Indonezia për t'i dhënë mjekëve goditje përforcuese pas vdekjeve

vaksinë

Punonjësit e shëndetësisë në Indonezinë e goditur nga koronavirusi sigurisht që do të marrin një goditje të 3-të përforcuese duke përdorur vaksinimin Moderna, autoritetet pretenduan të Premten, pasi një numër mjekësh plotësisht të inokuluar vdiqën nga COVID-19.

Vendi i Azisë Juglindore, duke luftuar episodin e tij më të ashpër për ditën e drejtuar nga alternativa Delta, në të vërtetë ka varur shumë nga goditja sinovac e bërë në Kinë në shtrirjen e vaksinimit.

Por nga 1,000 punonjës klinikë që kanë vdekur në të vërtetë nga COVID-19, më shumë se një ngarkesë u inokuluan plotësisht, sipas organizatës klinike të vendit, duke ngritur shqetësime të reja në lidhje me Sinovac.

Ministri i Shëndetësisë Budi Gunadi Sadikin pretendoi se qeveria federale me siguri do t'u jepte 1.47 milion punonjësve të shëndetit dhe shëndetit një goditje shtesë duke përdorur vaksinimin e bërë nga firma bioteknologjike Moderna e Shteteve të Bashkuara.

"Goditja e tretë do t'u jepet vetëm punonjësve të shëndetësisë, sepse punëtorët shëndetësorë janë ata që janë të ekspozuar ndaj niveleve të larta të virusit çdo ditë," informoi ai një intervistë.

"Ata duhet të mbrohen me çdo kusht."

Një kontribut prej 4 milion injeksione Moderna sigurisht do të arrijë këtu në dy ditët në vijim nga Shtetet e Bashkuara, pas së cilës sigurisht do të fillojë goditja e mjekëve, pretendoi ai.

Të dy Moderna dhe Sinovac janë në përputhje me regjimet 2-goditje.

Moderna pretendon se vaksinimi i saj është 90 për qind efikas kundrejt të gjitha llojeve të gjendjes, si dhe 95 për qind efikas kundrejt gjendjes serioze.

Performanca e Sinovac kundrejt të gjitha llojeve të gjendjes, si dhe gjendja serioze zvogëlohet.