Brenda praktikave të tmerrshme të mjekëve të grabitjes së varreve


Një botim i ri zbulon saktësisht se si mjekët e mëparshëm shpesh mblidhnin të vdekurit, duke zemëruar familjet e të vdekurve

By Reed Tucker | New York Post

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Mbyll Titujt kryesorë të Fox News Flash për 10 korrik Video

Titujt kryesorë të Fox News Flash për 10 korrik

Titujt kryesorë të Fox News Flash janë më poshtë. Shikoni se çfarë klikon në.com.

Në Prill 1788, një praktikant klinik i quajtur John Hicks po ndante një trup në Spitalin e New York-ut, pas kësaj ndodhej në buzë të Broadway dhe gjithashtu Pearl Street.

Sipas përrallës, një ekip i fëmijëve rajonalë u mblodhën në dritaren e shtëpisë së strukturës për të parë trajtimin. I bezdisur nga pushtimi, Hicks me sa duket urdhëroi një krah ose këmbë të prerë dhe gjithashtu ua ktheu fëmijëve, duke bërtitur, "Ky është krahu i nënës suaj! Thjesht e gërmova! ” 

Ndërsa ndodhi, një nga fëmijët në të vërtetë kohët e fundit kishte derdhur mamanë e tij, dhe gjithashtu ai drejtoi shtëpinë për të informuar babanë e tij se çfarë do të shihte me siguri në qendrën shëndetësore. I inatosur, babai urdhëroi një lopatë dhe gjithashtu u drejtua për në varreza, ku mblodhi varrin e bashkëshortes së tij për të gjetur kovën e lirë. 

Babai lajmëroi të tjerët, dhe gjithashtu një turmë përparoi shpejt në qendrën shëndetësore, duke prekur një agjitacion të ashpër që zgjati për 2 ditë. Ekipi grabiti qendrën shëndetësore, duke shkatërruar mjetet dhe gjithashtu duke tërhequr trupat e ndarë drejt rrugës për t'u hedhur ose rivarrosur. Numri i turmës në mënyrë të pashmangshme u rrit në 5,000, sipas disa të dhënave.

Revolucioni i Doktorit i vitit 1788 (përshkruar më lart) ishte një nga të paktën 17 kryengritjet e anatomisë në të gjithë SHBA, shkaktuar nga zemërimi që mjekët po gërmonin të vdekurit.

Në një faktor, Alexander Hamilton ndërhyri për të provuar dhe gjithashtu qetësuar grupin. Përfundimisht milicia u punësua dhe gjithashtu hapi zjarr, duke eleminuar 20 në disa llogari. 

Kjo supozuar "Trazira e Doktorit" ishte thjesht një nga minimumi i 17 kryengritjeve të përbërjes në të gjithë kombin, të cilat u drejtuan nga një çështje e gjerë në atë kohë - mosbesimi i publikut ndaj kolegjeve klinike dhe gjithashtu ku saktësisht ata morën trupat e tyre për t'u ndarë. 

Autori Sam Kean thotë se këto përralla e interesuan atë më shumë se ato në lidhje me shkelësit e zakonshëm të ligjit. 

"Këta njerëz po merrnin një gjë të mirë - kërkimin e njohurive - dhe e përdredhnin atë në këtë mënyrë të errët," informoi ai për Post. 

Vjedhja e rëndë, e cila mbështeste problemet e përbërjes, ishte një metodë e zakonshme, e tmerrshme e drejtuar nga nevoja në atë kohë. Mjekët dhe gjithashtu kursantët mjekësorë, të vendosur për ndarje, kishin disa metoda të ligjshme për të marrë mostra njerëzore, prandaj ata u përpoqën të merrnin trupa nga varrezat. Kufomat u morën nga varrosjet afrikano-amerikane të New York-ut dhe gjithashtu zona e poçarit, së bashku me kishën Trinity. 

"Numri i trupave që u vodhën ishte i mjaftueshëm që shumë njerëz u prekën", shprehet Kean, duke mbajtur parasysh se trupat e individëve të këqij ishin mbledhur shumë. 

Në Mbretërinë e Bashkuar, ndoshta shembulli më i njohur përfshinte John Hunter, një mjek që sigurisht do të funksiononte si motivim për Robert Dr. Stevenson "Dr. Jekyll dhe Z. Hyde. ”

Hunteri supozohet se ndau ose vëzhgoi prishjen e 2,000 mbetjeve - një trup çdo 2 ditë. 

Disa nga këto trupa i mori vetë; herë të ndryshme ai paguante shkelësit e ligjit të referuar si "ringjallës" për t'i marrë ato. Ai gjithashtu kishte një hyrje të fshehtë në pjesën e pasme të vendbanimit të tij thjesht për shpërndarjen e trupave të sëmurë. 

"Grabitësit e varreve zakonisht punonin në ekipe", kompozon shkrimtari. Disa sigurisht do të vidhnin varre masive, ndërsa të tjerët lanë një spiune gra që të qëndronte pranë qendrave shëndetësore dhe gjithashtu të regjistronte për fatkeqësitë. Shkelësit e ligjit sigurisht që pas kësaj do të shkonin në funeral dhe gjithashtu të shënonin zonën e historisë, duke u kthyer në mbrëmje për të zhvarrosur trupin. 

Familjet e të vdekurve u përpoqën të shtypnin shkelësit e ligjit duke lëshuar kundërmasa imagjinare, të përbërë nga arkivole për bllokimin e gomave në mënyrë që ato të ngriheshin kur dëmtoheshin. 

"Disa familje do të rregullonin thupra, gurë ose predha goca deti në një model në sipërfaqen e ngastrës, në mënyrë që të mund të kuptonin nëse papastërtia ishte shqetësuar", kompozon shkrimtari. 

MB dhe gjithashtu Shtetet e Bashkuara kaluan në mënyrë të pashmangshme legjislacione që ofrojnë organe për kursantët klinikë. (New York kaloi një në 1854 duke dhuruar trupa të pakërkuar nga morgu publik.) 

Çështja, megjithatë, në të vërtetë nuk është zhdukur. Një vlerësim i vitit 2016 zbuloi se kolegjet klinike të New York City-t përfunduan me 5 për qind më pak trupa sesa kishin nevojë. 

Në disa vende, një "treg i kuq" i qëndrueshëm për trupat dhe gjithashtu përbërësit e trupit ende lulëzon, në të cilin një mbetje mund të sjellë deri në 200,000 dollarë. Në 2004, për shembull, një mbikëqyrës funerali i Staten Island ishte thyer për ofrimin e trupave Ushtrisë për t'u përdorur në eksperimentet e artilerisë. 

"Një gjë që unë shpresoj që njerëzit ta heqin nga libri - veçanërisht njerëzit e përfshirë në shkencë - është të mendojnë pak më shumë për etikën e përfshirë", shprehet shkrimtari. "Easyshtë e lehtë për të thënë, por vështirë të bëhet ndonjëherë në praktikë."

Klikoni më poshtë për të mësuar më shumë në New York Post.