Përmirësoni dietën për fëmijë me këto mundësi më të shëndetshme të kutisë së drekës

Ndërroni forma për krisëset e orizit, patate të skuqura për kokoshkat ... prindërit mund të përmirësojnë dietën e fëmijëve të tyre me këto mundësi të shëndetshme të drekës

Katër në 5 nxënës të institucioneve kryesore konsumojnë çdo ditë një drekë të mbushur me bllokime, duke ju kthyer nënat dhe baballarët rreth 20 dollarë në javë. Kjo është praktikisht 10 milion kuti dreke në të gjithë Australinë çdo javë.

Por 9 në 10 prej tyre përfshijnë "ushqime diskrete" të supozuara si tortë, patate të skuqura, shufra musli si dhe lëng frutash. Këto ushqime nuk janë thelbësore për një dietë të shëndetshme dhe të ekuilibruar, si dhe zakonisht janë të larta në yndyrë të hidrogjenizuar, sheqer si dhe kripë, si dhe të reduktuara në fibra. 40% e energjisë në një kuti dreke të zakonshme buron nga këto ushqime opsionale.

Nënat dhe baballarët e zënë kërkojnë të gjejnë zëvendësues për këto ushqime opsionale, të cilat nuk janë thjesht të shëndetshme dhe të ekuilibruara, megjithatë përveç kësaj shumë të lehta, ekonomike, si dhe të shijshme. Studimi ynë zbulon se nënat dhe baballarët mund të bëjnë shkëmbime më të shëndetshme, pa u kushtuar atyre më shumë.

Çfarë duhet të konsumojnë të rinjtë

Kutitë e shëndetshme të drekës mund të luajnë një detyrë të madhe duke ndikuar në mënyrë të favorshme në praktikat e nxënësve në klasë, arritjet shkollore, mirëqenien si dhe peshën.

Në përgjithësi të rinjtë duhet të kenë një përzgjedhje të ushqimeve nga 5 ekipet kryesore të ushqimit: perime si dhe perime; fruta; ushqime kokërr (kryesisht drithëra, si dhe ato me shumë fibra); mish pa dhjam si dhe mish pule, peshk, vezë, tofu, arra si dhe fara; qumësht, kos si dhe djathë (ose zgjedhje).

Ndërroni forma për krisëset e orizit, patate të skuqura për kokoshkat ... prindërit mund të përmirësojnë dietën e fëmijëve të tyre me këto mundësi të shëndetshme të drekës

Në varësi të moshës së tyre, si dhe seksit, të rinjtë duhet të hanë diku midis 4,500-7,000 kilojoules çdo ditë. Por është gjithashtu thelbësore se nga e marrin atë fuqi. Këshillohet që të rinjtë të kufizojnë konsumin e yndyrës së hidrogjenizuar, kripës, si dhe të sheqerosur.

Një kuti dreke e shëndetshme dhe e ekuilibruar nuk kërkon të kushtojë shumë, e kushtueshme ose kohë.

Një pushim i shëndetshëm dhe i ekuilibruar do të tregonte sigurisht, si një shembull, të rinjtë që konsumojnë një ofertë me fruta ose perime, pak kos, si dhe disa biskota orizi. Gjatë drekës, të rinjtë mund të konsumojnë një sanduiç bazë, mbulesë ose rrotull, ose mbetje të bëra nga përbërës aktivë të ekipit kryesor të ushqimit, siç janë makarona kokërr të mbushura me vegje.

Si të ndryshoni ushqimin jo të shëndetshëm me ato të shëndetshëm dhe të ekuilibruar

Prindërit në të vërtetë na kanë informuar se dëshirojnë të ngarkojnë ushqime pa sherr dhe ekonomik, që të rinjtë e tyre synojnë të konsumojnë. Pra, ne krijuam një program të shëndetshëm dhe të ekuilibruar të drekës, të quajtur SWAP IT. Në këtë program, ne ofrojmë sugjerime të thjeshta për ndërrimin e ushqimeve të hedhura, të rinjtë, siç janë ato më të shëndetshme, të ngjashme me shpenzimet, preferencat, pamjen si dhe kohën e përgatitjes së punës.

Ndërroni forma për krisëset e orizit, patate të skuqura për kokoshkat ... prindërit mund të përmirësojnë dietën e fëmijëve të tyre me këto mundësi të shëndetshme të drekës

Për rrethanat, ju mund të shkëmbeni

  • Forma për biskota orizi. Kjo sigurisht do të tregojë 159 shumë më pak kJ, 77% shumë më pak yndyrë të hidrogjenizuar si dhe 39% shumë më pak kripë
  • patate të skuqura për meze. Kjo është 176 shumë më pak kJ, 57% shumë më pak yndyrë e hidrogjenizuar, 56% shumë më pak kripë
  • tortë për pikelets sugjeron 464 shumë më pak kJ si dhe 63% shumë më pak sheqer.

Ndoshta ndër pikat më të përshtatshme që mund të bëni është të përpiqeni të garantoni që të rinjtë tuaj t'i përmbahen ujit të konsumuar të alkoolit.

Studimi ynë vendosi SWAP IT nëna dhe baballarë të qëndrueshëm, si dhe nxënës për të ulur energjinë nga ushqimet opsionale me 600kJ çdo javë. Hulumtimi rekomandon që një rënie e vogël prej 600kJ çdo javë mjafton për të ndikuar në mënyrë domethënëse në shkallët e popullsisë me peshë të tepërt.

Mund t'u paraqitet institucioneve

Prindërit shpesh dënohen për kutitë e dëmshme të drekës.

Por një bateri ushqimesh junk i reklamohet nënave dhe baballarëve, si dhe të rinjve, të maskuar zakonisht si zgjedhje të shëndetshme dhe të ekuilibruara. Prindërit, si dhe të rinjtë shikojnë të shumta deri në 10 reklama ushqimore me lehtësi për orë. Dhe shumica e nënave dhe baballarëve raportojnë se "fuqia e keqe" e fëmijës së tyre ndikon në atë që ata mbushin në kutinë e drekës.

Prindërit na informuan se ata dëshironin detaje shumë të lehta për aksesin kur ata qëndruan në dyqan ushqimesh. Kështu që ne morëm nënat dhe baballarët për t'u regjistruar në SWAP IT duke përdorur aplikacionin normal të ndërveprimit të institucionit të tyre. Rreth dy të tretat e institucioneve kryesore përdorën aplikime të tilla.

Ne motivuam nënat dhe baballarët me sugjerime shkëmbimi çdo javë duke dërguar njoftime për shtyp në telefonat e tyre. Ne gjetëm 84% të nënave dhe baballarëve të thithur pasi kishin në të vërtetë mesazhet e dërguara direkt në telefonat e tyre.

Hulumtimi zbulon se 4 në 5 drejtorët kryesorë të institucionit pajtohen se është detyrë e një kolegji të mbajë nënat dhe baballarët për të ngarkuar kuti dreke të shëndetshme dhe të ekuilibruar. Ne vendosëm SWAP IT mund të shpërndahet në institucione me aplikacionet e tyre të ndërveprimit në një shpenzim prej shumë më pak se 1,800 dollarë për institucione.

Investimet në reklamimin e një diete të shëndetshme dhe të ekuilibruar janë me kosto të efektshme, pasi aq më pak individë përfundojnë në institucione mjekësore, si dhe efikasiteti rritet.