjithashtu një bashkëpunëtor i Institutit të Penn State për Shkencat Kompjuterike dhe gjithashtu të të Dhënave (ICDS).

"Gjithnjë e më shumë, shumë media interaktive na ofrojnë mjete të gatshme në ndërfaqe që na lejojnë të tregojmë vlerësimin tonë për përmbajtjen, siç është goditja e butonit" si "," thaSundar "Ndërkohë, nën kapuç, mediat interaktive përpilojnë numrin e njerëzve që reagojnë pozitivisht dhe shfaqin atë informacion në formën e matjeve, të tilla si numri i pëlqimeve. "

Shumica e komunikuesve shëndetësorë përqendrohen në krijimin e mesazheve për të parandaluar reagimin, megjithatë stili i mediave interaktive i përdor ato metoda të ndryshme për të rritur bindjen dhe gjithashtu rrisin mundësitë që individët përqafojnë zakonet shëndetësore, sipas Li.

"Shumë studiues kanë provuar qasje të ndryshme dhe kanë kërkuar zgjidhje të ndryshme për të zgjidhur problemin e reaktancës", deklaroiLi "Një mënyrë për të zgjidhur këtë problem, natyrisht, është të zvogëlojmë nivelin e kërcënimit të mesazhit, për shembull, ta bëni mesazhin më pak kërcënuese, ose përndryshe, mund të përpiqemi t'u ofrojmë marrësve tanë më shumë zgjedhje në mesazh. Ajo që po sugjerojmë është që ne mund të jemi në gjendje të përdorim më mirë mjetet e mediave ndërvepruese, jo vetëm të mesazheve. "

Shkencëtarët punësuan 261 individë për studimin kërkimor. Individët u caktuan në mënyrë arbitrare në 8 variacione të ndryshme - ose probleme - të një faqe në internet për të ekzaminuar shenjën bandwagon, duke komentuar dhe gjithashtu shkallën e rrezikut të mesazhit. Faqet e internetit u bënë të duken të njëjtat.

Një videoklip i lajmeve të shërbimit civil– PSA– në lidhje me zakonet e konsumimit të alkoolit të tepërt ka punuar si materiali kryesor i secilës sit. Në një problem, videoklipi përfshinte një mesazh të formuluar në mënyrë dramatike kundrejt konsumit të alkoolit të tepruar për të ekzaminuar problemin e rrezikut të fortë dhe gjithashtu një mesazh shtesë të sjellshëm për të ekzaminuar problemin e rrezikut të zvogëluar.

Secili prej videoklipeve përfshinte lë të kuptohet bandë. Në problemet solide të bandës, videoklipi i ngjante 1,322 klientëve, dhe shenja kështu me radhë u plotësua nga një fjali që sugjeronte që 93% e klientëve e pëlqyen këtë videoklip. Për më tepër, videoklipi mori 140+ vërejtje, me 9 vërejtje të paraqitura. Për problemet e dobëta të bandës, videoklipi mori vetëm 20 lloje - 3% të të gjithë klientëve - dhe gjithashtu një vërejtje.

Për më tepër, gjysma e individëve u është ofruar një alternativë për të folur në lidhje me videoklipin, ndërsa pesëdhjetë përqind të tjerë nuk ishin. Pasi shkuan në sit, të gjithë individëve iu kërkua të paraqisnin një sondazh në internet.

Sipas shkencëtarëve, studimi i ardhshëm duhet të vazhdojë për të eksploruar lidhjen midis funksioneve të komentimit dhe gjithashtu objektivave shëndetësorë. Ato përfshinin që duke eksploruar pajisje shtesë të përdorura në media interaktive, dhe gjithashtu duke njohur shumë më mirë funksionin e firmës që ata ofrojnë, shkencëtarët mund të jenë në gjendje të përdorin shumë më mirë këto media për promovime shëndetësore.