Indonezia raporton 54,000 raste virusesh, bëhet pika e nxehtë aziatike

Indonezia raporton 54,000 raste virusesh, bëhet pika e nxehtë aziatike

Indonezia raportoi më shumë se 54,000 raste koronavirusesh të reja për herë të parë të Mërkurën, duke tejkaluar infeksionet e përditshme në Indi, episodi shkatërrues i të cilit po zvogëlohet, si dhe duke përfunduar të jetë zona e nxehtë e virusit të Azisë

Zyrtarët kanë frikë se ndryshimi shumë më i transmetueshëm i deltës po përhapet aktualisht nga ishujt Java si dhe Bali, ku shpërthimet motivuan një bllokim të pjesshëm që mbylli kishat, qendrat tregtare, parqet si dhe institucionet e ngrënies.

"Unë parashikoj që shpërthimi do të rritet vazhdimisht në korrik pasi nuk jemi ende në gjendje të parandalojmë përhapjen e infeksioneve", pohoi profesionist i shëndetit publik Pandu Riono në Universitetin e Indonezisë Të Mërkurën "Kufizimet emergjente sociale janë ende të papërshtatshme. Ata duhet të jenë dy herë më të rreptë pasi që po përballemi me variantin delta, i cili është dy herë më ngjitës. "

Ministria e Shëndetësisë raportoi 54,517 raste krejt të reja si dhe 991 viktima të Mërkurën, duke sjellë një larmi rastesh të verifikuara duke marrë parasysh se pandemia kishte filluar mbi 2.6 milion si dhe larminë e viktimave të verifikuara në më shumë se 69,000.

Një muaj më parë, rastet e përditshme po kryenin rreth 8,000.

Rastet e raportuara nga dita në ditë në Indonezi janë aktualisht më shumë sesa në Indi, pavarësisht se Indonezia ka shumë më pak kontroll nga popullata.

India raportoi më pak se 39,000 raste të Mërkurën, shumë më poshtë të shënuara në majën e saj më të madhe se 400,000 raste të përditshme në maj, në përputhje me bllokimet në vendet e saj më të goditura, si dhe një makinë të rritur të inokulimit.

Indonezia raporton 54,000 raste virusesh, bëhet pika e nxehtë aziatike

Ministri Indonezian i Shëndetësisë Budi Gunadi Sadikin pohoi se qeveria federale në të vërtetë ka përcaktuar përhapjen e variacionit delta në disa zona jashtë Java si dhe Bali.

Ai informoi ligjvënësit të martën se në të gjithë vendin, më shumë se 90,000 nga 120,000 shtretërit e qendrave shëndetësore për klientët COVID-19 janë të banuar.

“Në shkallë kombëtare, ne ende kemi pak hapësirë. Por shkalla e zënies së shtretërve është shumë e lartë në disa provinca ku është përqendruar shpërthimi i variantit delta, ”pohoi Sadikin.

Me rritjen e fataliteteve gjatë muajit të kaluar, disa pronarë shtëpish afër Xhakarta në të vërtetë kanë filluar të ndihmojnë varrezat e ngarkuar.

"Meqenëse gërmuesit janë shumë të lodhur dhe nuk kanë burime të mjaftueshme për të gërmuar, banorët në lagjen time vendosën të ndihmojnë," pohoi Jaya Abidin, që banon në Bogor në kufijtë e burimeve. "Sepse nëse nuk e bëjmë këtë, do të duhet të presim me radhë një kohë të gjatë për një varrim në mes të natës."

Indonezia raporton 54,000 raste virusesh, bëhet pika e nxehtë aziatike

Qeveria federale po lufton për të marrë injeksione të mjaftueshme për të arritur qëllimin e saj për të inokuluar më shumë se 181 të panumërt 270 milion individët e saj deri në mars 2022. Pra, vetëm 15.6 milion individë janë imunizuar plotësisht.

Aq shumë, kombi i katërt më i populluar i globit ka mbrojtur në të vërtetë 137.6 milion doza të Sinovac, AstraZeneca si dhe injeksione Moderna, të mjaftueshme për 69 milion individë.