Indonezia nuk ka oksigjen, kërkon ndihmë ndërsa rastet e virusit rriten

Indonezia nuk ka oksigjen, kërkon ndihmë ndërsa rastet e virusit rriten

Vetëm 2 muaj mbrapa, Indonezia po shqetësonte ndihmën e Indisë me mijëra kontejnerë oksigjen.

Sot, kombit të Azisë Juglindore i mungon oksigjeni pasi i reziston një vale shkatërruese të rasteve të koronavirusit dhe gjithashtu qeveria federale po kërkon materiale të situatës emergjente nga kombe të ndryshme, të përbërë nga Singapori dhe gjithashtu Kina.

Një shpërndarje e më shumë se 1,000 tubave cindrik oksigjen, koncentratorëve, ventilatorëve dhe gjithashtu veglave të ndryshme të Wellness u shfaqën nga Singapori të Premten, të ndjekur nga një tjetër 1,000 ventilator nga Australia, pretendoi Luhut Binsar Pandjaitan, prifti i qeverisë federale përgjegjës për reagimin pandemik të Indonezisë .

Përveç këtyre kontributeve, Indonezia përgatitet të marrë 36,000 shumë oksigjen dhe gjithashtu 10,000 përqendrues - pajisje që krijojnë oksigjen - nga Singapori përreth, pohoi Pandjaitan.

Ai pretendoi se është në kontakt me Kinën dhe gjithashtu burime të ndryshme të mundshme të oksigjenit. SH.B.A. dhe gjithashtu Emiratet e Bashkuara Arabe gjithashtu kanë dhënë ndihmë.

"Ne e njohim situatën e vështirë që Indonezia aktualisht e gjen veten me një rritje të rasteve të COVID", pohoi asistentja për shtyp e Shtëpisë së Bardhë, Jen Psaki. Në përmirësim të dërgimit të vaksinave, SH.B.A. po funksionon për të rritur mbështetjen për iniciativat më të gjera të reaksionit COVID-19 të Indonezisë, pretendoi ajo, pa specifikuar.

Indonezia nuk ka oksigjen, kërkon ndihmë ndërsa rastet e virusit rriten

Në përgjithësi, Indonezia, kombi i katërt më i populluar në botë, në të vërtetë ka raportuar më shumë se 2.4 milion infeksione dhe gjithashtu 64,631 viktima nga COVID-19. Ata numra zakonisht mendohet të jenë një nënllogaritje e madhe për shkak të kontrollit të zvogëluar dhe hapave joadekuat të hartës. Indonezia raportoi numrin më të madh të 1,040 viktimave të Mërkurën dhe gjithashtu pothuajse 39,000 raste të verifikuara të Enjten dhe gjithashtu të Premten.

Spitalet janë të mbingarkuara, me zgjerimin e varieteteve të të sëmurit që kalojnë vetëm në shtëpi ose duke pritur për të marrë trajtimin e situatës emergjente.

Në Java, ishulli më i populluar në Indonezi, objektet e kujdesit shëndetësor filluan krijimin e njësisë së improvizuar të kujdesit kritik në mes të qershorit. Shumë klientë po presin me ditë për tu rrëfyer. Kontejnerët e oksigjenit u kthyen në shtigje për ata që ishin me fat për t'i marrë ato, ndërsa të tjerët në të vërtetë janë informuar se duhet të gjejnë vetë ato.

Zonat e urgjencës në një institucion të kujdesit shëndetësor publik në qytetin Bandung u mbyllën më parë sot pasi kishin mungesë të oksigjenit në mes të blerjes së panikut të mbështetur nga infeksionet në rritje në fondet rurale të West Java, pretendoi Yaya Mulyana, kryetari i bashkisë zëvendësues të qytetit.

Indonezia nuk ka oksigjen, kërkon ndihmë ndërsa rastet e virusit rriten

"Njerëzit në panik blenë rezervuarë oksigjeni edhe pse nuk kishin nevojë ende për to," pohoi Mulyana. "Kjo ka bërë që furnizimet e oksigjenit të mbarojnë".

Në një institucion të kujdesit shëndetësor në Yogyakarta, në Java kryesore, 63 klientë COVID-19 vdiqën në fund të fundit - 33 prej tyre gjatë gjithë dështimit të furnizimit me oksigjen të lëngjeve kryesore, megjithëse struktura e kujdesit shëndetësor ishte transferuar në përdorimin e tubave cindrik oksigjen, pretendoi përfaqësuesi Banu Hermawan.

Indonezia i dha Indisë 3,400 tuba cindrik oksigjeni dhe gjithashtu përqendrues kur një episod i pamëshirshëm shkatërroi kombin. Ndërsa çështjet e veta u ngritën, Xhakarta përfundoi një strategji për të dërguar një shtesë prej 2,000 përqendrimesh oksigjeni në Indi në fund të qershorit.

Kërkesa e përditshme për oksigjen ka arritur në 1,928 ngarkesa në ditë. Aftësia e përgjithshme prodhuese e ofruar e vendit është 2,262 ngarkesa në ditë, sipas informacionit të qeverisë federale.

"Unë kërkova që 100% e oksigjenit të shkonte më parë për qëllime mjekësore, që do të thotë që të gjitha alokimet industriale duhet të transferohen në mjekësi", pohoi Pandjaitan, prifti i qeverisë federale. "Ne jemi duke garuar me kohën, duhet të punojmë shpejt."

  • Indonezia nuk ka oksigjen, kërkon ndihmë ndërsa rastet e virusit rriten
  • Indonezia nuk ka oksigjen, kërkon ndihmë ndërsa rastet e virusit rriten
  • Indonezia nuk ka oksigjen, kërkon ndihmë ndërsa rastet e virusit rriten
  • Indonezia nuk ka oksigjen, kërkon ndihmë ndërsa rastet e virusit rriten
  • Indonezia nuk ka oksigjen, kërkon ndihmë ndërsa rastet e virusit rriten
  • Indonezia nuk ka oksigjen, kërkon ndihmë ndërsa rastet e virusit rriten
  • Indonezia nuk ka oksigjen, kërkon ndihmë ndërsa rastet e virusit rriten

Duke pasur parasysh përhapjen e shpejtë të variacionit delta jashtëzakonisht të transmetueshëm, ai këshilloi që Indonezia mund të merret me një situatë më të keqe me 50,000 raste në ditë. 2 javët e ardhshme sigurisht që do të jenë të rëndësishme, pretendoi ai.

Ministria e Industrisë reagoi duke lëshuar një mandat që të gjitha materialet e oksigjenit të dërgohen në objektet e kujdesit shëndetësor që tejkalojnë klientët e koronavirusit, dhe gjithashtu u kërkoi lojtarëve të tregut të punojnë së bashku.

Oksigjeni përdoret në prodhimin e artikujve të shumtë, të përbërë nga pëlhura, plastika dhe kamionë. Rafineritë e naftës, prodhuesit e kimikateve dhe prodhuesit e çelikut gjithashtu e përdorin atë. Por udhëheqësit e tregut në të vërtetë kanë rënë në linjë në mbështetjen e iniciativave të qeverisë federale për të përdorur më së miri materiale për objektet e kujdesit shëndetësor.

Qeveria federale ka ndryshuar në të vërtetë materialet e oksigjenit nga impiantet në Morowali në Central Sulawesi, Balikpapan në ishullin Borneo, dhe gjithashtu Belawan dhe gjithashtu Batam në ishujt Sumatra, pretendoi Pandjaitan. Tregjet më të vogla të oksigjenit në të vërtetë janë përcjellë për të gjeneruar oksigjen farmaceutik.