Përmirësimi i rezultateve të pacientit me të dhëna më të qarta të monitorimit të shëndetit

Një sinjal rreziku në sëmundjen e zemrës

Sipas Qendrës për Kontrollin e Sëmundjeve si dhe Parandalimin, problemi i zemrës si dhe rezultatet e tij janë arsyeja kryesore e fatalitetit në SH.B.A. në të gjithë një pjesë të madhe të ekipeve raciale si dhe etnike. Globalisht, variablat e rrezikut për krijimin e problemit të zemrës, siç janë problemet me peshën, si dhe diabeti mellitus janë zgjeruar në të vërtetë me kufij të konsiderueshëm, duke rritur efektin e ardhshëm të problemit të zemrës në kulturë si dhe kornizat klinike. Ashtu si me shumë probleme shëndetësore të vazhdueshme ose të qëndrueshme, administrimi efektiv i problemit të zemrës mund të rrisë ndjeshëm jetën e një pacienti, si dhe cilësinë e lartë.

Ky administrim efektiv ka nevojë për mbledhjen e grupeve të të dhënave të mëdha të sinjalit elektrik të zemrës së një pacienti të mbledhur nga dimensione të qëndrueshme duke përdorur një mjet elektrokardiogram (EKG). Në të kaluarën, të dhënat e EKG-së ishin grumbulluar në organizime të rregulluara profesionale. Sidoqoftë, avancimi i produkteve të reja dixhitale, si dhe veglave të lidhura me internetin, në të vërtetë kanë mundësuar që EKG-ja të jetë një artikull i lëvizshëm, i veshshëm si dhe i ofruar lehtësisht. Edhe pse këto artikuj janë një avantazh fantastik për klientët e durueshëm, ato nuk janë pa të meta. Lëvizjet e përditshme të një pacienti, nga shëtitja te pastrimi i dhëmbëve, mund të ndryshojnë ECGdata Këto regjistrime të pasakta, të quajtura artefakte aktiviteti (MA), mund ta bëjnë të vështirë për profesionistët mjekësorë gjetjen e ritmeve të parregullta të zemrës që mund të jenë sinjali i fillimit të një sëmundje kardiovaskulare.

Shërbimet korrigjuese për problemin e MA-ve, deri më tani, kanë qenë ose të kushtueshme për t'u ekzekutuar, të tilla si programi i filtrimit të softuerit të sistemit, ose krijojnë dhimbje për përdoruesin, të tilla si shtesa me bandë më të ngushtë, si dhe ngjitësa më të fuqishëm dhe bezdisës të lëkurës. Grupi i W. Hong Yeo, Profesor i Asociuar në Shkollën e Inxhinierisë Mekanike George W. Woodruff & PI të Grupit Yeo & Drejtor i Qendrës për HCIE, që funksionon me shokët në Institutin e Shkencës dhe Teknologjisë së Avancuar të Korea, si dhe Universiteti Emory në të vërtetë ka zhvilluar një mjet të EKG-së pa tela të veshur me pako fleksibile duke përdorur një kurs të ri të produkteve izoluese të tendosjes që minimizon MA-të, të shkaktuara nga aktiviteti në lëkurë / sensori vihet në kontakt me vendndodhjen.

Sistemi i ri i butë bioelektronik i veshur i izoluar, i veshur i grupit, ngjitet normalisht në lëkurë duke përdorur një shtresë të butë të membranës së butë për të pasur kontakte konformale. Një grup i elektrodave me rrjetë nanomembranore si dhe një qark i filmit të hollë të mundësuar nga bateritë e jonit litium të rimbushur vendosen në një shtresë të hollë të xhelit silikoni për të mundësuar një larmi më të madhe të aktivitetit, si dhe paketohen brenda një elastomeri silikoni me modul të reduktuar. Në shqyrtimin e paraqitjes në krahasim me biosensorët e ofruar lehtësisht të montuar në lëkurë, mjeti i ri i grupit ofron të dhëna pa tela në kohë reale të sinjaleve të shumta fizike me një rënie të konsiderueshme të shqetësimit MA. Për më tepër, si dhe më e rëndësishmja, individët e testit të mjetit nuk treguan probleme të petëzimit të mjetit, shumë djersitje, përkeqësim të sinjalit ose inflamacion të ngritur të lëkurës.

Yeo si dhe grupi i tij kënaqen me rezultatet e tyre të deritanishme, megjithatë kanë strategji për të marrë studimin gjithashtu shtesë. Grupi kërkon një ndikim gjithashtu me madhësi më të vogël duke përfshirë paketimin e produkteve të nivelit të meshës, si dhe krijimin e mënyrave të prodhimit të të gjitha shtypjeve. Për më tepër, grupi po përgatit kërkime masive profesionale në cardiology si dhe ilaçe pediatrike për të mbajtur nën kontroll gjendjen shëndetësore të të dy ekipeve spitalore dhe ambulatore në baza konstante.